A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.
Termékek Menü

Nike és Cristiano Ronaldo szerződése

NikeA Der Spiegel német újságban megjelent cikk szerint Cristiano Ronaldó 162 millió eurós szerződést kötött a Nike-val. A szerződés futamideje 10 év. A Der Spiegel az egyik legtekintélyesebb német lap, amely állításait a Soccer Leaks 2 című könyben megjelentekre alapozta. A könyvet Rafael Buschmann és Michael Wulzinger írta, amely 576 oldalon keresztül rántja le a leplet a profi focivilág piszkos ügyeiről. Ez a gigantikus összeg egy nemrégiben megkötött szerződés eredményeként kerül tíz éven keresztül a világ egyik legjobban fizetett futballistájához, amelyet a játékos 2016-ban az amerikai márkával írt alá.  Nike

A Der Spiegel értesülései szerint,  a Nike és a Polaris Sports Limited menedzsmentügynökség között, 2016 szeptemberében jött létre a megállapodás. A  Polaris Sports Limited amely a világ legbefolyásosabb futballügynöksége, Jorge Mendes tulajdonában van. Az ügynökség leghíresebb sztárja természetesen Cristiano Ronaldo.

A Polaris Sports Limitednek jogában áll a portugál játékos kereskedelmi jogainak világszerte történő forgalmazása. A Der Spiegel által említett megállapodás szerint Cristino Ronaldo 2026 közepéig évente legalább 16,2 millió eurót kap, amely szerint nészerűsíti a világ egyik legnagyobb sportszermárkáját a Nike-t.

Nike

Természetesen egyik fél sem szerette volna kommentálni a megjelent információkat.  A Nike és az Adidas évtizedek óta harcolnak a világelsőségért, ami a sportszer gyártókat illeti. Marketing szempontból a legfontosabb, hogy amely márka a világ élvonalába szeretne tartozni, az a "brand" a legjobb sportolókat kell maga mellé állítania, hiszen mi vásárlók azt figyeljük, követjük, hogy mely sztár milyen sportfelszerelésben játszik, használ, mosakszik. 

Nike


Gondoljunk csak a korpásodás elleni samponra, amely a német liga sztárcsapatával dolgozik együtt.
De elég csak megemlíteni a Real Madrid focistáit akik egy bizonyos márkával borotválkoznak. Visszatérve Ronaldora, minden mozdulatát, kijelentéseit, megjelenését több millióan követik. 

Mit is jelent ez számunkra? A Nike ezzel is szeretné bizonyítani, hogy amennyiben a Nike dzseki vagy Nike kabát, póló, focicipő, melegítő Cristianonak megfelel, akkor mi is tökéletesen fogjuk érezni magunkat benne, hiszen sokan olyan sikeresek szeretnének lenni mint ő. Pedig nézzük meg a terméket magát, egy Nike sportcipőt vagy akár egy Nike pulcsit, a minőség és a dizájn a legjobb marketing.