A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Futócipő

A legelső döntés, amely a női futócipő kiválasztása esetén meg kell tenni: mi a futás helyszíne: aszfalt, terep, vagy pálya.
A következő döntés amelyet nekünk nőknek meg kell hoznunk, milyen a lábfejünk alakja, ha már nem kezdő futók vagyunk,milyen a futó stílusunk.
A futócipő használhatóságát nem időben, hanem megtett kilométerben mérik. Az általános vélemény, hogy kezdő és túlsúlyos futók 800 km-nél ne fussanak  többet egy cipőben.Amennyiben valamely áruház nagy kedvezményt kínál futócipőre, mindig bizonyosodjunk meg a gyártási időről. 3 évnél idősebb futócipőt semmi esetre sem vásároljunk, mivel az anyagfáradás miatt csak kárt okozunk szervezetünkben. A hölgyek többnyire kocogás vagy városi futás céljára vásárolnak futócipőt. A lábforma és szakszóval élve a borintás foka meghatározza, hogy milyen női futócipőt vásároljunk.
Ez alapján 3 fajta futócipőt különböztetünk meg: egyenes, standard,görbe.
Szakemberek szerint akinek befelé döl a lábfeje - egyenes formájú,akinek kifelé döl a lábfeje - görbe,a normál borintású lábfejűeknek pedig standard cipőt kell hordaniuk futás közben. Ezt az úgynevezett  vizes-lúdtalpas teszttel tudjuk megítélni. Webáruházunkban világmárkák futócipői közül válogathat, Nike, Adidas, Under Armor, Puma, Reebok, stb.
Rendezés: