A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Így válasz harisnyát a stílushoz

A női cipő és a harisnya elválaszthatatlan páros, a cipőhöz választasz hozzá illő harisnyanadrágot vagy harisnyát is. Mivel minden nap viseljük, nem csoda, hogy a harisnya a női ruhatár elmaradhatatlan elemévé vált, és mindannyiunk szekrényében megtalálható. 

női harisnya kiválasztása nem is olyan egyszerű, amikor, amikor olyan nagy a választék, hogy szinte elveszel az ajánlatokban. A harisnyanadrág kiválasztása leggyakrabban az egyéni preferenciáktól függ, de számos olyan szabály van, érdemes betartani a választása során.

 

A klasszikus fekete harisnya 

A fekete harisnyának mindig helye van a ruhatáradban. A legtöbb stílushoz jól illik, de például ne viseld világos színű nyári ruhákkal, világos szoknyákkal, vagy fehér cipővel (hacsak nem női tornacipőkről van szó). Az ilyen kombinációkhoz a bézs vagy testszínű harisnya sokkal jobb lesz. A fekete harisnyához megfelelő színek a visszafogott, sötét alapszínek, például fekete, grafit vagy khaki. 

A fekete, áttetsző harisnya nagyszerűen fog kinézni fekete bokacsizmákkal, vagy bakancsokkal is. A színes változatokhoz is a jól megszokott fekete illik a legjobban. 

A "kis fekete ruha" az elegáns női ruhák klasszikusa. De vajon milyen harisnyanadrágot válasz hozzá? Természetesen feketét, de csakis alacsony den számmal, amely éppen csak sötét árnyalatot ad és eleganciát sugall. A magasabb den-számú vastagabb fekete harisnyákat a melegebb, kötött anyagú ruhákhoz viseld, nem csak melegítenek, de a vékony harisnyákkal ellentétben remekül korrigálják a láb esetleges szépséghibáit is. 

A harisnyanadrág kiválasztásakor érdemes megjegyezni a különböző felületeket is: fényes és matt. A legtöbb harisnya leírásában az is szerepel, hogy fényes-e vagy éppen matt fényű az anyaga, nem árt tudni, melyiket milyen alkalomra érdemes választani. 

 

Fényes, vagy matt? 

A fényes felület nem mutat jól a vaku fényében, de jól mutat természetes fényben, és amellett, hogy különleges, még elegáns hatású is. A fényes hatás nagyon jól működik vastag harisnyákon, ahol a csillogás a téli öltözék egyik kiegészítője lehet.

        

A matt harisnya a legtöbb esetben biztonságosabb megoldás, bármilyen alkalomról is legyen szó. 

 

A tónus 

A színeknél az is fontos szempont, hogy mert mennyire szeretnéd karcsúsítani a lábad. A sötét harisnyák karcsúbbá teszik a lábakat, a világos árnyalatúak erősítik a lábat agy nem mutatnak jól vastagabb lábakon. 

 

 
A fehér harisnya felnőtteknek is való? 

Szerencsére a fehér harisnya nem csak a legfiatalabb korosztálynak van fenntartva. A tavaszi-nyári szezon pasztell színű ruháihoz és cipőihez is társítható. 

Érdekes módon a fehér harisnya (csakúgy, mint a színesek) magas sarkú szandálokkal is viselhető, nőies bájt kölcsönözve viselőjének. A szandál-harisnya páros ismét teret hódít magának, a tavaszi-nyári stílus trendi elemeként. A világos szandálokhoz válasz világos árnyalatú harisnyákat, fehéret, vagy pasztellszíneket. 

 

 
Mintás harisnyanadrág a minimalista stílus remek kiegészítője! 

A mintás harisnyanadrág leginkább a minimalista stílus kedvelőinek ruhatárába illeszkedik. Az egyszerű szabásvonalak és színek remekül kiemelik a színes és mintás harisnyák extravagáns világát. A mintás stílushoz színben hozzá passzoló, kevésbé feltűnő cipőt válasz, mely kiemeli a harisnya különlegességét, és szépen keretezi azt. A divatos bakancsok is szóba jöhetnek hozzájuk, de ebben az esetben is maradj az alapszíneknél. 

Kép beszúrása... 

 

                                                                                                    Vissza a bloghoz!