A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.
Termékek Menü

Futócipő

Gyermekeinkben rengeteg energia pezseg, amit le kell vezetniük, erre a sport az egyik legalkalmasabb eszköz.A futás egy sok kitartást, edzést, állóképességet,szabadidőt igénylő szép sport.Ehhez a sporthoz elengedhetetlen a megfelelő sportcipő,futócipő . A felnőtt futócipőknél már kitértünk arra mire kell figyelni a vásárlás folyamatában,ezt szeretnénk kiegészíteni,ami kifejezetten a gyermekekre vonatkozik.Hiszen az ő szervezetük még fejlődésben van.

Rendezés:
Nézet:

 A  jó választás meghozatalában a következő szempontokat mindenképp vegyük figyelembe:vastag és ruganyos talppal rendelkezik a futócipő, megkíméli a lábat, tompítja a talajhoz való leérkezést.Lehetőség szerint  jól szellőző,bőrből vagy úgynevezett gyöngyvászonból készült  felsőrésszel rendelkező futócipőt válasszunk.A műbőrből készült gyermek futócipőket kerüljük.A sarokrész megfelelően stabil legyen,hogy a boka kellően legyen megtámasztva.Sok gyermek lúdtalpas, ezért ebben az esetben a befelé dőlést megakadályozó futócipő a megfelelő döntés.

Amennyiben nem ragaszkodunk a nagy márkák cipőihez(Adidas, Nike , Puma, stb) választhatunk a futócipő-specalista márkák ajánlataiból ,pl.:Asics kifejezetten befelé dőlő lábra tervezett futócipői közül. Ezek talpa a lúdtalp alá eső részen keményebb anyagból készültek. így futás közben kevésbé nyomódik össze, mint a talp többi része. Ezáltal lényegében alátámasztja, befelé dőlés ellen biztosítja a lábat.