A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.
Termékek Menü

Teniszcipő

Az ideális teniszcipő a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
Több teniszcipőre van szükségünk, amennyiben több fajta bevonatú pályán játszunk, amely lehet: fű, salak és kemény talajon. Minden pálya más profilú cipőt követel meg. A salakkal borított pályára  a női teniszcipőnek erős profilozottsággal kell rendelkeznie, a játék során a gyepen egy közepesen erős, és a műanyag borítású pálya nagyon alacsony profilú női teniszcipőt igényel. Melyik márkát is válasszuk a teniszhez? A legnagyobb múltja a Lacoste márkának van, de válasszuk a Niketól kedzve az Adidasig bármelyiket, a legfontosabb, hogy kellően tartsa lábunkat.
Rendezés:
Nézet:

A stabilitás nagyon fontos, (nem csak a teniszben), az ízületek rendkívül nagy terhelésnek vannak kitéve gyors irányváltások alkalmával, fontos, hogy a láb ideális tartása biztosítva legyen, és különösen a középtalp és a sarok védelmére figyeljünk oda.

A teniszcipők párnázását nem szabad alábecsülni, egy mérkőzés gyors és visszafelé irányuló mozgásaiban fontos szerep jut a megfelelő párnázottságnak. Különösen a sarok és a lábfej kellő párnázottsága fontos, az ízületeket terhelésének csökkentése nagy előnyt jelent.

A cipő súlya legyen a lehető legkönnyebb, mert minél  nehezebb a cipő, annál több erő a szükséges egy adott mozgás kivitelezéséhez, Ami egy hosszú meccs alatt, akár a játék elvesztéséhez is vezethet.

A cipő anyagának légáteresztőnek kell lennie, és képesnek kell lennie arra, hogy a nedvességet közvetlenül kifelé taszítsa. Ezek az anyagok nemcsak könnyebbek és rugalmasabbak, mint a bőr, hanem a lábat is kellemesen szárazon tartják.

Nincs más hátra mint játszani és nyerni.