A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Annyira tenisz, annyira Lacoste

LacosteHa azt kérdezzük, hogy a Lacoste márka múltja, jelene, jövője mennyire fonódik össze a tenisszel, azt kell mondanunk, hogy teljesen. 

A közelmúltban Lacoste márka népszerűségét a francia tervező, Christophe Lemaire munkájának köszönhetően újra a divatvilág élvonalába repítette. Sikerült a márkának kitörni abból a skatulyából, amit első mondatomban írtam. A márka célja az volt, hogy egy olyan választék jöjjön létre ami egy modernebb, előkelő megjelenést eredményez. Ez teljes mértékben sikerült, amellett, hogy sikerült nem elszakadni a gyökerektől. 2005 évben közel 50 millió Lacoste terméket értékesített a márka több mint 110 országban

Lacoste népszerűsége köszönhetően a több ismert sportolóval kötött szponzorációs szerződésnek, mint pl.  Andy Roddick és John Isnerrel kötött megállapodás, emelkedett. A svájci olimpiai aranyérmes Stanislas Wawrinka is a márka ruházatában játszik. Lacoste a tenisz mellett felfedezte magának a golfot mint sportágat, ahol szintén elkezdte növelni jelenlétét, ahol José María Olazábal és a skót golfozó, Colin Montgomerie is elegáns Lacoste termékekben ütögeti a golflabdát.

lacoste

Mivel a márka a divatvilág csúcsán szeretne maradni, ezért azt a döntést hozták, hogy a klasszikus termékek mellett, mint pl, a Lacoste sportcipő, olyan termékekre, amelyeket az anyavállalat nem gyárt, a védjegy használatát engedélyezi.

De térjünk vissza egy kicsit a teniszhez, mint sporthoz, sokszor halljuk azt, hogy Grand Slam, de mi is ez valójában?

A Grand Slam-tornák a négy legrangosabb teniszverseny összefoglaló neve:

  • Australian Open – Melbourne, Ausztrália, kemény pálya
  • Roland Garros – Párizs, Franciaország, salakpálya
  • Wimbledon – London, Nagy-Britannia, füves pálya
  • US Open – Flushing Meadows, Egyesült Államok, kemény pálya
     

LacosteHa már a pályáknál tartunk, akkor feltennék egy egyszerű kérdést, mi a tenisz színe? A klasszikus fehér, vagy a zöld, esetleg a vörös? Miért gondolom, hogy a fehér? Mivel jelenleg is ez az elfogadott szín, amelyben a Grand Slam tornákon a játékosok játszanak, mivel ezeken a "tornákon" még mindig van kötelező megjelenési előírás. Emlékszünk még Andre Agassira, aki feszegette az öltözködésével a határokat? 

Vagy esetleg a zöld? a Fű színe, de igazán napjainkra már csak egy nagy torna maradt ahol füves pályán játszanak. Az is igaz, hogy a torna végére, már az a fű is eltűnik,

Talán a vörös? Utalva ezzel a salakos pályán rendezett tornákra, de mára ebből is csak egy maradt. 

Nem is biztos, hogy ez a fontos, hanem a játékosok, azok a zsenik, akik hihetetlen kitartással, akár 5 órán keresztül is képesek játszani. Kik is ennek a sportágnak a koronázatlan királyai:

20  Grand Slam győzelemmel rendelkezik: Roger Federer
17  Grand Slam győzelemmel rendelkezik: Rafael Nadal
Lacoste15  Grand Slam győzelemmel rendelkezik: Novak Đoković, aki a Mr. Krokodil, a Lacoste márka nagykövete


Megemlítettük az úrakat, és jöjjenek a hölgyek:

24 Grand Slam győzelemmel rendelkezik: Margaret Smith Court
23 Grans Slam győzelemmel rendelkezik: Serena Williams, akinek a szervájának sebessége felveszi a versenyt a férfi teniszezők szervájának sebességével.
22 Grand Slam győzelemmel rendelkezik: Steffi Graf ( Andre Agassi felesége)
 
A magyar teniszezők is szép erdeményeket értek el a történelem során a Grand Slam tornák megrendezésekor. Magyar versenyzőnek egyéniben kétszer sikerült nyernie:

Asbóth József 1947-ben Roland Garros
Körmöczy Zsuzsa 1958-ban diadalmaskodott.
 
Térjünk vissza a Lacoste márkához, ahol jelenleg a tenisz világ legfényesebb csillaga képviseli a márkát, és viseli nagy büszkeséggel a  márka által gyártott termékeket, Legyen az Lacoste sportcipő, vagy teniszing, poló, vagy sporttáska.