A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.
Termékek Menü

Teremsportcipő, avagy hogyan sportolunk télen

Aerobik sportcipőOktóbertől kezdődően beköszönt a hideg, mikor már nem tudunk kinn a szabadban szabadtéri programokat szervezni, kivéve, ha a téli sport szerelmesei vagyunk. Valljuk be őszintén, a hazai viszonyok kevés helyen engedik meg, hogy ezen sportnak hódoljunk.  Ezért sokan, joggal, a teremsportot választják mint állandó mozgás lehetőséget.
 
A hölgyek aerobik, fitness edzésekre járnak, a férfiak pedig teremfociznak, kosárlabdáznak, teniszeznek, esetleg "gyúrnak".
Teremfoci sportcipő
 
 
Nézzük is meg, hogy melyik a világ legnépszerűbb sportága: egyértelmű, hogy a foci, ezt a sportágat űzik  a világon a legtöbben. A világ második legnépszerűbb csapat sportja pedig a kosárlabda, A kosárlabda fejlődésében sok mára már világmárka is szerepet játszott.
 
Kikre  gondolok? Converse, Nike. A hazai sportéletben is jelentős szerepet játszanak a férfi és női kosárlabda csapatok. A férfi nemzeti kosárlabda válogatott kijutott a 2017-es EB-re, ahol utoljára 1999-ben vett részt magyar csapat. De a nőknél is a Sopron, Pécs női kosárlabda csapatai alkottak maradandót, igaz ezen sikerek a 2000-es évek elején voltak.
 
SPortxipő
Vannak pozitív példák amik ösztönöznek bennünket, de amennyiben nem szeretjük annyira a csapatsportot választhatjuk a világ legnépszerűbb egyéni sportágát a teniszt. Gyönyörű sport. Nem is kell felsorolni, hiszen mindenki ismeri Taróczy Balázs, Temesvári Andrea, Babos Tímea nevét, akik hatalmas sikereket értek el.
 
Amennyiben nem profi szinten szeretnénk sportolni, csak a mozgás öröméért, illetve, hogy testünket, lelkünket tartsuk karban, a legfontosabb a lelkesedés mellett a megfelelő felszerelés. A felszerelés legfontosabb eleme a cipő, a teremsportcipő, fitness-cipő, teniszcipő, stb,
 

A beltéri edzésnél, pl. egy aerobik órán figyelembe kell venni, hogy a gyakorlatoknál vannak pillanatok, mikor egy rugalmas ütés/ütközés tapasztalható, amely a talaj és a láb között jön létre,  ha nem tartja a teremsportcipő eléggé a lábat, akkor túlzottan igénybe lesznek véve a bokaszalagok.

Az igazi teremsportcipő kosárlabdázáshoz a magas szárú kosaras cipő, amely tartja a bokaízület mindkét oldalát. Fontos, hogy a kosárlabda cipő ne kemény talpú legyen. Egy edzőtermi tréningnél, gyúrásnál is lényeges a cipő, az pedig hatalmas tévhit, hogy papucsban is lehet edzeni, menőnek néz ki, biztos jól lehet vele csajozni, viszont ez balesetveszélyes, mert pl. egy lábtoló gyakorlatnál kell hogy legyen ami tartja a lábat.

Sportcipő


A teremsport cipő talpa jó tapadóképességgel rendelkezzen. legyen az futsal cipő, vagy beltéri műfüves pálya, ahol a műfüves focicipő a megfelelő sportcipő. A termek, helyiségek és edzőtermek padlózata változatos, gyakran csúszós is lehet, ezért fontos, hogy a sportcipőtalp mintázata a körülményekhez illő legyen, a teremsportcipő talpa kellően kapaszkodjon a padlózatba az anyag összetételének köszönhetően. 

SpotolásAmi még fontos a beltéri edzésnél: a szagok, itt elsősorban nem a szellőztetésről szeretnénk szót emelni,  a terembe alkalmas sportcipők felső része szellős anyagból készüljön, a levegő bejutását lehetővé tévő betétekkel. Csak az ilyen cipő biztosítja az edzés kényelmét, és gátolja meg a lábizzadás kellemetlen következményeit, a szagokat, amely biztosítja, hogy mindig lesz mellettünk hely, de azt gondoljuk nem ez a cél. 

Olyan cipőben amit az utcára használunk, ne menjünk a terembe, egyrészt nem alkalmas arra, illetve megtiszteljük a terem fenntartásával foglalkozó személyeket.

 

Kellemes időtöltést, jó sportolást!