A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Használati kezelési útmutató

 A következő információk és tanácsok segíthetnek Önnek gondoskodni cipőiről és megnövelik azok élettartamát.

 

Bőr cipők ápolása

 1. A por,sár, és egyéb szennyeződések könnyen beágyazódhatnak,beépülhetnek a bőrbe. Ezért, a bőr cipőiket fényezés előtt mindig meg kell tisztítani.
 2. A cipő tisztítás hatékonyságának növelése érdekében,hogy mindenhova odaférjen, ápolás előtt mindig távolítsa el a cipőfűzőket a cipőkből. Ez a cipő nyelv megtisztításának legegyszerübb módja és a cipőfűzők beszínezése így kerülhető el a legkönnyebben.
 3. A cipőkrémek leghatékonyabb használata érdekében először kenje a krémet egy cipő ápoló kefével egyenletesen a bőr cipőkre. Krém megszáradását követően, egyszerűen fényezze cipőit egy természetes sörtéjű kefével vagy egy textil ronggyal. Ügyeljen rá, hogy a különböző színű cipők bekenéséhez és fényezéséhez más-más kefét és rongyot használjon,hogy az átszínezést elkerülje.
 4. Egy másik megoldás : használjon cipői ápolásához viasz tartalmú önnfényező cipőápolószert,másnéven waxot. Távolítsa el a felületre rakódott port és sárt, ezt követően, egyenletesen kenje fel a waxot cipőre. Helyreállítja a cipő színét és megszáradva azonnal csillogó fényt ad – fényezés nélkül.
 5. Cipői vízhatlanná tételhez használjon impregnáló sprayt, hogy megvédje cipőit a víz, sár, por és hó vagy só által okozott foltoktól.
 6. A bőr cipőket sámfán tárolja, ez segít megőrizni a cipő formáját. Ha a cipő fromájából adódoan nem lehetséges a  cipősámfa használata (pl. pántos magassarkú cipő), tömje ki az orr részt papírral. Soha ne tároljon, és ne szárítson bőr cipőket radiátor, konvektor,stb közvetlen közelében.

 

Velúr bőr és hasított bőr cipők ápolása

 1. Az Ön velúr bőr cipői különleges ápolást igényelnek.Gondoskodjon cipői rendszeresen tisztításáról és vízhatlanná tételéről.
 2. Ha az Ön velúr bőr cipői nedvesek lesznek, tömje ki őket papírral, amíg száradnak, a forma megtartásának érdekében.
 3. Mindig hagyja, hogy természetes módon száradjanak meg, és soha ne helyezze cipőit radiátor .konvektor,stb közvetlen közelébe.
 4. A velúr bőr és a nubuk bőr cipők meghálálják, ha a bőrt rendszeresen átkefélik.

Sportcipők ápolása

 1. A szabadidő eltöltésekor használt  cipők élettartamának növeléshez pl.:futócipők vagy túra bakancsok, ne feledje azokat rendszeresen ápolni és vízhatlanná tenni,hiszen ezen cipők különösen nagy igénybe vételnek vannak kitéve.
 2. Fényezés előtt,távolítsa el a felesleges sár és egyéb szennyeződésket,
 3. A természetes száradás után, textil kendővel törölje át cipőit.Használon cipőápolósprayt.

 

Egyéb tanácsok :

 1.  Annak érdekében, hogy cipőit sokáig élvezhesse, egy vagy több párral felváltva hordja azokat.
 2. A cipő felvételekor használjon cipőkanalat, hogy megóvja a cipő sarkát attól, hogy elveszítse formáját.