A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Elegáns magas szárú férfi cipő

JodhpurElegáns magas szárú férfi cipőt szeretnénk magunknak választani? Milyen is illik egyéniségemhez? Esetleg egy elegánsabbat válasszak vagy megfelelő egy utcai változat is. Ebben próbálunk segíteni a mostani cikkünkkel.

A Jodhpur csizma egy elegáns férfi magas szárú lábbeli amely kellően alkalmi megjelenést kölcsönöz számunkra. Az elegáns férfi magas szárú Jodhpur csizmát kombinálhatjuk elegáns , alkalmi megjelenéshez, de akár utcai öltözetünkhöz is tökéletesen megfelelő. Bármelyik mellett is döntünk aznap reggel vagy este, tökéletes alapot nyújt a kifinomult megjelenésünkhöz.  Chelsea csizma

Milyen is egy Jodhpur csizma? A csizma boka felett végződő kerek orrú lovaglócsizma volt. Napjainkban divatos, kedvelt fazon. A Jodhpur  férfi csizma, bokacsizma felső részén csatos pánt található, amely összetartja a csizma felső részét lábunk szárán.

A Jodhpur csizma "rokona" a Chelsea csizma, hiszen a Chelsea csizma  felső részén a csatos rész helyett gumírozott betét található. A csizmák formája szinte megegyezik egymással. A férfi elegáns rövid szárú csizma ideális megoldás, mert megteremtette a tradició és az innováció közötti egyensúlyt. Azok a férfiak, akik követik a divatot, tudatos vásárlóknak vallják magukat, akiknek megfelelő az érettsége egy elegáns férfi magas szárú cipő viselésére, biztosan örömüket lelik egy Jodhpur férfi bokacsizmában.  

DesertA Desert Boots bakancs nem hagyományos bakancs. A Desert Boots vékonyabb bőrből készül, mint a normál bakancs, és cipő a boka felett végződik(chukka-stílus). A Desert Boots talpa többnyire puha anyagból (gumi) készül. A Desert Boots bokacsizma nyitott fűzősorral rendelkezik. A Desert Boots könnyű, laza cipő benyomását kelti, ezért inkább lezserebb utcai stílushoz javasoljuk viselni, tavasztól ősz végéig egy könnyed viselet akár az irodában is. Még hidegebb napokon is egy melegebb, divatos zoknival viszonylag melegben tartják a lábad.


Honnan is ered a Desert Boots? Először sivatagi terepre készültek. Nathan Clark, aki a C.& J. Clark cipő gyártással foglalkozó cégben nőtt fel. 1941-ben Clark gyalogos katona volt a Burmában állomásozó brit hadseregben. Észrevette ezeket az egyedi bakancsokat, amelyeket a katona társai viseltek, chukka-stílusú, puha gumitalp és a velúrból készült felsőrész. A Desert Boots tökéletes volt erre a terepre, könnyű volt, de mindaközben strapabíró is. Hamar elterjedt a cipő mind a hölgyek mind a férfiak körében, az előnyei miatt. Ma Clarks cipő néven is ismert ez a fajta női vagy férfi cipő. Nem feledkezhetünk meg a Monk cipőkről sem. Napjainkban nagyon kedveltek utcai viselethez a Monk strap elegáns férfi cipők. Monk

A monk strap férfi cipő felső részén állítható fémcsatokat találunk, amely összefogja a cipő két oldalát. Többnyire rejtett gumírozott betéttel látják el az ilyen fajta cipőt és az elegánsabb megjelenés érdekében a cipő orrán bőr rátét található vagy esetleg lyuggatott díszítés. A monk shoes esetén a sarok elválik a talptól, a sarok max. 2,5 cm magas. A monk strap lehet elegáns férfi félcipő, de készítenek bokacsizma kivitelben is monk cipőt. A magas szárú férfi cipő esetén is a felső részének két oldalát nem füzőszakasz hanem csat fogja össze. Ez a cipő nem az alkalmi események sztárja, sőt sokan azt vallják, hogy ebben a cipőben, akár félcipő vagy magas szárú, nem illeik benne temetésre menni.

 
Nem feledkezhetünk meg a Brogue, az Oxford vagy a Derby férfi cipők magas szaárú változatairól sem. Hiszen ezek a modellek teljesen megegyeznek a félcipő változataival. Viszont összel, télen nagyon kellemes melegséget biztosítanak bokánktól lefelé is. Bármilyen magas szárú elegáns férfi cipőt is válasszunk magunknak, a legfontosabb, hogy illeszkedjen egyéniségünkhöz, hűen tükrözze stílusunkat.