A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.
Termékek Menü

Platformos sportcipő az idei nyár slágere, de így lesz ez jövőre is?

SportcipőkMár korábbi blogbejegyzésünkben írtuk, hogy a sportcipőinket nem csak az edzőteremben vagy a futáshoz használjuk. Teljesen átalakultak az elmúlt évtizedekben a sportcipő viseleti szokásaink. A 90-es években kezdtünk el utcai viseletként sneakerst viselni. Természetesen a 90-es évek sportcipői, masszív talpú cipők voltak. Abban az időben, a divattervezők főleg gyakorlati szempontok alapján alakították ki kollekcióikat. A cipőknek funkcionálisnak, sokoldalúnak kellett lennie, mert a férfiak cipős szekrénye nem tartalmazott sok fajta férfi cipőt. A  szilárd felépítés azt a célt szolgálta, hogy sokáig tudja hordani a leendő tulajdonosa azt az adott férfi cipőt.
 
Ez idővel megváltozott, hiszen rohamosan nőtt a gyártók választéka. Új gyártók jelentek meg a piacon, mint pl. a Skecher's, Under Armour, akik folyamatosan a számukra kínálkozó piaci réseket töltötték ki. Olyan ikonikus sportcipők mint a Nike Air Force One vagy az Adidas Superstar soha nem mennek ki a divatból.  Sportcipők

2013-ban a két óriás sportcipő gyártó, az Adidas és a Nike  két legendás modellt mutattak be a 90-es évek cipőiből, Air Monarch IV-et például. A divatvilág gyorsan látta a potenciált és a hatalmas keresletet. Ezért is lett hatalmas sláger.

Ebben az évben is hatalmas divat a magasított talpú cipő, mind a nőknél, mind a férfiaknál. A Skecher's D'Lites vagy a Fila választékában is sok ilyen talpú cipő található. A nagy gyártók kicsit óvatosabban kezelték ezt a divathullámot, mivel a Nike pl. az Air Force modellt emelte meg egy magasított talppal.
 
Mivel sokkal szerényebb módon emelték meg a talp vastagságát, mint az előző gyártók, így megmaradt az elegáns, sportos jellege a modellnek.

SportcipőkAz elmúlt években a cipők választéka fokozatosan bővülnek vastag talpon  masszív és kissé finomabb kivitelezésben. Nem csoda, hogy kedvelt modellekről van szó, mivel néhány centimétert hozzáadnak testmagasságunkhoz. A mai világban mindenki szeretne szebb, nagyobb, erősebbnek látszani. A  masszív talpnak köszönhetően, egy másik hatalmas előnyt nyújt a hölgyeknek. Ez pedig, hogy lábaink sokkal karcsúbbnak látszanak egy vastagabb talpú sportcipőben.
 
Egyszóval a platformos sportcipők a 2019-es év nagy slágerei. De mi lesz jövőre? Ezért a mi javaslatunk egy visszafogottabb modell kiválasztása, amely még jövőre is viselhető, mikor ez az őrület elvonult. A nagyon színes platformos sportcipő tökéletesen alkalmas farmerrel vagy egy nyári könnyed ruhával, szoknyával. Választhatunk fehér színű platformos sportcipőt öltönyökhöz, elegánsabb öltözékhez is.

Legyél  divatos 2019-ben is, de ne feledd ezek a divathullámok amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan el is mennek. Szóval óvatosan a platformos női sportcipőkkel.