A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Miben más egy munkavédelmi bakancs a hagyományos utcai darabokhoz képest?

Miben más egy munkavédelmi bakancs a hagyományos utcai darabokhoz képest?

Ha itt a tél, akkor ezzel együtt beköszöntött a bakancsviselés ideje is, hiszen nem sok más olyan lábbeli létezik, amely melegen tartja a lábakat és még egyben a megjelenése is divatos. Igaz ez mind a férfi, mind pedig a női viseletek szempontjából, ráadásul a széles válaszéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja közöttük az ízlésének leginkább megfelelőt. Kevesen gondolnak arra, hogy ez a lábbeli típus tökéletesen alkalmas fizikai munkavégzéshez is. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük, mi a különbség a hagyományos és a munkavédelmi bakancsok között.

A helyzet az, hogy eredetileg a bakancsok a fizikai munkások részére készültek és csak ezt követően alakult át divatos viseletté ez a lábbeli típus. Így lehetséges az, hogy ma már külső szemmel sokszor nehéz megmondani egy-egy acélbetétes munkabakancsról, hogy munkavédelmi üzletben vagy a plázában vásárolta az ember. Pedig funkcióikban nagyon is különbözik a két típus!

A munkavédelmi bakancsok számos védelmi funkcióval vannak ellátva!

Mivel a bakancsok munkavédelmi változatait rendszerint fizikai munkát végzők viselik például építkezéseken, raktárakban vagy műhelyekben, nagyon fontos szempont az, hogy milyen védelmi funkcióval van ellátva az adott lábbeli. Az acélbetétes bakancsok biztosítják viselőjük számára mindazt, amire szüksége van e téren. Legyen az egy erősített orrvédelemmel ellátott munkabakancs vagy olaj-és saválló vagy hőálló képességével, antisztatikus, elektromosan szigetelő tulajdonsággal rendelkező típus, mindegyik fontos feladatot lát el a dolgozó ember életében.

A talpuk között is nagy különbség van!

A munkavédelmi bakancsok talpa több szempontból is biztonságosan van kialakítva. Ugyanis rendszerint minden modell csúszásmentes, véd az átszúródás ellen, ellenáll a savnak és az olajnak, mindemellett pedig antisztatikusak is. Egy hagyományos modell esetén utcai terepen erre egyáltalán nincs szükség, fizikai munka esetén viszont nagy hasznát veszi az ember ha folyamatosan biztonságban tudatja a lábait, bárhova is lép.

Vágásbiztos munkavédelmi bakancsok

A fentiek mellett úgynevezett vágásbiztos bakancsok között is bátran válogathat, akinek éppen erre van szüksége ahhoz, hogy megfelelő körülmények között tegyen eleget a munkájának. Így úgy dolgozhat éles, szúrós tárgyakkal, hogy a lábai épsége miatt egy pillanatig sem kell aggódnia. A választás a pontos munkakörtől, valamint az egyéni igényektől is függ, ez határozza meg, hogy kinek milyen védelemre van szüksége a maximális biztonság és kényelem eléréséhez.

Létezik vízálló változat is

A vízálló munkavédelmi bakancsok különösen akkor jönnek jól, ha ősszel vagy télen végez az ember kültéri munkát. Így ugyanis nem érhetik váratlanul a természet adta meglepetések. Szakadhat a nyári eső augusztus közepén, jöhet az őszi zivatar október elején, vagy épp beköszönhet a hófúvás, a bakancs egy fontos védelmi vonalat húz fel az ember lába és az időjárás között.

Mindezeknek köszönhetően mindig olyan cipőben láthatja el az ember a munkáját, amit szívesen visel, nem akadályozza semmiben, esztétikus megjelenésű és úgy van kialakítva, hogy megvédje az alsó végtagodat a külső behatásoktól. Hiszen te magad is láthatod a fentiek alapján, hogy milyen nagy különbségek vannak hagyományos és munkavédelmi bakancs között. Ez nem meglepő, hiszen míg egy hétköznapra szánt utcai viselet legfőbb funkciója az, hogy melegen tartsa a lábakat és kényelmes legyen, addig egy munkában használt verzióra ennél sokkal több feladat hárul. Így remekül megfér egymás mellett a két típus.

Bár ma már külső szemlélő számára szinte egyáltalán nincs különbség a két verzió között, aki viseli, pontosan érzi a különbséget. Azonban bármelyikre is van szükséged, ha minőségi terméket választasz, biztos lehetsz abban, hogy évekkel később is viselheted ezeket a lábbeliket. A munkavédelmi bakancsok között a Grandis webáruházában ide kattintva tudsz szétnézni.