A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.
Termékek Menü

Focicipő

Gyermekkorban a cipőválasztás még nem minden esetben a gyermek döntése. Vannak  szülők, akik megengedik a gyereküknek, hogy ők válasszák ki a nekik tetsző cipőt, de az is gyakori, hogy ebbe nem engedik a gyermek beleszólását! Milyen szempontokat vegyen figyelembe a szülő, vagy a gyermek , esetleg közös döntés alapján.

Rendezés:
Nézet:

Milyen a gyermek testalkata:  a 6-9 éves gyermek testalkata még sokat változik az évek során, de a szülők, nagyszülők testalkata  igen meghatározó és mérvadó.  Alapvetően  kétféle alkatot különböztetünk meg: vannak erősebb csontozatú gyerekek, erősebb testalkattal, vannak akik szálasabb,  izomzattal,vékonyabb-nyúlánkabb testalkattal rendelkeznek. 

Hogyan vásároljunk ez alapján focicipőt gyermekünknek:

A vékonyabb-nyúlánkabb gyermekeknek a gyorsaságának  biztosítása a legfontosabb, lába nyúltabb, hosszabb.A robbanékonyságát,gyorsaságát kell előtérbe helyezni,ezért olyan cipőt kell választanunk, amely segít a képességeiket előhozni. A cipő hosszú első résszel kell rendelkezzen, stoplijai szintén hosszabbak, és ez kiválóan segíti a gyors megindulást, gyors tapadást.

Az erősebb testalkattal rendelkező "leendő  játékosokra" a küzdelem jellemző, sokat szerelnek, ütköznek, és többet is passzolnak, és a labda átadások  belsővel történnek.Ezért ezen az oldalon erősített focicsukát nézzünk a leendő sztárunknak. A test-test elleni párharcok sikeres megnyeréséhez erősebb támaszkodó felület szükséges.Ezért ezen gyermekeknek az erősebb felépítésű, rövidebb lábfejjel rendelkező stoplikat javasoljuk.Inkább a bőrből készült, fém aljzattal rendelkező focicipőket tudjuk ajánlani. A legfontosabb, hogy ne szín illetve milyen focicipőt használ a kedvenc sztárunk alapján válasszunk gyermekünknek megfelelő focicipőt.