A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Skechers sportcipő és én

Nem is olyan régen, volt egy kis előítéletem a SKECHERS cipőkkel szemben. Tudtam, hogy a Skechers márka híres a memóriahabbal ellátott talpbetétes cipőinek kényelméről, de nem tudtam egy olyan modellt sem felsorolni a Skechers választékából, amely megfogott volna. Az Adidas-tól rögtön beugrik a Superstar, A Nike-tól az Air Max és sorolhatnám az ikonikus modelleket. De a Skecherstől semmilyen komoly sportcipő nem volt az eszemben, ami elvarázsolt volna. Lehet, hogy ez az én hibám, hogy nem követtem a márka fejlődését. Az is igaz, hogy a márka nagyobb hangsúlyt fektet a kényelemre, mint a sportosságra.
 
Skechers
 
Skechers
Bevallom őszintén, hogy a klasszikus sneakersek rabja vagyok. A Skechers pedig inkább olyanoknak gyártott cipőt akik kocognak, kutyát sétáltatnak. De akkor mitől ez a hatalmas siker, hiszen a márka fejlődése töretlen és rengeteg ember esküszik a márka cipőire.Talán annak köszönhető a siker, hogy folyamatosan kísérletezik a márka. Piacra dobta a márka a női sportcipők legújabb öszvérét.
 
Skechers
 
A Skechers mostani kedvelt modellje a Skechers D' Lites. Igen, ez a Skechers sportcipő egyben sportos utcai cipő egy kis eleganciával, kényelemmel fűszerezve. Hiszen a D'Lites modellek kis apró csillogó köveket is tartalmaznak. Napjainkban már rengeteg cipőstílus, cipőmárka van. A gyártók folyamatosan keresik azokat a szegmenseket, ahol elsők lehetnek, illetve a vásárlók kegyeiért nincs öldöklő-ádáz harc. Ez a női sportcipő próbál egy piaci rést kisajátítani magának
 
Korábban léteztek kisebb manufaktúrák, akik pl. Swarovski kristályokat ragasztottak női cipőkre. A csillogást, sportosságot próbálja vegyíteni a márka. Nekem személy szerint nem jön be a stílus, de nekem az X6-os BMW sem tetszik. De valószínű nem én vagyok a célcsoport. Nálam az a fontos, hogy valamely cipő sportos, akkor az sportos legyen. Ha elegáns akkor, legyen elegáns és kényelmes, anélkül, hogy a cipő túl sportos lenne. De lehet, hogy ez ízlés kérdése vagy pedig nem vagyok fogékony az újdonságra.
 
Skechers
 
A siker talán másik alap pillére, hogy rengeteg modellel rendelkezik a márka. Talán az egyik legnagyobb választékkal büszkélkedhet a Skechers. Nekem viszont hiányzik a márka mögül az egyéniség, a karakter. Nekem többre van szükségem, mint egy egyszerű sportcipőre. Nézzük meg az Onitsuka Tigert, jóval kisebb márka. De mégis ott a Mexico 66 klasszikus modelljük. Imádom. Egy karakter, egy egyéniség. Ezt nem tudja a Skechers férfi sportcipő, de a Skechers női sportcipő sem. 
 
A negatív véleményemet elmondtam az egyik barátnőmnek, mikor sétáltunk a városban, és az egyik cipőbolt kirakatában megláttam a Skechers sportcipő választék egyik modelljét Skechers Bobs-ot. A barátnőm ajánlotta, hogy próbáljam ki a Skechers GoRun 5 futócipőt, mert ő el van tőle ájulva. Könnyű, kényelmes, sportos. Nekem a női futócipőről olyan márkák jutnak eszembe mint a New Balance, Asics. Akik komoly hagyománnyal, fejlesztéssel, tapasztalattal rendelkeznek ebben a szegmensben. 
Skechers
 
A Skechers is külső, szakmai tapasztalattal rendelkező sportolóhoz fordult. A SKECHERS futócipőit Meb Keflezighi segítségével fejlesztették ki, egy elismert maratoni sportoló együttműködésében.
 
Futásra tervezték, kellő támasztékot nyújtva a bokának, könnyűek, kényelmesek és légáteresztőek. A minőséget itt sem tudom megkérdőjelezni, a kivitelezés tökéletes. A kényelem elsőrangú, nekem még mindig hiányzik a márka mögül a történet, a sztori, amiért szeretni tudnám. De így ez egy átlagos amerikai női sportcipő.
 
De a negatív hozzáállásom csökkent azáltal, hogy megismerhettem a márka mögött rejtőző minőséget, kényelmet. Valószínű, hogy olyan ez a márka, mint az amerikai autók, kényelmesek, de azonkívül más különlegeset nem nyújtanak. Amennyiben Te a kényelemre szavazol miközben egy új fitnesz-kalandra készülsz, vagy felkészülsz egy nagy versenyre, válaszd ezt a márkát, nem fogsz benne csalódni.