A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.
Termékek Menü

Túracipő

Akár egy rövid sétára indul a család, akár többnapos kirándulásra a túra bakancs vagy túracipő az egyik legfontosabb része felszerelésünknek.De ebben az esetben a család minden tagjának a legmegfelelőbb túracipővel kell rendelkeznie,hogy kirándulásunk zavartalan lehessen.

Rendezés:
Nézet:

 Ez vonatkozik a gyerek túracipőre is. Védenünk kell gyermekeink lábát, ezért egy jó gyermek túracipő kiválasztásához szinte ugyanolyan szempontokat kell figyelembe venni mint a felnőtt túra bakancsok vásárlásakor.Megfelelő talp kialakítás, pamut cipőfűző, lehetőleg szövet-bőr felsőrész,lehetőleg varrott legyen a felsőrész rögzítése a talprészhez, légáteresztő képesség-páraáteresztő membránok,megfelelően puha,kényelmes bélések.

A megfelelő méret kiválasztása fontos szempont a gyermek túra bakancs vásárlásakor.Szülők hajlamosak egy vagy kettő számmal nagyobb túracipőt vásárolni, hiszen úgyis nő a gyermek lába. A túra bakancsoknál nem lötyöghet a gyermek lába a cipőben, de nem is lehet szoros.Amennyiben a próbált modell egyik mérete sem megfelelő, próbáljon fel gyermekünk egy másik szabású modellt vagy egy másik gyártó hasonló formájú túracipőjét.
Ha a megfelelő méretet már kiválasztottuk gyermekünknek, próbálgassuk otthon, a ház körül, kisebb séták alkalmával a lábbelit.

A szövet és hasított bőr kombinációjával készült gyermek túra cipők a legnépszerűbbek hazánkban,ez teljesen független attól, hogy fiú vagy lány túracipőt vásárolunk.Ezen termékeknek jó a légáteresztő képességük, kiválóan alkalmasak kirándulásokhoz,túrázáshoz a kora tavasztól késő őszig tartó időszakban.Viszont a szövet betét miatt a télies időszakokban való túrázáshoz nem javasoljuk. Kényelmesek, könnyebbek, mint a tiszta bőrbakancsok. A csak bőrből készült felsőrésszel rendelkező gyermek túracipők, bakancsok tartósabbak mint a szövet és bőrből készült gyermek túrabakancsok, valamivel nehezebbek is és nyáron melegebbek, előfordulhat , hogy belefülled a túracipőbe gyermekünk lába. Mutassuk meg gyermekünknek, hogyan kell megfelelően ápolni túracipőnket és a túracipő vízhatlanítására is fordítsunk időt.