A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Makkos cipő, a legújabb férfi divat

Makkos cipőA 90-es évek közepén sok "vállalkozó" susogós melegítőt viselt fehér tenisz zoknival és makkos cipővel. Abban a korban a makkos cipő egyenlő volt az ízléstelenséggel, ami a divatot illeti. Aki makkos cipőt viselt, biztos, hogy konzervatív beállítottságú volt aki nem követte a divatot. Párkapcsolatban pedig a régi hagyományos elképzelés uralta gondolatait.
 
A makkos cipőt ezért gúnyolták "ünneplősurranónak" is. Mondhatni találó név. Abban a korban a makkos cipő egyenlő volt az ízléstelenséggel, ami a divatot illeti. Aki makkos cipőt viselt, biztos, hogy konzervatív beállítottságú volt aki nem követte a divatot. Párkapcsolatban pedig a régi hagyományos elképzelés uralta gondolatait.
Makkos cipő
 
A makkos cipőt ezért gúnyolták "ünneplősurranónak" is. Mondhatni találó név. A világ más részein a loafer, alias makkos cipő nem kapott ilyen negatív hírverést, ezért kedvelt cipőnek számított. A nagy divatházak is előszeretettel használták a bojttal rendelkező félcipőt kollekciókban. Milyen cipő is a nálunk makkos cipőnek gúnyolt elegáns belebújós férfi cipő?
 
A Loafer jellegű cipő egy slip-on cipő, ami annyit tesz, hogy belebújós női vagy férfi cipőről beszélünk. Többnyire alacsony sarokkal rendelkezik a Loafer. Túlzott díszítés nélküli cipőről beszélünk, mivel a cipő elején található bojt kellő dísz. Valódi bőrből készült Loaferek nagyon elegáns benyomást keltenek, de találkozhatunk egzotikus bőrből készült változatokkal is. Sokszor készült olyan Loafer cipő aminek az elején egy vagy kettő bolyt vagy fémcsat található.
 
Makkos cipőA köznyelv nálunk a bojttal rendelkező Loafer belebújós cipőt hívta/hívja makkos cipőnek. A Loefer egy elegáns női vagy férfi belebújós, valódi bőrből készült cipő. Az első Loafer cipők Londonban a Wildsmith Shoes vállalatnál látták meg a napvilágot, Wildsmith Loafer néven. 
 
Alkalmi cipő ként kezdték el pályafutásukat a Loafer cipők, népszerűségük hamar emelkedett, olyannyira, hogy Amerikában öltönyt viselnek a Loafer cipőkkel. Európában a Loafer cipőket irodába és szabadidős tevékenységhez is viselik nők és férfiak egyaránt. Több gyártót is megihletett ez a cipő fajta, többek között a Gucci luxusmárka is készített nagyon elegáns Loafert. A nyolcvanas évektől az utcai stílushoz viselt Loafert nem hordják zoknival, csak ha alkalmi viselethez vesszük lábunkra. Napjainkban a makkos cipőt viselhetjük bő szárú nadrággal, mintás zoknival, egy mintás inggel.
 
Makkos cipő
Elegáns férfi cipő farmerrel? Ez az 60-as években maga volt a bűn. Hidd el, Te leszel a legmenőbb a bárban, zenei rendezvényen, ha hallgatsz a szívedre és sportosan elegáns férfi cipőt választasz. A loafer férfi cipőben egy elegáns szövet nadrággal, mintás zoknival és galléros pólóval még egy esküvőn is trendi benyomást fogsz kelteni a hölgyek közt.
 
Hétköznapokon elhagyhatod a zoknit és ezáltal még lezserebb lesz megjelenésed az irodában.
 
Vannak férfiak akiknek a lába nagyon izzad, ezért egy titokzokni megfelelő megoldás lehet a bajra. Loafer avagy makkos cipő a trend a napjainkban.
 
Ha igazán bátor vagy, akkor vállald be a belebújós elegáns cipődet rövidnadrággal is. Ezt a szuper könnyű kényelmes elegáns férfi cipőt lehetetlen nem szeretni.