A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Zsombor túrája Ör-kőn.

Sziasztok, szeretnénk Nektek bemutatni Molnár Zsombort és Rosco-t, a kutyust, ők az Outdoor Hungary képviselői. 

Zsombor, utazásairól gyönyörű képeket készít, amelyet szeretnénk Nektek is bemutatni. Amennyiben szeretnétek, Zsombort követni:

 ɪɴsᴛᴀɢʀᴀᴍ: https://www.instagram.com/outdoorhungary/

 

 

 

 

 

 

Soron következő túránk Boscoval az Őr-kő volt. Most elég volt fél 3-kor kelnünk és 3-kor indulni.  A túraútvonalig az út jó minőségű és szerintem bármilyen autóval könnyen megközelíthető.

A mostani túránk annyival különbözött a többitől,hogy kész ételt nem vittem magammal csak 2 db csokit (ami a séta alatt megfagyott).Ennek az volt az oka,hogy tudtam "muszáj" leszek fent készíteni magamnak reggelit ha van kedvem ha nincs... Az odavezető utat tekintve, az első szakasz csak felfelé vezet de szép folyamatos S kanyarvezetéssel, így nincs az a nagyon meredek emelkedés....

Ez után viszont, következett az állandó jojó effektus. Fel-le,fel-le vezet az út szinte végig. Ahogy elértük az Őr-kő irányába vezető ösvényt vettem észre, egy a nagy sárban heverő szarvast tőlünk kb 20 méterre, és a mögötte lévő teljes családot. Nyomhatnám itt a rizsát, de besza@tam... Ösztönösen Bosco-t gyorsan pórázra tettem, üvöltöttem egy nagyot és oda mentem azért a pad és tábla közelébe... 

 

Amikor felértünk az Őr-kőhöz kezdett épp feljönni a nap és a szél sem volt annyira vészes mint a  múltkori Mátrás esetnél. Viszont a hőmérséklet itt csak 2 fok volt.

Jöhetett elsőnek a kávé főzése, amit meg kell hagyni jó ötlet volt ilyen hidegben. Ez után  megetettem  Bosco-t és jöhettem én.

 

 

 

 

Kicsit tartottam az egésztől,hogy tojást süssek magamnak, de így utólag nagyon király dolognak érzem. 

Nem nagyon ettem még olyan étteremben,ahol ilyen jó kilátás mellett, ennyire pazar lenne a kiszolgállás. Lefelé jövet amin viszont meglepődtem az a rengeteg turista már 9-10 óra magasságában... Sőt osztályok,csoportok... Nyilván Bosco ahogy kell, összeugrált mindenkit IS aki kérte, és azt még boldogabban aki pedig nem...

Az erdő most nagyon fura világát éli most a színek terén és nagyon változó. Van egy csomó olyan rész ahol nagyon nagy a kontraszt az út jobb és bal oldala között. (de remélem a képeken is látszik) Kezdi ledobni a ruhát az erdő és váltani a téli arcára. 

Összeségében nagyon jó hely, tűrhető terep és távolság bárki számára és könnyen megközelíthető.

 

 

 

 Vissza a blogra!