A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

Cipő lexikon

 

HLFshoes.com bemutat Nektek rendszeresen új szakkifejezéseket
a cipők gyönyörű világából, nézd meg nagy cipőszótárunk,
hogy el tudj igazodni a sok név és technológiai meghatározás között. 
 
Cipőlexikon
 
Olyan sokféle cipő van és annyi különféle név. A nagy cipő gyártók, mint az Adidas, Nike, Geox, Under Armour, stb. folyamatosan fejlesztik cipőiket, sportcipőiket, ezen fejlesztéseknek mindig különböző fantázia neveket adnak.

Aki ezeket az újításokat a rohamosan fejlődő világunkban nem követi, gyorsan elveszítheti az összképet. Szinte mindenki ismeri a játékkonzolok világát, megnevezéseket. De mit jelentenek a kifejezések, fantázia nevek a cipők területén? Milyen cipő is a sneaker? Cipőlexikonunkból megtudhatod, szótárunkban kellő áttekintést kaphatsz a különböző típusú cipőkről. 

 

A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z
A | Vissza a lap tetejére ↑

Adidas
 

 
1949. augusztus 18-án Adi Dassler 49 évesen megalapította az „Adi Dassler adidas sport cipő gyárat” és 47 alkalmazottal megkezdte a gyártást, a termelés Herzogenaurach kisvárosban kezdődött. Ugyanazon a napon védjegyeztetett egy cipőt a híres 3-csíkkal, ami a márka védjegyévé vált. Az alázatos kezdetektől a világméretű sikerig...
 
Minden nagyszerű történetnek valahol megvan a kezdete. Az adidas márkának a története egy közepes méretű kisvárosban kezdődött. Adi Dassler házi mosdójában történt kezdeteket, 1924-ben a "Dassler Schuhfabrik testvérek" céges regisztrálása követte.
 
Ezzel megalapozta a márka küldetését, hogy minden sportolót a lehető legjobb sportszerekkel szereljen fel, ami a sikeres sportoláshoz szükséges. Az első sikerekről: Aranyérmet szerzett  Amsterdamban (1928, Lina Radke) és Berlin (1936, Jesse Owens) jelöli az első mérföldköveket.
 
Sikeres kezdetek után magasan ívelt felfelé a márka,és a világ egyik vezető sportszer gyártó márkájává vált. A 2000-es évek elején történt egy váltás: a divatvilág kifutóit célozta meg a márka - az adidas márka már divattermékeket is kínál , amely a mindennapokban viselt  ruházati cikkek és cipők világát jelenti. Minden ami sport, minden ami divat és minden ami stílus, sportolóknak és divatrajongóknak egyaránt.
 
2011-ben adidas elindította kampányát „all in” (Lionel Messi, David Beckham, Katy Perry és Derrick Rose)  a sport, hétköznapok divatja és a stílus mint olyan  együtt ami összetartozik. Ami azt mutatja a világnak, szívvel-lélekkel azon dolgozik az adidas, hogy valóban sikeres legyen - függetlenül attól, mely területen.Legyen az utcai sportcipő, vagy futócipő, esetleg stoplis,és a felsorolás szinte végtelen
 
 
 
Adidas AlphaBounce 
 
Adidas UltrabostAz Adidas a Boost technológiát tovább fejlesztve alkotta meg az AlphaBOUNCE sportcipőket. Az Adidas Alphabounce egy ízig-vérig futócipő amely a semleges futótechnikával rendelkezőknek készült. Az igaz , hogy a gyártó futócipőként aposztrofálja ezt a modellt, de a kinézete miatt sokan utcai sportcipőként is használják. De gyakorta találkozunk Alphabounce sportcipőkkel a fitnesz teremben, konditeremben is. A varrat nélküli Forgedmesh technológia ebben a sportcipőben mutatkozott be, a felsőrész szabályosan rásimul a lábfejünkre. Az AlphaBOUNCE felsőrésze úgy van kialakítva, hogy észre se vegyük, hogy a sportcipő a lábunkon van, amely minden mozgáshoz alkalmazkodva tökéletes végzi a feladatát.
 
Az AlphaBOUNCE is azzal a technikával lett felvértezve amely a zokni szerű sportcipő kialakításáról lett híres. A középtalp kialakítása olyan mint egy ha pihe-puha párnán lépkednénk, amelynek megvan a megfelelő keménysége, határozottsága, fokozza a kényelmet és a rugalmasságot. A kényelmet az Adiwear talp zárja le, amely a futócipő megfelelő tapadásáért felelős. Az ADIDAS AlphaBOUNCE modellekről elmondható, hogy a gyártó a minimalista stílust tartotta szem előtt, mikor megalkották ezt a modellt, a futócipő oldalán szolidan hirdeti a sportcipő, hogy mely márkához tartozik. Inkább az anyag szépségét szerette volna hangsúlyozni az Adidas, ezért sem törte meg a felső rész kialakítását a 3 csík márkajelzéssel. A modell 2015-ben az NBA All Star gálán mutatkozott be, és azóta is töretlen a sikere.
 
 
 
Adidas Gazelle

Adidas GizelleAz Adidas Gazelle sportcipő a márka klasszikus sneakersei közé sorolandó. A Superstar, a Samba modellek már több évtizede kápráztatnak el bennünket hagyományos, klasszikus stílusukkal.

Az alacsony profilú klasszikus Adidas Gazelle sneakers egy igazi klasszikus. Ez a sportcipő egy eredeti utcai sneakers. Az Adidas Gazelle egy korábbi modell újbóli kiadása, ugyanolyan mély árnyalatú velúr felsőrésszel készült mint korábban, T alakú formával. Az Adidas Gazelle jelenlegi modellje az 1991-es Adidas Gazelle egy-egy újbóli kiadása, ugyanazokkal a textúrákkal, anyagokkal és arányokkal rendelkeznek, amelyek harminc évvel később még mindig megfelelnek a mai divat elvárásainak.
 
Kényelmes, határozott vonalak, biztosan nem nyúlsz vele mellé. Amennyiben szereted a fiatalos, egyetemista stílust, akkor a Gazelle a Te választásod. Lágy, puha velúr felsővel, varrott 3 csíkkal büszkén hirdeti a sportcipő, hogy melyik "istállóhoz" tartozik, amely már önmagában garancia a minőségre.és sarokkal. Az Adidas Gazelle sportcipő megadja számodra azt a hitelességet, amit vársz tőle, hogy hiszel az egyszerű, természetes de fiatalos dolgokban.
 
 
 
Adidas Originals
 
Az Adidas megalkotta az Adidas Originals márkát. A klasszikus modelleken túl egy különleges választékot kínál az Adidas Originals. Az "anya márka" több mint 60 éve sikeres sportruházat és sportcipő gyártó, amely minden egyes termékével meggyőzi a rajongókat, hogy a divatos sportruházat soha nem megy ki a divatból. Az Adidas Originals is ezt teszi életmód kínálatával. Az Adidas Originals sportcipőinek jövőjét a vásárló tervezi a vásárló számára. Ez egy tökéletes megoldás, hiszen mi vásárlók tudjuk, hogy mit szeretnénk. Ezek az Adidas cipők a márka dizájnstúdiója és a S.E.E.D., a Design Élményképzési Iskola együttműködésében kerülnek megtervezésre.
 
Hogy mitől lesz egy sneakers méltó arra, hogy Adidas Originals kínálat része legyen?  Kellő átalakuláson kell átesnie a sportcipőnek ahhoz, hogy a legendás Adidas sportcipők sziluettjét, merész színekkel és minőségi bőrrel ötvözve megszülessen az igazi Adidas Originals sportcipő. Minden részletében hangsúlyozni kell a lazaságot, a trendiséget, minden részletében ikonikusnak kell lennie, ja és nem hiányozhat róla a 3-csík. A legfontosabb védjegy - a 3 csík.
 
Az Adidas Originals sportcipők már alapból is rendkívül kényelmes cipők, viszont magukban hordozzák a szabadon stílusos életérzést. Sokan kérdezik, akik a márkát kedvelik, hogy hogyan juthatnak el a stílus következő szintjére? Hát természetesen úgy, hogy az Adidas Originals kollekciójából választanak maguknak sportcipőt, sneakerst, legyen az pl. az Adidas SAMBAROSE model, amely vastagabb külső talppal rendelkezik. A sima, szintetikus felsőrész fényes metál díszítéssel van ellátva. Kerülj egyre magasabb szintre, ami a trendiséget jelenti. Ilyen egyszerű, ha egyszer felveszed őket, soha nem akarod levenni.
 
 
 
Adidas UltraBoost 20
 
Adidas UltrabostAz Adidas UltraBoost 20 futócipő a márka és az International Space Station közötti együttműködésnek köszönhető. Az UltraBOOST modellek az Adidas Boost modelljeinek továbbfejlesztett változatai.
 
De mitől is olyan tökéletes ez a futócipő? Angolul OPTIMAL ENERGY RETURN-nek hívja a márka az optimális energia visszanyerő rendszert, amelyet a sportcipőbe épített. Az új Ennek a technológiának ez egyik középpontja az Ultraboost 20 középtalp. Ez az új középtalp 20%-kal több Boost-ot, vagyis poliuretán gömböket tartalmaz mint a korábbi rendszer.
 
Ez által az UltraBoost sportcipők még komfortosabbak még kényelmesebbek lettek. Ahhoz, hogy egy futócipővel elérjük a megfelelő teljesítményt, szükségünk van a Continental gumiból készült külső talpra. A tapadás tökéletes, nem csúszik, az elrugaszkodás megfelelő. Ezt támogatja a StretchWeb talp. Megvizsgáltuk az UltraBOOST középtalpát, talprészét, de a most szeretnénk a felsőrészre fókuszálni. A 3D sarokmerevítő jól látható a cipő külső részén. Az Adidas az UltraBoost 20 futócipőnél olyan felső rész kialakítást alkalmaz amely mint egy zokni veszi körbe lábfejünket. Ennek az angol megfelelője a Sock like Fit elnevezés. Az Adidas Primeknit technológiának köszönhetően a sportcipő felső része a lábunkat körbeölelő sportcipőt űrtechnika pontosságával illeszti össze.
 
Ennek is köszönhető az ISS-el való együttműködés. Ezáltal még stabilabb tartás és hajszálpontos kivitelezés lehetséges, amely fokozza a mozgást. Minden nap egy új lehetőség, még jobb teljesítményt elérnünk a futópályán vagy futás közben a városban. Az Adidas UltraBoost futócipővel azt teheted amit szeretsz, a csak a futásra kell koncentrálnod. Ezeknek a nagy teljesítményű futócipőknek a lábunkat átölelő kötött felső része van, amely révén a sportcipőbe nem fülled be a lábunk, nincsenek kellemetlen szagok. Az Adidas UltraBoost izgalmas színkombinációkkal jelentkezett, amely révén még izgalmasabb választás a futócipők között.
 
 
Adidas Performance
 
Az Adidas Performance sportcipőiben mélyen gyökerezik a sporttal való kapcsolat. A Performance sportcipők minden szinten azt a célt szolgálják, hogy mi lelkes amatőr sportolók túlléphessük határainkat.
 
Az összes Adidas Performance cipőt a sport élvezetének céljából fejlesztette a márka. Nagyszerű Adidas Performance cipőket találunk az Adidas idevonatkozó kollekciójában amely tökéletes a futáshoz, edzéshez vagy más sportágakhoz, amit mi szabadidőnkben saját szórakoztatásunkra űzünk. Ha olyan sportcipőt keresel, amely kiválóan alkalmasak futáshoz, edzéshez vagy más sportághoz akkor ne felejtsd el megnézni az Adidas Performance kínálatát.
 
A legújabb Adidas Performance sportcipők teljesen új szintre emelik a sportot. Amit eddig szerettél azt imádni fogod.  A Performance márkával az Adidas célja a határok, a megjelenés, a kényelem és a teljesítmény olyan egyvelegének létrehozása amely maximálisan támogatja a sport iránt érzett szenvedélyünket. A márka minden szinten támogat minket fejlett technológiákkal, innovatív dizájnnal, kifinomult megjelenéssel. Az Adidas Performance sportcipők viselete révén minden lépéssel nagyobb teljesítményt nyújthatunk. Valljuk be őszintén, a hétvégi sportrajongók soha nem néztek ki ilyen jól! Például az Adidas Ultraboost az Adidas Performance család tagja.
 
 
 
Adidas Prophere
 
Adidas ProphereAz Adidas Prophere sportcipő 2018-ban lépett a piacra. Teljesen új arculatával meglepte a sneakers rajongók táborát. Két elem azonnal szembe ötlő ezen a sportcipőn, a talpa és a felsőrész anyaga. A hullámos formai világot követő talprész annak a határán mozog ami még kellően sportos, de még nem túlzottan magas, mint a márka egyéb holdjáró cipői. A Prophere formatervezésének meghatározó eleme a sportcipő felsőrészének anyag, sokáig elképzelhetetlen volt, hogy kötött anyagból készüljön egy komoly sportcipő.
 
A cipő felsőrészét úgy alakította ki a gyártó, hogy az Adidas márkajezését, a 3 csíkot beépítette a dizájnba, hiszen a csíkok nubuk bőrből készültek. A bőrből készült középső rész a minőség érzetét hangsúlyozza. Az Adidas Prophere sneakers megnyújtott sarok és nyelv résszel rendelkezik, amely a zokni szerű kialakításnak a meghosszabbított befejezése.
 
A speciális poliuretán habból készült talp rejti magában az EVA középtalp rendszerét, amelynek köszönhetően a Prophere kényelmes, könnyed és sportos sportcipő is egyben. Amennyiben sportos, futócipő jellegű utcai, teljesen új dizájnnal rendelkező sneakerst keresel, akkor az Adidas Prophere a Te választásod.
 
 
 
Adidas POD-S3.1
 
Adidas POD-S3.1Az Adidas POD-S3.1 sportcipő egy korábban is kedvelt sportcipő reinkarnációja. A 90-es évek szenzációja visszatér, stílusát és kényelmét pedig a jelenkor igényeihez igazította a márka. A POD modelleknek ragasztott technikával felvitt 3-csíkja van, amely a lágy, puha és könnyű kötött felső részen található. Az Adidas POD-S3.1 sportcipő a Boost talp technológiának köszönhetően fokozott kényelmet nyújt a sarok részen. EVA technológia a talp első részén fejti ki hatását. A Torsion rendszer pedig a sportcipőd középső részén hatékony.
 
2018-ban ez volt az Adidas legkényelmesebb kialakítása, hogy kényelmünk határtalan legyen. A sportcipő nyelvének végén egy gumírozott anyag található, amely révén tökéletesen illeszkedik lábfejünkhöz, hiszen a zokni szerű belső kialakítás már teljesen megszokott az Adidasnál. Az OrthoLite® talpbetét különleges felépítésének köszönhetően megfelelően csillapítja az Adidas sportcipőd a térdre és a bokára nehezedő ütést, és lehetővé teszi talpunk szellőzését, ami meggátolja a kellemetlen szagot kialakulását. Ezzel a sportcipővel nem csinálsz rossz vásárt, mivel lábadat könnyed, puha érzés fogja körbeölelni. Az Adidas POD-S3.1 sportcipő különleges színkombinációval biztos, hogy ki tűnsz a tömegből.
 
 
Adidas STAN SMITH

Adidas Stan SmithIdőtlen formájával és letisztult, a tenisz ihlette stílusával az Adidas Stan Smith sportcipő beírta magát a cipők történelem könyvébe. A Stan Smith egy olyan sneakers, amelyre számtalan csodálatos öltözékünk, megjelenésünk épül, épülhet. Az Adidas Stan Smith sportcipők megjelenését  folyamatosan frissíti a gyártó, ügyelve arra, hogy megőrizzék egyszerű és hordható tulajdonságukat. Az Adidas többnyire egyszínű felsőrésszel látja el a Stan Smith modelleket, fehér, fekete, vajszínű, de létezik arany színű, ezüst színű változat is. A rugalmas bőr felső résznek köszönhetően mindig kellemes viselet ez a sneakers. Egyszerűségében van a titka a Stan Smith-nek, ettől lesz olyan ragyogó.
 
Az Adidas Stan Smith sportcipők nagyban hasonlítanak a 60-as évek teniszpályájáinak ikonjaira, az akkor divatos teniszcipőkre. Minden részletében hű marad a gyártó által képviselt stílushoz: eredeti, a szuper finom felső rész, perforált 3-csíkos márkajelzés, az alacsony vagy magas profilú gumi talp és az azonnal felismerhető márkajelzés a sarok kialakításon. Ünnepi party cipő vagy utcai sportcipő esetleg divatos sneakers a mindennapokra? Szerintünk mindhárom egyben.
 
 

ADIDAS TORSION TRDC

Adidas Torsion
Az ADIDAS TORSION TRDC sportcipő lehet akár színes vagy egyszínű, mindig tökéletes választás, ha egy ízig-vérig sneakerst keresel.Az Adidas Torsion sportcipőket azoknak ajánljuk akik saját útjukat járják, szeretik felfedezni az ismeretlent. Légy naprakészen divatos ezekben az Adidas Torsion TRDC cipőkben. A könnyű felsőrész tökéletes megjelenést kölcsönöz számunkra, a dizájnt a futócipők ihlették, hogy minél sportosabb megjelenést mutass.
 
A sportcipő felső része bőrrel és fényvisszaverő elemekkel van turbózva. A bevált Adidas technológiák ( EVA, Torsion), a rugalmasság és a párnázott kényelem tökéletes élményt nyújt.  A kompressziós EVA középtalpnak köszönhetően a lábunkra nehezedő hatás tökéletesen kerül csillapításra és Traxion gumi talpnak köszönhetően a futó vagy járó felülettel tökéletes a tapadás, mondhatni egy csúszásmentes sportcipőt sikerült létrehozni.
Az Adidas Torsion TRDC egy csodálatos utcai sportcipő, annak minden előnyével, amit az Adidas csak nyújtani tud napjainkban.
 
 

Adidas ZX Torsion
 
Adidas ZX torsionAz Adidas ZX Torsion sportcipőket a retro stílus ihlette, amelyet innovatív jelenkori technikával látott el a gyártó. A ZX Torsion modelleket 80-as és 90-es évek divatja ihlette. Ezek a korszak-ugró cipők meghaladják a részek összegét. A ZX Torsion sportcipő steppelt nyelvén lévő nagy Torsion címke utal a cipő X alakú kialakítására amely a stabilitás érdekében történik. A sportcipő felső részén lágy velúr részek, hálós légáteresztő anyag kombinációja van, amely révén extravagáns külső jön létre.
 
Az energiatakarékos párnázottság alatt az Adidas futó öröksége található, amely több évtizedes tapasztalat, technológiai kutatás eredménye. Az Adidas ZX Torsion hétköznapokra is alkalmas, a sportcipő talpa az Adidas Boost habból készül, valamint a sportcipőn kopásálló gumiréteg található a talp külső részén, hogy az elrugaszkodás és a tapadás tökéletes legyen. A lábfej tökéletes kényeztetését a Torsion System-nek köszönhetjük, amely révén egy modernkori sportcipőt hozott létre az Adidas.  
 
 
 
Adidas Zx Flux
 
Adidas ZX fluxAz Adidas Zx Flux sportcipő a letisztult, stílusos sneakers ikonikus darabja. A puha, egy darabból álló felsőrész és stabilizáló torziós rendszer biztosítja, hogy minden lépésed garantáltan biztos és kényelmes legyen. Az Adidas a úgy gondolta, hogy a sportcipő megjelenését nem szeretné megtörni a márka 3 csík jelzésével, ezért nagyon szolidan a cipő színében ragasztott formában látta el márkajelzésével. Ez is a visszafogott, könnyed eleganciát erősíti amit egy utcai sportcipő nyújtani tud. Sokszor halljuk, hogy a kevesebb néha több, ez a közhely erre a sportcipőre nagyon is igaz.

Az Adidas Zx Flux a 80-as évek formai világát csúcstechnika felhasználásával jeleníti meg. Milyen csúcstechnikát alkalmaz az Adidas ennél a sportcipőjénél? EVA középtalp, OrthoLite® felsőrész, Torsion stabilizációs rendszer. A sportcipő felsőrésze hálós kialakítással rendelkezik, amely jól szellőzik, nyáron igazán kellemes viselet. Amennyiben egy szolid, ámde a napjaink technológiai újítássáaival felszerelt modern sneakerst keresel, amely többnyire egyszínű, az Adidas ZX Flux a Te utcai sportcipőd.
 
 
 
Air Jordan
 
Air JordanAz Air Jordan vagy röviden Jordan egy sportruházati márka, amely a Nike leányvállalata. A márka legismertebb termékei a kosárlabda cipők, melyekből 1985 óta évente mutatnak be új kollekciót, azóta is, hogy Michael Jordan már visszavonult az aktív kosárlabdázástól 2003-ban. A cipők, sneakersek mellett kosárlabda és szabadidő ruházatot is forgalmaznak a márkanév alatt. Michael Jordan volt a "Jumpman" logó megtestesítője.  A Jordan sportcipő piacra való bevezetése óta az Air Jordan a kosárlabda cipőkből kiindulva napjainkban nagyon széles választékot kínál a szabadidő sport kedvelők számára. Az Air Jordan márka aktív NBA játékosokat támogat, nem felejtve el a gyökereit, honnan is indult a márka, köztük Jimmy Butlert, Russell Westbrookot és Carmelo Anthonyt. Az Air Jordan egyéb bajnokságokat is támogat, mint az MLB-t, a NASCAR-t vagy a WNBA-t.
 
Az első modell, amit a vállalat gyártott, az Air Jordan 1 volt, amelyet először 1984-ben készítettek Michael Jordan számára. A márka mottója: Love the Game. A Jordan márka napjainkban nagyon kedvelt a sneakers gyűjtők körében, hiszen a márka által gyártott sneakersek a Nike segítségével tökéletes ergonómiával rendelkező utcai cipők. A Jordan sneakersek  többnyire bőrből készülnek, jó formatartó képességgel rendelkeznek, az Air technológiának köszönhetően középtalp is csúcstechnika, a talp pedig gumiból készül, a tökéletes tapadás érdekében.
 
A Jordan hű maradt nevéhez és napjainkban is arra törekszik, hogy a legújabb modellek is a sneakers piac legjobbjai legyenek. Jelenleg legkedveltebb modelljei a márkának, a Jordan Jumpman, Jordan Delta vagy a Jordan 1 Low vagy a Hi széria. 

 
 
Asics

 

Asics

Az ASICS márkanév a következő latin kifejezésből származó rövidítés: Anima Sana In Corpore Sano - amely magyarra fordítva: hangos elme egy hangos testben.A márka filozófiája: minden innováció, minden tevékenység, minden ötlet célja a legjobb termék megteremtése. Küldetése, hogy a sportrajongók első számú márkája legyen. Ennek elérése érdekében a márka megtesz mindent, hogy a legjobb terméket készítse, arra törekszik, hogy a technológiai fejlődésüket mindig szem előtt tartva, a vásárlók a termék használata közben összhangba hozzák a testet és a lelket.

1949-ben Mr. Kihachiro Onitsuka létrehozta sportcipő gyártó cégét (Onitsuka Co., Ltd.)néven,amely kosárlabdacipők gyártásával foglalkozott Kobe-ban, Japánban. 1977-ben választotta az ASICS nevet cégének. Figyelembe véve ezt a kifejezést, az ASICS-ot arra az eszmére alapították, hogy az egészséges életmód kialakításának legjobb módja a jó egészség megteremtése. Japánban mindig is fontos a lélek és a test harmóniája. Az ASICS termékeket a föld majdnem minden országában forgalmazzák, és magukkal vitték a termékhez csatlakozó teljesítményt és a technikai fejlődést,és egy olyan filozófiát, amely ma is igaz.

1990 májusában az ASICS megnyitotta a Kobe-i Sporttudományi Kutatóintézetét. Azóta sok figyelemre méltó technológiai újítás került ki innen.Ezen fejlesztéseket a sportcipőkön és a ruházaton tudjuk nyomon követni. Az emberi test mozgásainak tanulmányozása és elemzése, valamint a felhasznált  anyagok minden típusának vizsgálata az intézetben dolgozó 200 ember fő tevékenysége. Nyilvánvaló, hogy ez a munka csak egyetlen célt szolgálhat, hogy a profi és szabadidő sportolók a világ minden táján a legjobb teljesítményüket tudják nyújtani.


ASICS GEL-CUMULUS®

AsicsAz ASICS bemutatja a speciális GEL-CUMULUS®  futócipőt. A márka japán gyökerekkel rendelkezik, ezért a márka a japán történelemből és hagyományokból táplálkozva hozta létre ezt a modellt a megfelelő technikai jellemzőkkel, amelyek célja a lábad nagy távolságokon történő párnázása és támogatása. A GEL CUMULUS® futócipő két különféle középtalp habot tartalmaz, egyet a könnyed, légies lágyságért, a másikat pedig a határozottságért. Az Asics futócipők GEL® technológiájával rendelkeznek a prémium szintű ütéscsillapítás érdekében.

A futócipőd GUIDANCE LINE™ technológiának köszönhetően segít a hatékonyabb lépések megteremtésében, miközben a belső sarok kialakítás tartja a lábad a helyén, hogy kellő tartást biztosítson. Az Asics futócipő  EVA rendszer talpbetétjének köszönhetően felveszi lábad formáját, a további kényelem érdekében. A tartós anyagból készült külső talp megfelelő tapadást biztosít számunkra futás közben.

Az Asics futócipő külső részén lévő fényvisszaverő díszítő elemek elősegítik a jobb láthatóságot gyenge fényviszonyok mellett is. A futócipő felsőrésze kellően kényelmes és puha, hogy hosszú távon is a sporté legyen a főszerep. Az Asics a Gel-Cumulus futócipőt szupináló azaz alulpronáló lábálláshoz és normál pronáló azaz neutrális lábálláshoz javasolja.

 

Asics Gel-Sonoma

AsicsAsics a GEL-SONOMA™ futócipőt olyan terepre tervezte amely terepfutáshoz, túrázáshoz alkalmas. Az Asics futócipővel javíthatjuk a terepfutás élményét. Ez a terepre alkalmas futócipő modern és funkcionális formatervezésű, amely elősegíti a kényelem és a tapadás növelését, ha terepen mozgunk. A sarokba épített  REARFOOT GEL® technológiának köszönhetően kiváló ütéscsökkentést biztosít a lépéseink folyamán, míg a terep specifikus külső talp növeli a tapadást agyagos és egyenetlen felületeken is. Az Asics GEL-SONOMA™ sportcipő segíti a futás közbeni stabilitást és kiemelkedő kényelmet nyújt a következő kaland során.

Az AMPLIFOAM ™ középtalpnak köszönhetően ezeket a sportcipőket úgy tervezték, hogy megőrizze a tartósságát, jobb rugalmasságot, kényelmet nyújtva, amely ideális a természetes futáshoz. Az Asics ORTHOLITE® X-40 SOCKLINER talpbetétet használ ennél a modell családnál, amely kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, könnyű, nedvességtűrő és biztosítja talpunk lélegzését is.Az Asics jelenleg a GEL-SONOMA család 4-es és 5-ös jelölésű sportcipői kaphatóak.

 

 

Asics Gel-Lyte

AsicsAz Asics GEL-LYTE  futócipő család egy komoly tradíciókkal rendelkező sportcipő modell. Jelenleg a GEL-LYTE III és V és már a XXX modell is megtalálható a piacon. A GEL-LYTE ™ III futócipő egy örök klasszikus, amely futócipő elődje 30 éves fennállásának jubileumának méltó megünneplése alkalmából az Asics a piacra dobta a GEL-LYTE ™ XXX sneakerst. Az Asics a GEL-LYTE™ III sportcipő klasszikus elemekkel felvértezve jelent meg a piacon évekkel ezelőtt, amellyel a 90-es évek elején sikeres futócipő előtt tiszteleg a márka, a futócipőt a korabeli teljesítmény inspirálta. Az eredetileg Shigeyuki Mitsui tervezte Asics sportcipő, a GEL-LYTE ™ III sziluettje egy osztott nyelvű alkalmazást tartalmaz, amelyet az Asics GEL-LD RACER ™ cipő ihletett. Az Asics a GEL-LYTE XXX sportcipője megtartotta karakteres vonásait a múltból, de teljesen új technológiával lépett a piacra.

A FLYTEFOAM®  technológiának köszönhetően a középső talpbetét még tökéletesebb ütéscsillapítással rendelkezik, illetve a sportcipő sarokrészén túlnyúlik a betét rész, ami ennek a modellnek egyik jellegzetes ismertető jele is egyben. A GEL-LYTE XXX   futócipő a neutrális lábú futóknak ajánlott. Az Asics Gel-Lyte sportcipők többségén hálószövettel ellátott felső részen szintetikus velúr betétekkel fokozza a minőségi megjelenést a dizájn érdekében. Az Asics Lyte sportcipők GEL ™ technológiával vannak felszerelve, hogy a futócipő tompítsa a bokára nehezedő erőket és elősegítse a tartós kényelmet.

 

 

FLYTEFOAM® középtalp technológia


AsicsAz Asics FlyteFoam® technológiája tökéletes úgynevezett "visszapattanást" és gyors reakcióképességet biztosít számunkra futás közben. Mindezt távolságtól függetlenül tudja számunkra a technológia nyújtani. A FLYTEFOAM technológia organikus "szuper" képességű szálakat használ. Ezáltal lágyabb, alacsony sűrűségű hab jön létre.

Ezt a technológiát az Asics többek között a Gel-Nimbus és a Gel-Kayano cipőkbe építi be, amelyek a pronáló futócipőket használó futóknak tökéletes megoldás. FLYTEFOAM® PROPEL technológia Az ASICS energikus habkészítménye, amely nagy energia visszanyerő elasztomert tartalmaz. A FLYTEFOAM®  technológia az egyedülálló elasztomernek köszönhetően maximális ugró erőt biztosít.

 

 

B | Vissza a lap tetejére ↑

 

Bakancs - Mi is az a "munkás" bakancs pontosan? (Worker Boots)

 

Eredetileg a robosztus munkás bakancs az angol kikötő és ipari munkások cipői voltak, mert a magas fűzős bakancs a fizikailag keményen dolgozó embereknek, hála egy rusztikus és durva talpszerkezetnek, különösen jó tartást biztosított a munka közepette. A viszonylag nehéz csizma, amelyet gyakran acél betéttel láttak el,hogy a dolgozók lábait a nehéz lehulló tárgyaktól megvédje.

Még ma is gyakran a 20. század elejei munkásmozgalommal hozzák összefüggésbe a munkás bakancsot . És pontosan ezt a jelképet választották az ifjúsági mozgalmak a 60-as években. Szolidárist jelképezett a munkásmozgalommal, punkok használták ezt a durva csizmát a divatot követve, és kifejezte a társadalom felé a másságot,a lázadást. Legjobb kiegészítője egy fekete bőrdzseki és egy szakadt farmer. Rock on!

 

 

Női kényelmi bakancs

A női kényelmi bakancs a félcipő és csizma keveréke. A bakancs mint cipő már sok évvel ezelőtt az életünk része volt, hiszen a nehéz fizikai munkát végző dolgozók, munkások munkaruhája volt és a mai napokban is az egyben. Gondoljunk csak a mindenki által ismert acélbetétes bakancsra. Ezt a cipőt alakították át, formálták a divat igényeire a divattervezők, mind férfi és nő a hétköznapokban is kényelmes , eredeti cipőt tudjon viselni, amely kifejezve egyéniségünket. Ezek a női cipők nélkülözhetetlen kiegészítői minden ruhásszekrénynek és mindenekelőtt az átmeneti időszakban feltétlenül szükségesek.
 
A női bakancs a boka felett ér véget, többnyire béleltek és a szegély a boka körül párnázott. A szegecsek és csatok még dögösebb külsőt kölcsönöznek nekünk, így legyünk bátrak és válasszunk szegecses bakancsot, mint a modern bokacsizma egyik alternatíváját. A bakancs lehetővé teszi, hogy a ruhák, amikkel viseljük hangsúlyosak legyenek, vagy kiegészítsék öltözékünket.
 
A női bakancsunkat a puder rózsaszíntől elkezdve a klasszikus fekete és barna színig bármilyen színben megvásárolhatjuk a HLFShoes.com webáruházban, ahol nem csak bőrből, vagy velúrból , de hasított bőrből készült női bakancsokból tudunk választani.
 
A bőr lehet matt vagy fényes, és már megvásárolható rejtett cipőfűzővel ellátott női bakancs is. Ebben a cipőben nem állja utunkat semmi,akár kiránduláshoz, akár a hétköznapokban használjuk.
 
 
 
Balerina cipők

A balerina cipők azokhoz a cipőkhöz tartoznak, amiket alig lehet elvonatkoztatni a divattól, mivel nem csak fantasztikusan kényelmesek, hanem különösen praktikusak is. Minden kézitáskába beleférnek, és a vészhelyzetek megmentői, mikor egy hosszú party után a lábak a magas sarkúktól sajognak. A balerina cipők hasonlítanak arra a cipőre, amit a balerinák hordanak, innen kapták a nevüket. Balerináról beszélünk, ha a cipőnek lapos a talpa, nincs vagy csak nagyon kicsi sarka van, egyszerűen bele lehet bújni, elől és hátul zárt. Sokszor díszítés is található rajtuk, például masni, ami a kislányos kinézetet erősíti.

Még mindig vannak róla viták, hogy a balerinák hordhatóak-e még, vagy lejárt már az idejük. Természetesen egy ilyen kérdés mindig a személyes ízléstől függ és meg kell állapítanunk, hogy a lapos talpúak olyan cipőmodellnek számítanak, amik sosem mennek ki igazán a divatból. De tény, néhány férfi a balerinákat túl kislányosnak tartja, és inkább a magas sarkút viselő nőket nézik meg, de őszintén lányok, ne hagyjátok, hogy ez befolyásoljon titeket.

A legjobb a balerinákban, hogy igazi sokoldalú tehetségek. Tulajdonképpen mindenhez passzolnak, de leginkább leggingshez, szűkített vagy csőfarmerekhez. Természetesen tökéletesek ruhákhoz vagy rövid szoknyákhoz, szinte mindenhez, amit nyáron viselünk. Csak egyre kell mindenképpen figyelnünk, hogy soha ne hordjuk a balerinákat zoknival. 

Még mindig vannak róla viták, hogy a balerinák hordhatóak-e még, vagy lejárt már az idejük. Természetesen egy ilyen kérdés mindig a személyes ízléstől függ és meg kell állapítanunk, hogy a lapos talpúak olyan cipőmodellnek számítanak, amik sosem mennek ki igazán a divatból. De tény, néhány férfi a balerinákat túl kislányosnak tartja, és inkább a magas sarkút viselő nőket nézik meg, de őszintén lányok, ne hagyjátok, hogy ez befolyásoljon titeket.

A legjobb a balerinákban, hogy igazi sokoldalú tehetségek. Tulajdonképpen mindenhez passzolnak, de leginkább leggingshez, szűkített vagy csőfarmerekhez. Természetesen tökéletesek ruhákhoz vagy rövid szoknyákhoz, szinte mindenhez, amit nyáron viselünk. Csak egyre kell mindenképpen figyelnünk, hogy soha ne hordjuk a balerinákat zoknival.

 

 

Birkenstock

A Birkenstock papucsok, szandálok, piacvezető szerepet töltenek be egészséges lábak és egészséges életmód világában. A Birkenstock márkánál minden a lábunk kényelmét szolgálja. A vállalat már az 1980-as években elkezdett a gyártás során környezetbarát ragasztót használni. Természetes anyagokból épül fel a Birkenstock papucs, szandál, hiszen a kényelmes szandál felsőrésze bőrből készül, a talprésze pedig parafából készül. A talprész anatómiailag tökéletesen kialakított, hogy lábunk kényelme minden esetben töretlen maradjon. A BIRKENSTOCK márka már évekkel ezelőtt is példát mutatott a környezetvédelem, a környezettudatos gondolkodásban is. A márka gazdag múlttal rendelkezik, hiszen 1774-re tehető a vállalat megalapítása.

A BIRKENSTOCK márka sikere a család ortopéd cipőkészítés iránti elkötelezettségében keresendő. Az évszázadok során rengeteg tapasztalatot szereztek az elődök, amelyeket nemzedékről nemzedékre továbbadnak, hogy minél sikeresebbek lehessenek figyelembe véve a világban történő változásokat is. A Birkenstock márka 4 legsikeresebb modellje: Arizona, Madrid, Gizeh és a Boston.

A Birkenstock ARIZONA egy klasszikus papucs, de nevezhetjük kultuszcipőnek is.  Évtizedek óta lenyűgöz bennünket időtlen formájával, stílusával és mindig divatos tud maradni.

A Birkenstock MADRID szintén egy ikon, mert a BIRKENSTOCK márkacsalád legrégebbi modellje, verhetetlen számú változattal büszkélkedhet. A Madrid szandál mindig elegáns,  nem hiányozhat cipős szekrényünkből.

A Birkenstock GIZEH, az egyújjas szandál, kombináld a komfortot a minimalista, divatos stílussal. Ezt megkapod egyszerre ettől a szandáltól. 

BOSTON: A CLOG CLASSIC A Birkenstock BOSTON,  a klasszikus klumpa lenyűgöz minket egyszerű sziluettjével, viselhetik férfiak és a nők egyaránt. A legjobb ebben a klumpában, hogy minden évszakban igazán tökéletes választás.

 

 

Bokapántos női cipő

Bokapántos női cipő. Ankle strap a pontos angol megnevezése ennek a fajta női lábbelinek. Találkozhatunk bokapántos balerina cipővel, bokapántos női espadrilles cipővel vagy bokapántos magassarkú szandállal is. A bokapántos cipő jellemzője, hogy egy vagy több pánt öleli körbe a lábunk bokáját, amely a cipőnkhöz van rögzítve és az ív közelében bokánkat veszi körbe. A pánt egyrészt funkcionális jelleggel van a cipőn, mivel segít a lábbelinek, hogy megfelelően tartsa azt lábunkon, de díszítő funkcióval is bír. Hiszen a pántot sokszor díszítik a gyártók kövekkel, szegecsekkel, díszes varrással.

A bokapántok sok esetben megkönnyítik a cipő fel és levételét. Jobb tartást biztosít számunkra egy bokapántos balerina cipő mint a hagyományos balerina, a pánt rögzíti a cipőt ott ahol szükség van erre. 

Bokapántos cipők közül az egyik legszexibb változat a magassarkú bokapántos szandál. Egyesíti a magassarkú cipők nőiességét, a szandál könnyedségével valamint a bokapánt funkcionalitással. 

Amennyiben bokánk szép, kecses és vékony bátran használjuk ezt a fajta női lábbelit, hangsúlyozza alakunk. Ellenkező esetben nem javasoljuk a pánttal ellátott cipők viselését, mert csak oda irányítja a figyelmet, amit szeretnénk elkerülni. 

 

 

Bokacipők - Melyek a bokacipők?

Pumps-nak nevezi az angol nyelv az olyan fajta cipőket, amelyek magas sarkú cipők, a sarka legalább 3 cm magas -de  ellentétben a klasszikus magas sarkú cipővel, amely mélyen kivágott,a bokacipő viszont nagyon zárt az elején. A cipő stílusa,hogy a lábfej is szerényen fedett és a lábfej tengelye előre nyúlik.

Ezért a bokacipőket amelyek kis sarokkal rendelkeznek  gyakran összekeverik a klasszikus félcipővel vagy a bokacsizmával. A különbség a bokacsizma és bokacipő közt gyakran csak néhány milliméter. Magassága - mint a neve is sugallja, a bokáig ér a csizma , vagy azon túl, míg bokacipő a boka alatt végződik.

Hogyan ötvözzük a bokacipőket a  legjobban?

A bokacipő varázsa szűk nadrággal, csőfarmerrel vagy a miniszoknyával érhető el. Végtelen hosszú lábakat eredményez, ezért  tökéletes Hölgyeknek,akik alacsonyabbak vagy erősebb lábakkal áldott meg a sors. Általánosságban:a bokacipő viselésekor kötelező megmutatni a lábakat. Hosszúszoknya vagy ruha nem ajánlott ilyen típusú cipőhőz. Tökéletes választás viszont, a bőr vagy a selyem és a modern, letisztult szabású  szoknya, A-vonalú vagy enyhén szögletes vágott tunikák. Mivel a bokacipő szexi és nőies,ezért a kombinációja nadrágkosztümmel vagy Boyfriend Shirt-el egy igazi látványosság.

 

 

Bokacsizma (Ankle Boots)

Már az elnevezéséből is kitűnik, hogy a bokacsizma egy bokáig érő félcipő- többnyire egy magassarkú és egy csizma keverékére emlékeztet. Lapos, magas és extra magas sarkú változat is létezik belőle. A bokacsizma nagy kedvenc volt az utóbbi években, ebben a szezonban a legkeresettebb kifutó modellek közé tartozott. Feltehetőleg sikere abban rejlik, hogy a rövid szár a lábakat optikailag meghosszabbítja és a tekintetet a sarokra vonzza, ami a legvékonyabb része lábunknak.

 

 

 

Boka szandál - Ankle Sandal

A bokacsizma és a boka magassarkú után szeretnénk nektek bemutatni az utolsó tagját ennek a bokáig érő cipő családnak: a boka szandált. A boka szandál a csizma és a szandál keveréke. Elől a lábujjaknál és a saroknál kivágott, mint egy szandál, ugyanakkor szára a bokáig ér, akárcsak egy csizmának.

A boka szandál minden sarokmérettel megtalálható, az ultralapostól kezdve az extrém magasig. Viselőjének stílusos és modern kinézetet kölcsönöz. Vigyázni kell viszont, ugyanis a rövid lábak a magasan zárt forma, és a nyitott orr miatt még rövidebbnek látszanak. Nagyon divatos háromnegyedes nadrággal vagy félhosszú szoknyával kombinálva. 

 

 

Magassarkú bokacsizma (Ankle Pumps)

Világossá válik már a névből, a magassarkú bokacsizmák magassarkúk, melyek a boka alatt végződnek. A klasszikus magassarkúval ellentétben, a magassarkú bokacsizma nincs kivágva, hanem teljesen zárt. Többnyire viszonylag magas, legalább 5 cm-es „tömb” vagy pedig tűsarka van. Mint „nagytestvére” a bokacsizma, ez a fajta cipő is remekül hosszabbítja a lábakat, karcsúbb megjelenést biztosít. Tökéletes kísérője szűk nadrágoknak, mint például a csőnadrág vagy a szűkített- skinny fazonok.

 

 

 

Bokszoló csizma

A hagyományos bokszoló csizma egy sportcipő hosszú szárral, ami a lábszárközépig ér. A matracon tökéletes tartást és a ringben gyors mozgást biztosított. A magas és finom cipőfűző ugyancsak a bombabiztos tartásért felel. A talp felfogja az ütéseket és a könnyű anyaggal együtt gyorsaságot kölcsönöz. A 80-as évekkel a bokszoló csizma kikerült a ringből és utána rögtön a divatvilágban találta magát, lezser kiegészítőként. Az új, divatos modelleknél nem tipikusan sportos anyagok is előkerülnek, mint például a bőr, műbőr, ezenkívül a cipőfűző nem mindig ér a szár végéig, éppen ezért nem mindig simul rá teljesen a lábra. Ez a cipőfajta egy leggings-szel vagy csőfarmerrel kombinálva remek alakot varázsol bárkinek.

 

 

Brogue cipő

Brogue cipőSokszor látjuk azt a kifejezést különböző félcipők mellett, hogy Brogue. Mit is jelenthet ez? Ez a kifejezés nem a cipő formájára utal, hanem a díszítésére. Elegáns vagy alkalmi női és férfi cipőkön láthatunk különböző motívumokat. A varrás mentén különböző méretű lyukakkal látták el a cipészek a cipőt. A félcipő alakja alapján megkülönböztetünk Derby vagy Oxford cipőt, így bármelyik lehet brogue cipő. Magukat a lyukakat szaknyelven brogueing-nek nevezik. Attól függően, hogy a mintázat, motívum mennyire díszes, különböző brogue cipőt különböztetünk meg. A Full Brogue női vagy férfi cipő esetén az összes illesztésnél található díszítés. A Semi Brogue cipőknél és a Quarter Brogue cipőknél csak a cipő egy része került dekorálásra. A Quarter Brogue cipőknél csak a cipő orra díszített.

A Semi Brogue cipő esetén pedig a cipő sarokrésze nem díszített, a többi illesztésnél gazdagon látták el a mesterek a lábbelit motívumokkal. Az elegáns férfi ruhatárának egyik alapja a brogue cipő, legyen az Oxford vagy Derby. Milyen színű brogue cipőt válasszunk. Minden színben jól mutatnak a díszítések, de véleményünk szerint a barna, világos barna brogue cipő a legelegánsabb. Ezt is szeretik a legtöbben.
 
 
 
 

Budapest cipő

A férficipők egyik klasszikusa az úgy nevezett Budapest cipő. A formáját tekintve lehet rusztikus, sportos, néha akár kissé ormótlan is. Ezt a cipőfajtát leginkább férfiaknak tervezték. Szélessége miatt főként jól megtermett, „daliás” férfiakhoz illik, és tökéletesen passzol öltönyhöz vagy elegáns öltözethez. A név eredetét csak találgatni tudjuk- tény viszont, hogy tipikus kelet-európai ismertetőjelei vannak és ebben a régióban gyakran viselik.

Valószínűleg a fővárosunkról kapta a nevét. Magyarországon még ma is gyártanak tipikus Budapest cipőket. A legelterjedtebbek az úgy nevezett „full-brogue” vagy a „half-brogue” fajták, ez attól függ, a cipőnek hány illesztésénél található lyuggatott díszítés. Megtalálhatóak szárnyas orrborítékkal vagy egyenes orr-résszel is. Jellemző tulajdonságaik: széles, egyenes, duplán varrott forma, lekerekített cipőorr, lyuggatott díszítések, dupla talp.

Ezenkívül tartóssága miatt is kiemelkedik a cipőfajták közül. Ha vigyázunk rá, akár 10 évig is hordhatjuk, és ezért a Budapest cipő egyik legideálisabb a férfiak számára.Magyarországon több kézműves műhely működik, amelyek egyedi megrendelések alapján, a megrendelő lábmérete szerint készítik el a Budapest cipőt.

 

C | Vissza a lap tetejére ↑

 
Caterpillar bakancsok, cipők
 
CaterpillarA cég egyik mottója: we power the bold. 
Olyan különleges termékekről beszélünk, amelynek nincsen párja jelenleg a cipők és táskák, bőröndök világában. A Caterpillar cipők, táskák és egyéb kiegészítők mindazt megtestesítik, amit a Caterpillar markolók, földmunkagépek, stb.. A tartósságot, robusztusságot, de mellette a kényelmet és a különleges technológiát is. Hiszen , ha nincs az a rengeteg technikai újítás, a Caterpillar félcipők, bakancsok nem lettek volna ilyen népszerűek.
A márka tulajdonosa úgy döntött, hogy a márka további ismertségét úgy tudja növelni, hogy a minőséget, dizájnt figyelembe véve, különböző cégeknek értékesítette a márkanév használatot. A CAT márka táska és bőrönd választékát egy dán cég gyártja, ügyelve a minőségre, és a megfelelő dizájnra, amely jellemzi az egész márkát.
 
Caterpillar ez egyik legikonikusabb márka, de mi is tette ezt a márkát olyan kedvelté? Pl. az Ease technológia, amely révén olyan cipőtalp kialakítást hoztak létre, amely révén bárhol is legyünk, olyan érzésünk lesz, mintha hópihéken lépkedünk. Az Ease technológiának köszönhetően  plusz párnázott talpbetét kerül a cipőbe, amely egy különleges elnyelő rétegre helyezkedik, hogy a legvégén a tökéletes tapadást biztosító talprész kerüljön fel a Caterpillar bakancsunk aljára. Sokan dolgoznak építkezéseken, mint felügyelő, vagy akár ez erdészetben, ahol egy különösen fontos szempont, hogy kényelmes és elegáns csizmánk, félcipőnk mindig a legtökéletesebb tapadást biztosítsa.
 
Igen, szeretjük a Caterpillar bakancsokat mivel a FLEXFWD technológiának köszönhetően, ezek a robusztus cipők, a maximális rugalmasságot biztosítják számunkra, biztos találkoztunk már olyan férfi cipőkkel, amelynek a talpa olyan merev volt, mint egy farönk. Ezekben a cipőkben se vezetni, de még gyalogolni is kész kínszenvedés. A Caterpillar FLEXFWD technológiájának köszönhetően, amely parafa és habanyag keverékét használva könnyíti meg számunkra a város meghódítását. Ez a réteg 4mm vastag. 
 
The weight is over: gondolnánk, hogy na jó, a CAT férfi és női cipők divatosak, rugalmasak, biztosítják a kellő tapadást, akkor tuti jó nehezek, mintha ólomcipőben járnánk. Szeretnénk ezt a félelmet is elhessegetni, mivel az összes termék amelyet a Caterpillar márka gyárt a Nano Toe technológiának köszönhetően kellően könnyűek. A súlycsökkentést például azzal is el tudták érni, hogy a talp kialakításához nem használnak fel gumit, a felhasznált anyag  40%-al könnyebb mint a gumi, és 50%-al nagyobb tapadást biztosít számunkra.
 
Most pedig jöjjön a hab a tortán: az Ergolite rendszernek köszönhetően a Caterpillar fejlesztői úgy alakították ki az ezzel a technológiával rendelkező félcipőket, hogy a férfi láb formáját minden esetben kövesse a Caterpillar férfi cipő, és eközben ne helyezzen nyomást a sarkunkra, a láb boltozatra és lábujjaink se úgy érezzék magukat mintha satuban lennének egész nap. Mikor a nap végén levszük a cipőnket, ne az az érzés kerítsen minket hatalmába, hogy soha többet fel nem venném, hanem, hogy igen, holnap se fárad el a lábam idő előtt. 
 
Talán az egyik legfontosabb szempont egy randi kezdetekor, mikor megérkezünk leendő kedvesünk lakásába, le kell vennünk a cipőnket. Aki nem előrelátó, az megy valamilyen másik márka cipőjében, leveszi a cipőjét és a hölgyünknek mindentől elmegy a kedve, de hogy velünk legyen egy zárt térben attól biztos. A Cat cipők belső részét úgy alakították ki, hogy a belső bélés anyagába egy olyan mikroszálat tettek, amely egy teljesen természetes enzimet tartalmaz, ezáltal gátolva a kellemetlen szagok kialakulását,
 
Szóval mi ezért szeretjük a Caterpillar cipőket, legyen az félcipő, sneaker, bakancs vagy csizma, munkához tökéletes, de még este sem okoz kellemetlen perceket. Ha már annyira szeretjük (joggal) ezt a márkát, akkor nem feledkezhetünk meg a sporttáskáiról sem. Szóval irány a természet, hátunkon egy Caterpillar sport hátitáskával.
 
Cicasarok avagy rövid stiletto
Cicasarok vagy más néven rövid stiletto. A cicasarok egy nagyon népszerű sarokforma amelyet kifejezetten a magas hölgyek kedvelnek. Hiszen ki ne szeretné, hogy lába optikailag kecsesebb legyen, de nem növeli meg magasságunkat túlságosan. A cicasarok remek választás, ha kényelmetlennek találjuk a magasabb sarkú női cipőket, de nem szeretnénk lemondani erről a nőies cipőfajtáról. Ez a fajta sarok általában vékony és mindig három hüvelyk vagyis 7,62 cm alatti. Többnyire kb. 3 cm magas cicasarokkal szoktunk napjainkban találkozni a cipőboltokban. Miért is szeretjük annyira a cica sarkú női cipőket? Mert a pár centis sarok igazán kecsessé teszi a bokát, kényelmesen érezzük benne magunkat. Sarka van a női cipőnek, de mégse kényelmetlen. Ezért kifejezetten ajánlott városnézéshez, irodába vagy egy elegáns partira, ahol sokáig kell állni. Választhatunk hozzá nadrágot és hosszú szoknyát egyaránt. Manapság a hegyes orrú cica sarkú női cipő újra trendi, így ne féljünk levenni a cipős polcról.
 
 
CMP túracipő
Az elmúlt években a márka  bemutatta a futó és túracipő kollekcióját , amelyet kiegészítettek szabadtéri és sportruházattal is. Ekkor lett teljes a választék azok számára, akik minden kötöttség nélkül szeretik élvezni a szabadban eltöltött perceket, órákat.
 
 Kiváló minőségű CMP termékek annak is köszönhetik sikerüket, hogy a termékek fejlesztésében és gyártásában olyan világmárkákkal dolgoznak együtt, amelyek nagyban befolyásolták a termékek fejlődését. A Vibram márka, Ortholite talpbetét vagy az EVA (etilén-vinil-acetát) talp kialakítás.
 
De saját maga is fejlesztett a CMP márka olyan különlegességeket, amelyek révén még ellenállóvá válnak szabadtéri cipőik és ruházatuk az időjárás viszontagságaival szemben. A CMP kevlár szálakat használ cipőik erősségének növelésére.

A CMP túracipő, túrabakancs felsőrésze légáteresztő háló szerű anyagból készül, hogy még súlyos fizikai terhelés esetén is, az izzadság gyorsan távozni tudjon a szabadba. Annak érdekében, hogy a lábunk védve legyen az esőtől vagy a reggeli párától, a modellek többsége vízálló ClimaProtect membránnal van ellátva. A CMP túrabakancsok tartós, gumiból készült Full On Grip talppal rendelkezik, amely garantálja számunkra a stabilitást mindenféle terepen.

Combcsizma

A combcsizma vagy másnéven térd feletti csizma egykor férfi cipő volt. Igen, például a középkorban csak férfiak viselték ezt a fajta csizmát. Katonák és lovagok viselték a combcsizmát, a térd védelmét szolgálta. A kalózok is combcsizmát viseltek, mert ide rejtették  a zsákmányt, a csizma széles lábszárába. A 20. század elején mikor a hadviselés megváltozott, a combcsizma elvesztette a férfiak számára jelentőségét. Már kényelmetlen volt a férfiak számára gyalog egy ilyen csizmában közlekedni. eltűnt a térd feletti csizma mint férfi cipő. A hölgyek az 1960-as években fedezték fel maguknak a combcsizmát, mikor is a hölgyek hangsúlyozhatták lábuk szépségét. Az 1960-as divat forradalomig a nők nem viselhettek szexi ruhadarabot. A combcsizmának van egy burkolt erotikus hatása. De amikor a nők szerepe társadalmunkban megváltozott, elfoglalta a combcsizma a kifutók világát és a jól megérdemelt helyét a divat világában.

Combcsizma anyaga lehet bőr, hasított bőr, műbőr, de akár latex is. Amennyiben egy klasszikus vonalvezetésű combcsizmát szeretnénk magunknak akkor válasszunk fekete vagy barna színű combcsizmát. A piros vagy bordó színű combcsizmát inkább esti szórakozás esetén tudjuk javasolni. Julia Roberts színésznő is ilyen csizmát viselt például a "Pretty Woman"című filmben. Combcsizmát tökéletesen kiegészíti egy farmernadrág, de illik hozzá a szoknya vagy egyberuha is. A combcsizma azoknak a hölgyeknek készül napjainkban akik szeretik hangsúlyozni vonalaikat, hiszen ezzel a női cipő fajtával mindig vonzzuk a férfi tekinteteket.

 
Chelsea csizmák
 
A Chelsea csizmák, amelyek a londoni Chelsea városrészről kapták a nevüket, a férficipők klasszikusai, legalábbis azok voltak a 60-as években. De ezelőtt, még mielőtt divatcikké váltak, az angol Viktória királynő cipőkészítője tervezte őket. A 19. században lovaglócsizmaként használták őket. Virágkorukat a 60-as években élték, többek között azért, mivel a Beat-generáció zenészei hordtak ilyen csizmákat (leghíresebb képviselőjük a Beatles). 

Egy férfi szekrényéből sem hiányozhatott, mint manapság a nőknél a bokacsizma. De az utóbbi években a női divatvilág fontos részévé is vált. A Chelsea csizmák kinézete egyszerű, bőrből vagy műbőrből készül, és a bokáig ér. Tipikus ismertetőjele: az elasztikus gumiberakás az oldalán. Chelsea​​csizmák​​-​​ezek​​ a ​​cipők ​​sétáláshoz ​​lettek ​​kitalálva.

Különösen jól passzolnak a Chelsea csizmák szűk, úgynevezett csőnadrágokhoz, viszont nem ajánlott őket szoknyával vagy ruhával viselni, mivel kissé otromba, nem túl előnyös hatást énénk el vele, ezért javasoljuk ,hogy ezt hanyagoljuk. Minél színesebb annál jobb, a 2017-es szezon kedvenc színeiben széles választékban kaphatóak a HLFShoes.com virtuális áruház polcain.

 

 

Chukka Boots

A Desert Boots bakancs rokona a Chukka Boots. A mindkét cipő vékonyabb bőrből készül, mint a normál bakancs, és cipő a boka felett végződik. A Desert Boots talpa többnyire puha anyagból (gumi) készül. A Desert Boots bokacsizma nyitott fűzősorral rendelkezik. A Desert Boots könnyű, laza cipő benyomását kelti, ezért inkább lezserebb utcai stílushoz javasoljuk viselni. Tavasztól ősz végéig egy könnyed viselet akár az irodában is. Még hidegebb napokon is egy kitünő megoldás, divatos zoknival viszonylag melegben tartják a lábad.

A Chukka Boots ennek az ellentéte, annak ellenére,, hogy formára megegyezik a kettő cipő. A Chukka Boots hangzása biztosan ismerős lehet számunkra hiszen valószínű a cipő szinonímája, a csuka magyar szó innen ered. A chukka Boots elegáns férfi cipő benyomását kelti, a Chukka Boots talpa vékonyabb és többnyire valódi bőrből készült. A cipőfűzője sötét színű és vékonyabb mint a Desert boots fűzője. A Chukka Boots felső része minőségibb bőrből készül, ezáltal is fokozva az elegáns megjelenést. 

 

Clogs - Klumpa

Megjelenésük kicsit emlékeztet a papucsra, talán ezért is használják nagyon gyakran házicipőnek. Kényelmes és gyorsan ki és bele lehet bújni, így az orvosok és nővérek kedvenc cipőjévé vált.

A klumpák kinézete nagyon egyszerű. A klasszikus klumpa elől zárt, sarokkal rendelkezik, és gyakran fából van a talpa, míg a sarokrész nyitott. A sarok- és talprész eléggé széles, formáját aligha lehet karcsúnak nevezni. A klumpa felső része szegecsekkel van a talphoz rögzítve, ami rusztikus kinézetet kölcsönöz neki- különösen, ha fából készült talpról van szó.

Eredetileg a klumpa unisex cipőnek számított, nők és férfiak is hordhatták és leginkább munkacipőnek számított. Rokona a holland fapapucsnak. A klumpák nem csak Hollandiában különösen kedveltek, hanem az összes skandináv országban.

Ma a klumpa egy kedvelt női cipőfajta, és megtalálható különböző variánsokban. A robosztus forma, a szegecsek és a széles sarok viszont megmaradt. Leginkább nyáron hordják őket. Időközben megjelentek elől nyitott, magassarkú és fűzővel, masnival vagy akár farmeranyaggal díszített változatok.

A sztárok is kedvelik ezt a kényelmes nyári cipőt. Alexa Chung harisnyával és miniruhával kombinálja, míg Rachel Bilson farmerhez szereti viselni.

Columbia

 A Columbia Sportswear Company több mint 80 éve készít outdoor ruházatot, túracipőt, túrabakancsot azoknak, akik szeretik a természetet, a túrázást. a kirándulást. A Columbia márkát 1938-ban alapították és Gert Boyle elnöknő közel 50 éve irányítja sikeresen a vállalatot. A Columbia márka az egész világon egyet jelent a tökéletes outdoor öltözékkel, cipőkkel.  A Columbia brand a kezdetektől fogva Portlandben, Oregon államban dolgozik és fejleszt, hogy olyan női és férfi túracipőt, bakancsot és kiegészítőket gyártson, amely mindig minden időjárási körülmény esetén melegen, szárazon, hűvösen és külső behatásoktól védve tartsa lábunkat  túra közben.

Családi vállalkozásként a Columbia vezetői mindig is az innovatív technológia használatát tartották a fejlődés alapjának.  A Columbia sportcipőiben minden kirándulás tökéletes élményt fog nyújtani, legyen az egy gyönyörű erdő, vulkáni hegy vagy homokos tengerpart. Fedezz fel új hegyeket, völgyeket a futás ihlette, vízálló Columbia túracipőben.

Bárhol is legyünk a világban, a kényelem mindig fontos szempont volt a Columbia túrabakancsok vásárlása esetén. A Columbia Redmont vagy Trailstorm túra bakancsai tökéletes párnázottsággal, stabil sarok résszel és maximális tartással vannak ellátva.  A Columbia túrázáshoz fejlesztett cipői vízállóak, lélegző technológiával ellátottak, hogy mindig száraz maradjon lábunk. A minőség kötelez, tudják ezt a Columbia túracipő fejlesztői is, ezért mindig a legújabb fejlesztésekkel látják el a cipőiket, de emellett még jól is néznek ki. 

Cowboy csizma

Lövöldözések, lovaglás a naplementében, verseny ivások, bátorság, igazi férfibarátságok… minden tesztoszteron kiváltó cowboy kalandhoz elhanyagolhatatlan kellék a cowboy csizma. A csizmák, amiket korábban az USA-ban „Work Boots”-nak hívtak és csak a férfiak hordták, már sok mindenen keresztül mentek. A durva bőr megvédte a lábukat, ha a lovuk rátaposott volna, a helyes orr pedig meggátolta, hogy a lovas lába a kengyelben maradjon. A kicsúszást pedig a durva és széles „tömb” sarok akadályozta meg.

1920 óta, amikor Hollywood felfigyelt a cowboy divatra és filmeket forgattak, amiben az emberek cowboy csizmát hordtak divatos kiegészítőként, világossá vált hogy a cowboy csizma nem munkás cipő többé.

A mai világban a cowboy csizmák nem csak férficipők többé- inkább fordítva! Egyre több nő dönt a cowboy csizma mellett, míg a férfiak inkább az edzőcipőnél maradnak. De most őszintén: senki nem hányhatja szemre nekünk, nőknek, hogy cowboy csizmát hordunk. Hiszen tökéletesen passzolnak szűkített farmerhez, XXL-es kötött pulóverekhez, de szoknyákhoz és ruhákhoz is. A csizmák a viselőjüktől függően elegánsan és lazán is kinézhetnek- ez a sokszínűség az, amit annyira imádunk ezekben a cipőkben.  

Creepers telitalpú cipő

A Creepers telitalpú cipőt vastag talpáról ismerhetjük fel, amely többnyire kopásálló, strapabíró gumiból készült. A Creepers napjainkban többnyire félcipő, de még létezik bakancs is. A Creepers női vagy férfi cipő a második világháború katonái között lett népszerű. Észak-Afrikában állomásozó katonák viselték, akik kemény kopásgátló gumival készült bakancsot viseltek, a vastag talp megvédte a lábukat a forró homoktól.

A felsőrésze a cipőnek viszont könnyű és kényelmes volt. Honnan is származik az elnevezés? A vastag talpban található krepp anyag miatt nevezhették el a cipőt Creepersnek. De vannak akik azt az álláspontot vallják, hogy egy 1953-ban népszerűvé vált együttes, a The Creep táncos dallamaihoz van köze. Az együttes ilyen cipőben lépett fel. A creepers telitalpú cipő a rock'n roll és punk korszak egyik ikonikus cipőjévé vált. Kezdetben kék árnyalatúak voltak a creepers vastag talpú cipők, később minden színben kaphatóak voltak. A cipő felső része velúrból vagy hasított bőrből készültek. Később extravagáns mintás verziók kerültek a középpontba, mint a pepita mintás Creepers.
 

Crocs
CrocsCrocs márka az innovatív, szabadidőcipők vezető gyártója. Az eredeti és leghíresebb termékük, a Classic Crocs papucs, azonnal felismerhető, egyedi lábbeli, a szivárvány minden színében tudunk magunknak papucsot, sazndált választani. A Crocs papucsok és szandálok gyártója  2002 óta a világon több mint 300 millió pár Crocs-ot értékesített több mint 90 országban. Tudjuk, hogy az egyszerű sokszor nagyszerű és nem kell bonyolultnak lennie, ez érvényes a könnyű, habosított anyagból készült Crocs klumpákra, papucsokra, szandálokra. Hogyan is fogalmaznánk meg a siker titkát :  stílus, a modern kényelem, nyitottság, sokszínűség és egyediség.
 
Egyszerűen: Crocs. A márka hatalmas előnye a személyre szabhatóság, a papucs elején található lukakba, amely a papucs szellőzését hivatott szolgálni, egyedi, általunk kiválasztott díszeket tehetünk. A márka folyamatosan szélesíti választékát, 2018 őszén a platformos papuccsal jelentek meg a piacon. Napjainkban egy új innovatív technológiával forradalmasítják a már korábban általuk létrehozott piacot. A LiteRide hab még könnyebb, még kényelmesebb mint a Croslite technológiával készült Crocs papucsok. A Crocs választéka napjainkban már nemcsak papucsot, szandált tartalmaz, hanem a gumicsizmától a magas sarkú szandálig széles választékkal várják a hagyományokkal szakítani szerető vásárlókat.

 

Csizma - Pontosan milyen is a belebújós csizma?

Ez a fajta csizma, ahogy a  neve is mutatja, amelybe kényelmesen minden komplikáció nélkül bele lehet bújni,így a csizma viselése könnyű és nagyon egyszerű. A belebújós csizma jellemzője, hogy nincs rajta cipőfűző, csat és cipzár. Ez nem csak a fel és levételt könnyíti meg, hanem nagyon kényelmes és kellemes is. Belebújós csizma ezért inkább a szabadidő-divat kategóriájába tartozik és többnyire utcai viselettel kombinálható.

 

 

 

 

 

 

Milyenek is pontosan a belebújós csizmák?

A belebújós csizmák onnan kapták a nevüket, hogy az embernek egyszerűen csak bele kell bújtatnia a lábát, hogy felvegye. Ezért nincsen rajtuk sem cipzár, sem csat és cipőfűző sem. Nemcsak egyszerű őket felvenni, hanem szuper kényelmesek és puhák is. A belebújós csizmák így inkább a szabadidős divathoz tartoznak, és általában hétköznapi szettekhez viselik. Miközben a nők el vannak ragadtatva a belebújós csizmák látványától is, a férfiaknál nem annyira népszerűek. Pedig helyesen kombinálva nagyon divatosan tudnak kinézni, mivel mára rengeteg változatuk létezik.

A klasszikus és igen népszerű, úgy nevezett UGG csizmáktól kezdve, amelyet eredetileg szörfösök viseltek a 60-as években, az elegáns, keskenyen vágott modellekig minden fajtájuk megtalálható, legyen szó bőrről vagy velúrbőrről. Valószínűleg nincs még egy olyan cipőfajta, amely ekkora ellenérzéseket váltott volna ki, mégis az egyik legnépszerűbb és legdivatosabb téli cipők közé tartozik, és már az egész világon melegítik a hideg lábakat. Nem összekeverendő a hótaposó csizmával, mivel az egy funkcionális csizma.

A belebújos csizmából széles választékot talál a HLFShoes. com webáruházban.

 

 

„Csónak cipő” avagy Bootsshoe

A „csónak” cipőt 1935-ben egy amerikai hobbi vitorlázó, Terry Spider tervezte. A hajón dolgozó emberek keskeny, félcipő formájú munkáscipőjét vette alapul, amelynek csúszásgátló talpa volt, ezáltal még a nedves hajódeszkán is biztosan lehetett benne mozogni.

A „csónak” cipők különösen strapabíró, szabadidő cipők mokaszin szabással, amikbe akár mezítláb is belebújhatunk. Emellett extrém robosztusak, a talpuk nagyon hajlékony és bordázott. A 80-as évek óta tartoznak a divat kiegészítők világához. Nagyon kedveltek a különböző színű, gyakran egészen világos talpú, mindenféle anyagból készült „csónak” cipők.

 

 

 

 

Converse

Converse : egy igazi amerikai szimbólum

A világszerte ismert Converse cipőmárka a 20. század elején forradalmasította a cipőipart, amikor a gumigyáros Marquis M. Converse az addig bőrtalppal és bőr felsőrésszel készült lábbelik helyett vulkanizált gumit és vásznat használt a cipők gyártásához. Ennek előnyeit a kosárlabda sport és annak egy kiemelkedő alakja, Chuck Taylor ismerte fel elsőként, aki a világ első szponzorált játékosa is lett.  

Nevét nemcsak a róla elnevezett ALL STAR kategória, hanem minden egyes tornacipő is viseli. A Chucks még ma is sokkal többet jelent, mint  egy sportcipőt. A kosárlabda sportág kialakulásával egy időben született a Converse márka. Azóta nemcsak utcai divattá, hanem az egyéniség, eredetiség szimbólumává is vált. A márka hagyományaiból eredően nem csak az utcai divat meghatározója, hanem a cég alapításáig visszanyúlóan a kosárlabda sport aktív résztvevője is. Napjainkban olyan neves NBA sztárok játszanak Converse cipőben mint Elton Brand és Maurice Evans. Ezen játékosok már az új tulajdonossal kifejlesztett  ICON Performance System technológiával készült cipőkben dobják a kosarakat. A márkának új lendületet adó, ígéretes NBA játékosok szponzorálásával pedig ismét az élvonalba  verekedte magát a Converse. Termékpalettáját szélesítendő, a cipők mellett saját ruházati kollekciót is kínál mind utcai, mind szabadidő ruházati és kiegészítő termékeivel. 

A Converse termékei ma már szinte a világ bármely országában elérhetőek a sportokat és a sportos utcai divatot kedvelők és követők számára. Az utóbbi években az egyéniségüket és egyediségüket kihangsúlyozó vásárlóknak  köszönhetően a klasszikus Chuck Taylor, All Star tornacsukák is egyre népszerübbek. Ezt az 1917 óta változatlan formában megjelenő formát és dizájnt  régóta másolják más gyártók és más világmárkák is,kevés sikerrel. A 2000-es évek elején a cég csődbe ment és egy másik ikonikus márkát gyártó cég vásárolta fel a Converse márkát,a Nike .Amely segítségével újra nagy sikert ér el napjainkban a márka.

A Converse az eredeti tornacipő, olyan vásárlóknak készül akik tudnak és mernek szakítani a kötöttségekkel.

D | Vissza a lap tetejére ↑

DC Shoes

Nem kétséges, hogy a DC Shoes az egyik legjobb gördeszka márka. Télen viszont mikor nem vagyunk az utcán, akkor a hegyen vagyunk. Ezért a DC Shoes az évek során szintén vezető snowboard márkaként nőtte ki magát. A DC Shoes nem csupán egy ruházat márka, a deszkázás életérzésének és kultúrájának követői és több esetben iránymutatója, így folyamatosan azon dolgoznak a márka fejlesztői, hogy mindig új termékek és minták révén jobbá, kényelmesebbé tegyék a deszkázást, snowboardozást. Szenvedélyesen foglalkoznak a gördeszkázással, ezért is tudja a DC Shoes, hogy mi kell gördeszkásnak vagyis Neked ahhoz, hogy a legjobb trükköket mutasd be a haverjaidnak.

 A DC Shoes olyan márka, amelyben bízhatsz, hiszen mindig a gördeszka és az utcai stílus élvonalában áll, így te sem maradsz le a legújabb trendről, stílusról. A DC brand a városi kultúra egyedi elemei és stílusa alapján alakítja ki aktuális kollekcióját. Mindig arra törekszik a márka, hogy a DC deszkás cipők mindig olyan egyszerűek, stílusosak, kényelmesek legyenek mint az utcai művészet.

A DC Shoes gördeszka cipő páratlan a maga nemében, mert a deszkás cipő attól lesz tökéletes és különleges, hogy nem csak Te szereted, hanem a gördeszkád is, és fordítva. A DC Shoes nem csak a deszkás cipőre koncentrál, hiszen, a kényelmes és gondtalan deszkázáshoz megfelelő póló, nadrág, kapucnis pulcsi is jár, amelyek magasabb szintre hozzák a teljesítményed a parkban vagy az utcán, sípályán. A DC Shoes-nál mindig az a mottó: eszünk, alszunk és deszkázunk, az élet ennyire egyszerű.

 

Derby cipő

Derby cipoMilyen a Derby cipő? Miről ismerhetjük fel a Derby férfi vagy női cipőt? A Derby cipő meghatározásakor első pillantásunk essen a fűzőre. A fűző nyitott, nincs levarrva a fűző vége és a cipő nyelve pedig a cipő felső részének folytatása. A Derby cipő és az Oxford cipő rokonságban vannak egymással. Az Oxford cipő fűző részének a vége le van varrva. Ez egy finom különbség, de nagyban meghatározza a cipő stílusát. Az Oxford cipő a bevarrott nyelv és fűzőrésznek köszönhetően szoros, merev és formális cipő benyomását kelti. Az "unokatestvére", a Derby cipő, nyitott, laza és szórakozásra tervezett elegáns cipő. 

A Derby férfi cipőknek a következő változatait különböztetjük meg: Talán az egyik legismertebb Derby cipő, a klasszikus Derby cipő, angolul: Classic Derbies.

Sima, minta nélküli felsőrész jellemzi ezt a fajta Derby cipőt amely valódi bőrből készül. A klasszikus Derby férfi cipő egyszerű dizájnnal kortalan megjelenést kölcsönöz számunkra.  Egy pár klasszikus Derby cipőt könnyű viselni és gondozni. A Derby férfi cipő következő változata a vaskos talpú Derby cipő, amelynek angol megfelelője : Chunky Derbies. Szerintem ezt a fajta férfi cipőt nem kell jobban bemutatni, a neve elárul mindent. A vastag talpú Derby férfi cipőt olyanok viselik, akik szeretik a kissé bohókás külsőt. A cipő túlzott méretekkel rendelkezik, ami szórakoztató, mégis lázadó érzetet teremt.
 
A Derby cipőre jellemző, hogy félcipő. De ennek a cipő fajtának létezik fűzős csizma változata is. A Derby bakancs, angolul: Derby Boots. Az alacsony profilú rokonához hasonlóan a Derby bakancs is inkább masszív jellegű. Ne feledjük, a férfi bakancs nyitott fűzővel rendelkezik, különben szinte lehetetlen felvenni.
 
A Derby cipőket, magas szárú cipőket, bakancsokat viselhetjük öltönyhöz, sportosan elegáns öltözethez, de akár farmerhez is. 
 
 
Desert Boots
Derby cipoA Desert Boots bakancs nem hagyományos bakancs. A Desert Boots vékonyabb bőrből készül, mint a normál bakancs, és cipő a boka felett végződik(chukka-stílus). A Desert Boots talpa többnyire puha anyagból (gumi) készül. A Desert Boots bokacsizma nyitott fűzősorral rendelkezik. A Desert Boots könnyű, laza cipő benyomását kelti, ezért inkább lezserebb utcai stílushoz javasoljuk viselni, tavasztól ősz végéig egy könnyed viselet akár az irodában is. Még hidegebb napokon is egy melegebb, divatos zoknival viszonylag melegben tartják a lábad.

Honnan is ered a Desert Boots? Először sivatagi terepre készültek. Nathan Clark, aki a C.& J. Clark cipő gyártással foglalkozó cégben nőtt fel. 1941-ben Clark gyalogos katona volt a Burmában állomásozó brit hadseregben. Észrevette ezeket az egyedi bakancsokat, amelyeket a katona társai viseltek, chukka-stílusú, puha gumitalp és a velúrból készült felsőrész. A Desert Boots tökéletes volt erre a terepre, könnyű volt, de mindaközben strapabíró is. Hamar elterjedt a cipő mind a hölgyek mind a férfiak körében, az előnyei miatt. Ma Clarks cipő néven is ismert ez a fajta női vagy férfi cipő.

 

Deszkás cipő

A deszkás cipők egyik legfontosabb része a talp, szinte minden gördeszkás cipő megegyezik abban, hogy széles, lapos talppal rendelkezik,és ez alól nem nagyon fogunk kivételt találni, de azért akadnak márkák ahol találunk. De minek? A nagyobb talpfelület stabilabb állást és nagyobb tapadást biztosít a talajhoz, hiszen az egyik lábunkkal hajtjuk a deszkát,így csökkenti az esélyt, hogy kiforduljon a bokánk.

A talpnak négy része van: A járófelület, a középső rész, a talp oldalsó külső felülete ( fontos az orr-rész), illetve a talpbetét.A deszkás cipőknél két talptípust különböztetünk meg: a vulkanizált talppal rendelkező és a többrétegű talppal rendelkező deszkás cipőt.

A vulkanizált talpnál a járófelület, az oldalsó rész és a középső talp össze van olvasztva. A vulkanizált gumitalp vékonyabb, rugalmasabb, jobban tapad és jobban érezhető benne a gördeszka. Viszont  gyorsabban kopnak,mint a többrétegű talppal gyártott termékek. A többrétegű kettő vagy több rétegből készül, mint ahogy az elnevezés is mutatja.

A talp egy gumiból készült felületből áll amire egy habosított műanyagból készült réteg van felhelyezve és ez az egész van hozzávarrva a felsőrészhez. Ezek a talpak merevebbek, vastagabbak  és ezáltal nem érezni bennük annyira a deszkát. A többrétegű talpakban már van lehetőség beépíteni  rezgéselnyelő párnákat, légtalpakat, amit több neves gyártó meg is tesz a deszkások kényelméért, még akkor is, ha ez a szubkultúra próbálja a kemény,ám de szabad életérzést sugallni. Mivel a deszka hajtása fontos része a deszkázásnak, ezért az orr rész különösen nagy terhelést kap.

Vásárláskor ezért érdemes szem előtt tartani, hogy több bőrréteg van-e egymásra varrva az orr-résznél, illetve, hogy ezekből a rétegekből, mennyi van behúzva teljesen a talp alá. Ezt nem láthatjuk, de érdemes megkérdezni a vásárláskor, hogy a gyártó milyen technológiát alkalmaz a cipő elkészítésekor.

A deszkás cipő felsőrésze készülhet bőrből, műbőrből, vászonból. Ez a rész határozza meg legjobban a dizájnt.Színben a határ végtelen,az egyik ikonikus gyártó a Vans, amely választéka elsősorban erre a szubkultúrára épül. Neves sztárok is előszeretettel hordják a deszkás cipőiket, legyen az fehér, sárga, pepita, hangsúlyozandó fiatalosságukat, szabadság iránti elkötelezettségüket.

Választanunk kell vásárláskor, hogy a deszkás cipőnk fél- vagy közepes esetleg magasszárú legyen. Az alacsonyabb szár előnye, hogy nagyobb mozgásszabadsága van a bokádnak, a magasabb szárú cipő általában nagyobb,erősebb tartást biztosít, viszont jobban védi bokánkat,amely a sok trükk próbálgatása közben mindig jól jön. Ezek után nehéz arra a kérdésre válaszolni, milyen a jó sportcipő deszkásoknak, nagyon egyedi, sokan egy márkára esküsznek, vannak, akiknek a részletek fontosabbak mint a logó.

.Tekintse meg a VANS márka kínálatát

D’orsay - Kétrészes magassarkú

Az angolul D’orsay pumps-ok eléggé ismeretlen, de annál divatosabb magassarkú cipők. Szigorúan véve viszont egyáltalán nem a magassarkú cipők családjába tartoznak, mivel azok zártak. A kétrészes magassarkúknál azonban elég sok látszik a lábból, és oldalt nyitottak. Ezenkívül karakteres jellemzőjük a bokaszíj, ami –mivel az oldalak hiányoznak- tartást biztosít. Lehetnek zártak is, vagy pedig nyitott orrúak.

Ez a különleges cipő angol nevét Dandy Graf D’orsay nemesasszonyról kapta, aki az 1820-as években hegyes, lapos cipőiben felrázta a londoni társasági életet. Abban az időben találták fel a bokaszíjat, ami megkönnyítette a nőknek a járást- még ma is.

Ezeknek a magassarkúknak megvan az a tulajdonságuk, hogy majdnem mindenhez passzolnak. Hanyag eleganciát biztosítanak, és minden szettet feldobnak, még egy laza farmerben is nőiesek maradhatunk általa. És a legjobb: csodálatosan kecsessé teszik a lábat. Úgyhogy lányok, készítsétek a magassarkúitokat és jegyezzétek meg ezt a nevet, mert még hallani fogtok róla!

D'orsay női cipő

A d’Orsay cipőknek nevezzük azokat a lábbeliket amelyek oldala nyitott. A d'Orsay-t  eredetileg férfiak viselték az 1800-as évektől kezdve. Alfred d'Orsay gróf hozta létre ezt a lábbelit. A gróf a francia katonaság egykori katonája volt és 1838-ban katonai cipőként feltalálta a d'Orsay-t. A lapos talpú cipő kisebb oldal kivágással rendelkezik, amely képes a szélesebb lábakat kényelmesen befogadni. A kivágás többnyire V alakú formát önt. A cipő katonai viselet volt, de a forma hamar népszerűvé vált a női arisztokraták körében, akik hamarosan elkezdték viselni a cipő női változatát, amelynek aztán sarka is lett. Lehet, hogy d'Orsay gróf ezeket a cipőket a katonáknak hozta létre, de aztán az egyik legklasszikusabb és legnőiesebb női cipővé vált. A d'Orsay női cipő nagyon szexi cipő, mivel a magassarkú változata optikailag meghosszabbítja a lábunkat. A d'Orsay, akár lapos, akár magassarkú, nagyon látványos, mert a lábfejünknek ad egy szép ívet. 

Dr. Martens

Klaus Märtens orvosként szolgált a német hadseregben a második világháborúban,amikor is megsérült a lábán. A katonai bakancsok túl kényelmetlenek voltak a megsérült bokájának, ezért gyógyulása alatt fejlesztéseket tervezett a bakancsokon. Valljuk meg a katonai bakancsok nem a kényelmet szolgálják. Märtens a háború után puha bőrből készített magának egy pár légpárnás talpú bakancsot.

A cég első évtizedének eladásainak 80 százalékát a negyven év feletti háziasszonyok tették ki. 1952-re az eladások annyira megugrottak, hogy gyárat nyitottak Münchenben az igények kielégítésére. 1959-ben a vállalat elég naggyá nőtte ki magát ahhoz, hogy Märtens a bakancsok nemzetközi piacon való forgalmazásán gondolkodhatott.

A brit R. Griggs Group Ltd. cipőgyártó cég szinte azonnal megvette a szabadalmi jogokat a német vállalat cipőinek angliai gyártására. A Griggs angolosította a nevet, némileg átalakította a lábbelik sarkát, hogy jobban illeszkedjenek, illetve a cég védjegyévé váló sárga varrás mellett döntött, majd AirWair név alatt bejegyeztette a cipők talpát.

1960. április 1-jén jelentek meg az Egyesült Királyságban, nyolc fűzőkarikás,feltűnő színű bakancsokkal. A bakancsok népszerűnek bizonyultak a postások, a rendőrtisztek vagy a gyármunkások között. Az 1960-as évek második felére a szkinhedek is elkezdték viselni a cég bakancsait, amik az 1980-as évek második felére már a robogósok, a punkok, az néhány új hullámos zenész, illetve számos  szubkultúra körében is népszerűvé vált

E | Vissza a lap tetejére ↑

 

Ecco

Karl Toosbuy-nak az ECCO alapítójának volt egy álma. Szeretett volna egy saját cipőgyárat, és saját üzletet nyitni. Egy cipőgyárban dolgozott, fokozatosan emelkedett a ranglétrán, és hamarosan egy koppenhágai cipőgyárat vezetett. Az üzlet azonban nem az övé volt.

A család úgy döntött, feladja a rendszeres fizetés biztonságát, eladja otthonát, és  Dánia nyugati partján, a német határtól északra fekvő Bredebróba költözik. Karl és Birte Toosbuy és az ötéves lányuk, Hanni béreltek egy kis házat, és átvették a helyi közösség által épített üres gyárat. 1963-ban kezdődött Karl Toosbuy álma, hogy létrehozza a skandináv formatervezés filozófiája által vezetett cipőipari céget. Olyan céget, amely saját termelését és saját sorsát irányítja. A mai napig az ECCO márka a Toosbuy család tulajdonában van.

Az ECCO által kifejlesztett FLUIDFORM ™ olyan technológia, amely lehetővé teszi az ergonómiailag fejlett talpak készítését. A technológia egy megbízható és tartós kapcsolatot jelent a cipő felsőrésze és a különleges talp között, amely egyensúlyt biztosít ezeknek a különleges cipőknek a párnázás által. Igazi szenvedély szükséges, hogy nagy dolgokat hozzunk létre. A tervezéstől kezdve a gyártásig, részletekre is figyelve olyan termék jön létre, amely minden kényelmet kielégít. Az ECCO sikerét a kompromisszumok nélküli minőségnek, az innovatív technológiának és a formatervezésnek  köszönheti. Történelmük során filozófiájuk olyan cipőket hozott létre, amelyek a lábhoz illeszkednek, nem fordítva. Ez az ECCO.

 

Edzőcipő

A napjainkban fejlesztett edzőcipők a szabadidő hasznos eltöltésének egyik sporteszköze. Manapság az ápolt, sportos külső fontos a modern társadalomban. Az edzőcipőnk akkor védi egészségünk, ha a megfelelő fajta sportcipő van lábunkon és amely rendelkezik innovatív technológiával. A nagy sportruházat, sportcipő gyártó óriás vállalatok új fejlesztésű edzőcipőinek felső része többnyire olyan modern anyagból készülnek amely légáteresztő, ami nem csak erős, tartós de divatos külsőt is kölcsönöz. Az edzés alatt érthetjük a konditeremben végzett sporttevékenységet, de például sokszor a futást is edzésnek nevezzük. Ezért fontos, hogy sportághoz keressünk edzőcipőt. Amennyiben fitnesz terembe járunk válasszunk magunknak könnyed fitnesz cipőt, vagy súlyemeléshez a megfelelő súlyemelő cipőt, de már a bokszoláshoz is beszerezhetünk magunknak bokszcipőt. Bármely sportot is űzzük sport gyanánt, fontos, hogy mindig gondoskodjunk a megfelelő tapadásról, ehhez pedig a legmegfelelőbb a természetes gumival ellátott talp. Az edzőcipő középső, párnázott része abban segít bennünket, hogy stabilan tartsa a lábunk, legyünk akár profi sportolók vagy lelkes amatőrök. Az edzőcipők élvonalbeli technológiája támogat minket abban, hogy a párnázottság, a kényelem, és rugalmasság tökéletes harmóniáját adja számunkra. Mindez azért is fontos mert edzőcipőről beszélünk, legyen az női vagy férfi edzőcipő.  A nagy márkák fejlesztői számára az is fontos szempont az edzőcipők alapanyagainak kiválasztása során, hogy az általuk elkészített sportcipő hasonlóan strapabíró legyen, mint a hagyományos eljárással gyártott utcai cipők. Edzőcipő vásárlása során a döntés egyik fontos tényezője a környezettudatosság illetve a kényelem és a hosszútávú használat lehetősége.  

Éksarkú női cipő

Éksarkú cipő vagy ahogy az angol nevezi : wedge heel shoes egy igen érdekes női lábbeli. Többnyire ez a női cipő állítható fémcsatos bokapánttal van ellátva, a sarkán és a cipő oldalán fonott juta anyagból készült külső résszel, de sokszor paprfából készült talp is díszíti a cipőt. A cipő talpán a gyártók gumi borítást helyeznek el. A sarok magassága minimum 8 cm, ami megfelel egy normál magassarkú cipőnek, de az éksarkú cipők esetén az egész talp egyben van. Az éksarkú cipő magas sarka nem válik el a talptól, ék alakot hoz létre ezáltal, innen ered a megnevezés is. Több esetben platformos változattal is találkozhatunk, amit az alacsonyabb hölgyek kedvelnek nagyon. Nehezen nevezhető kényelmes női cipőnek. Hiszen a talp nem hajlik, egy bizonyos fokú megszokást igényel a cipő vagy a szandál. Nagyon divatos megjelenést biztosít számunkra az éksarkú női cipő tavasszal és nyáron egyaránt. 

Elegáns férfi félcipő
EvaMiről ismerünk fel egy elegáns férfi félcipőt? Három dolog határozza meg azt, hogy elegáns férfi félcipővel van dolgunk. A boka alatt végződik a cipő, magyarul félcipő, alacsony sarkú, amely nem nagyobb mint 2-2,5 cm, és ami a legfontosabb, hogy a megjelenése alkalmi vagy üzleti. Amennyiben elegáns férfi félcipőnk egy belebújós modell, akkor egy nagyon kényelmes Loafer jellegű férfi cipőnk van, vagy mokaszinünk. Amennyiben férfi mokaszin van a lábunkon akkor annak nincsen sarokrésze. A Loafer férfi cipőnek elválik a sarokrésze a talptól. Ez a kettő fajta férfi cipő között a különbség.
Annyit érdemes még megemlíteni, hogy a Loafer az elegánsabb változat a kettő cipő közül.
 
Amennyiben férfi félcipőnk füzővel van ellátva akkor Derby avagy derbi, Oxford férfi cipőről beszélünk. A legfontosabb különbség az Oxford cipő és a Derby cipő között, hogy a Derby cipők nyithatóak mind a fűzőszakasz tetején, mind az alján. Amennyiben a férfi félcipőnk gazdagon díszitett magas talppal rendelkezik akkor Budapest férfi cipőről beszélünk amely lehet Oxford vagy Derby is attól függ, hogy a füzőszakasz hogyan záródik. A Budapest stílusú férfi cipőt napjainkban leginkább kis szériában kézzel gyártják. Több esetben méretre készülnek a Budapest férfi cipők. A Brogue férfi cipő viszont  alacsonyabb talppal rendelkezik mind a Budapest és a füzőszakasz zárása miatt lehet akár egy Oxford vagy Derby  jellegű férfi cipő is. A Brogue férfi félcipő szintén gazdagon díszített félcipő.
 
Az Oxford cipő többnyire minta, díszítés nélküli cipő, amely klasszikus, elegáns megjelenést biztosít számunkra. Az Oxford férfi félcipőt arről ismerjük fel, hogy T alakban záródik a fűzőrendszer. De miért nevezik ezt a fajta cipőt, Oxford cipőnek? Az 1800-as években az Oxfordi Egyetemen népszerűvé vált cipőt nevezték el Oxford cipőnek. Az Oxford stílusú cipő eredetileg kényelmesebb alternatívája volt a magassarkú csizmának, amelyet az akkori férfiak viseltek. 
Milyen a Derby cipő? Miről ismerhetjük fel a Derby férfi cipőt? A Derby cipő meghatározásakor első pillantásunk essen a fűzőre. A fűző nyitott, nincs levarrva a fűző vége és a cipő nyelve pedig a cipő felső részének folytatása. A Derby cipő és az Oxford cipő rokonságban vannak egymással. Az Oxford cipő fűző részének a vége le van varrva. Ez egy finom különbség, de nagyban meghatározza a cipő stílusát. Az Oxford cipő a bevarrott nyelv és fűzőrésznek köszönhetően szoros, merev és formális cipő benyomását kelti. Az "unokatestvére", a Derby cipő, nyitott, laza és szórakozásra tervezett elegáns cipő. Amennyiben férfi félcipőnk csattal zárható "Monk shoe" van lábunkon. Monk Straps elnevezés is használatos manapság. A cipő felsőrészének két oldalát nem füzőszakasz hanem csat fogja össze.
 
Megkülönböztetünk egy vagy kettő csatos változatot. Amennyiben kettő csat található férfi cipőnkön Double Monk straps elnevezés a helyes. 
Bármelyik elegáns férfi félcipő reflektorfénybe helyezi férfias megjelenésünket.   
 
Espadrilles
 
Espadrilles a papucs és a vászon cipő kategóriájába tartozik. Ezt a cipőtípust a következő jellemzők határozzák meg. A cipő felső része nem lehet zárt. Az espadrilles felső anyaga legyen vászon vagy pamut. De ami a legszembetűnőbb az, hogy az espadrilles talpa lenből vagy kenderből készül. Ez a könnyed tavaszi, nyári cipő Spanyolországból származik. A nagy forróság alakította, hogy az emberek egy olyan cipőt használtak, amelyben még a nyári nagy melegben is szellőzik lábuk. A könnyű szövet papucsokat kezdetben espartograses-nek nevezték. Amikor a spanyol Riviérán a nyaralók felfedezték maguknak ezt a kényelmes vászoncipőt, megkapta a jelenlegi nevét : Espadrilles. Már maga szó a hangzása is igazán latinos hangulatot ígér. Ez a típusú cipő egyszerre volt olcsó és elegáns, ezért váltak népszerűvé szandálként az Egyesült Államokban az 1950-es években. Az Espadrilles különféle sarok magasságban kapható, magas sarokkal és/vagy magas talppal, de a lapos talpú espadrilles is nagyon népszerű. Mivel nemcsak női cipőként, hanem férfi cipőként is kaphatóak, ezért sok esetben férfiak is szívesen viselik. A színes férfi espadrilles nagyon népszerű egy laza, bővebb szárú lenvászon nadrággal. Na jó, azt már tudjuk, hogy hamar elterjedt a világban ez a fajta cipő. Mit vegyek fel hozzá, hogy megjelenésem divatos is legyen?
Az espadrillákat legjobban szűk, 3/4-es farmerrel, nyári ruhákkal, rövid nadrágokkal és mini szoknyákkal lehet kombinálni. A hosszú szárú nadrágot viseljünk az irodában. Ide lazaság kell, könnyedség, mint ahogy egy koktélt elszürcsölünk a strand mellett a bárban. Amennyiben nem szeretjük megmutatni lábunk szépségét, az espadrilles hosszú szoknyával is jól mutat. 
 
 

Esküvői cipő

Esküvői cipő- ahogy a név is sugallja - az esküvő napján a menyasszony lábán  a helye. A cipő stílusa sok mindentől függ és ezért nagyon változó: a klasszikus magassarkútól a nyitott orrú szandálon át, a balerináig bármi elképzelhető csak nőies és elegáns legyen. A többnyire fehér esküvői ruhákhoz a hagyományos esküvői cipő fehér, krém vagy rozé színű, ezért ezen cipők sokszor fényes, lakkozott, csipkével díszítettek.

A sarok mérete  a kis sarkútól a magas sarokig sok fajta lehet, arra figyeljünk , hogy a járás és később a tánc biztonságos legyen. Sok esküvői cipő szatén anyaggal borított, vagy apró részletekkel díszítik, mint gyöngy vagy flitter. A hagyományos esküvőkön a hagyományokban a menyasszonyi cipő fontos szerepet játszik.

A már férjnek kötelező inni a menyasszonyi cipőből vagy a menyasszonyi cipő kerül árverésre a szertartás végén, sok hagyomány létezik. A menyasszonyi ruha gazdagon díszített akkor a javaslatunk, hogy annál finomabb és egyszerűbb legyen az esküvői cipő, hogy az összhang tökéletes legyen. Sok boldogságot!

 

EVA - környezetbarát alapanyag

EvaSportcipő, bőrcipő vásárlásakor a vásárlók egyik leggyakoribb kérdése a középtalpra vonatkozik. Milyen technológia került beépítésre cipőnkbe illetve sokan nem értjük, azt a rengeteg rövidítést amelyet a gyártók feltüntetnek cipőink tulajdonságainak leírásakor.

Mi az az EVA? Az EVA kémiailag meghatározva etilén-vinil-acetát, elasztikus kopolimer, amely nagyon hasonló a gumihoz. Az EVA környezetbarát alapanyag, mivel előállítása során nem használ a gyártó klórt, újrahasznosítható. Az EVA nemcsak a cipőnkben van jelen, hanem játszóterek aljzatában vagy ipari szőnyegekben is megtaláljuk. Az EVA párnázottságot, rugalmasságot nyújt, és ellenáll az alapanyag bekeményedésének és a repedezettségnek.
 
Ellenálló az UV-sugárzással szemben, nem szívja magába a vizet, és alacsony hőmérsékleten is rugalmas tud maradni. Az EVA tulajdonságai  nagyon hasznosak a cipőink használata során. Lágyságát és rugalmasságát az EVA a különféle sűrűségű gáz részecskéinek köszönheti, amelyek kialakításával jön létre a cipő talpa. A legtöbb futó és sportcipő középtalpa EVA-ból készül.
 
 
 
F | Vissza a lap tetejére ↑

 

FILA sztori
 
Fila márka történetAmikor a FILA testvérek 1911-ben megnyitották első üzletüket még nem is gondolták milyen világsiker alapjait tették le. Az észak-olasz hegyek lábánál fekvő kisvárosban, Biellában a testvérek eredetileg minőségi textíliák értékesítésével foglalkoztak. A FILA márka folyamatos fejlődésének középpontjában az innováció állt.
 
1923-ban a testvérek megalapították a kiváló minőségű kötöttárut gyártó céget, a Maglficio Biellese nevű korlátolt felelősségű társaságot. Az évek folyamán egész Olaszország megismerte a termékeiket. 1942-ben a vállalat összeolvadt a Fratelli Fila társasággal, és 1972-re a vállalat már több mint 250 főt foglalkoztatott. Giansevero Fila 1968-ban, a vállalat további bővítése érdekében felkérte Enrico Frachey-t a cég ügyvezető igazgatójává. Fontos mérföldkő volt ez a cég életében, mivel Frachey vezetésével a FILA-t globális sportruházat gyártóvá alakították át.
 
Frachey két kitűnő szakembert bízott meg a feladattal. A 20.század kihívásainak megfelelő sportruházat létrehozása volt a cél, olyan sportruházaté, amely támogatja a sportolót a teljesítmény elérésében. A  divattervezőt, Pier Luigi Rolando-t, aki megalkotta az ikonikus megjelenést, és Alessandro Galliano-t, a kiválóan képzett mérnököt. Frachey elképzelése, víziója az volt, hogy olyan szövetet hozzanak létre, amely a sportolók mozgását segíti, mint egy második bőrréteg, teljes szabadságérzetet biztosítva a sport sikerek elérése közben.
 
Ennek az együttműködésnek a terméke az 1972-ben debütált kollekció volt. A Rolando tervei alapján újszerű módon gyapjú és kasmír felhasználásával készültek a kollekció ruha darabjai, amely hamarosan nagy sikert ért el. Amely továbbfejlesztése révén a "White Line" kollekció hozta meg a világsikert a FILA számára. A FILA termékek népszerűsítésre felkérték Bjorn Borgot, aki a 70-es, 80-as évek meghatározó teniszezője volt. 11 Grand Slam győzelmet tudhat magáénak, 109 héten keresztül vezette a teniszezők világ ranglistáját. Hatszor nyerte meg a Roland Garrost, amely alapján elmondható, hogy salak specialista volt. Érdekes, hogy a US Open teniszversenyt nem sikerült megnyernie egyszer sem. 
 
A FILA márka 2007-ben került koreai tulajdonba, és az új tulajdonos által Korea legnagyobb sportruházat gyártója. Amely biztosította a márka számára a további fejlődést a távol-keleti piacok felé.
 
FILA 1957-ben jelent meg első teniszcipőjével a piacon, ezáltal a sportcipők a márka egyik ikonikus termékcsoportjává vált. Napjainkban a FILA nemcsak teniszcipőket és sportcipőket tervez, hanem sok fajta alkalmi cipőt is kínál nőknek és férfiaknak. 
 
A FILA több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a sportcipők tervezésében, fejlesztésében, gyártásában. a FILA teniszcipőit és futócipőit a legkiválóbb sportteljesítmény elérése érdekében tervezték. A márka szoknak is kínál bakancsot, félcipőt, akik sportos de városi, utcai használatra keresnek kényelmes, egyedi cipőt a FILA különleges stílusában.
 
Férfi magasszárú cipők, bakancsok, csizmák
 
Felejtsd el a kompromisszumokat, mert itt jön a cipő, ami igazi férfit kíván. Bakancsot, magasszárú cipőt, vagy csizmát hordani tudni kell, amelyek a férfiak legkedveltebb cipői közé tartoznak.Gondoljunk csak a western csizmákra, vagy a bakancsokra amelyek az 1900-as években még munkacipők voltak, jelenleg viszont divat termékek, és a férfi ruhatár elengedhetetlen részét képezik. Olyan férfiak viselik, akik élvezni szeretnék az elegáns megjelenés adta előnyöket, értékelik a robusztus és tartós dizájnt, és tudják milyen stílusú öltözékhez milyen cipő illik...Győződjön meg róla, és nézze meg választékunkat a HLFShoes.com férfi cipő "osztályon".

Ki visel férfi csizmát?
A férfi csizma tökéletes mindazoknak, akik az örök cipő alternatíváját keresik. Mert tudják: csak a sportos megjelenés unalmas hosszú távon. Nem csak ősszel és télen,hanem a kellemes tavaszi időben is tökéletes választás. Egyszerű fehér poló, egy farmerrel és egy barna csizmával, bakancssal, kell ennél több. Az este pedig a polót cserélje le egy elegáns férfi ingre, és már kész is a kellően férfias csábító külső.
 
Ki tud ennek ellenállni?
Természetesen a férfi magasszárú cipők, bakancsok nem csak a nyugodt a szabadidős megjelenésekhez alkalmassak, hanem  elegáns lehetőségekkel is rendelkeznek. Egy fekete, valódi bőrből készül magasszárú cipő bármilyen alkalomra megfelelő, hiszen egy zakóval kiegészítve egyedi férfias benyomást keltünk a körülöttünk lévő hölgyekre. Legyünk merészek és szakítsunk a formaságokkal, és viseljünk színesebb, egyedibb férfi bakancsokat, világos barna, kék színben.
 
Anyagában pedig választhatjuk a hasított bőrből készült magasszárú cipőket is, amelyek megtalálja a HLFShoes.com webáruházban.

 

Férfi mokaszín

A félcipő olyan cipő, amelyet az év bármelyik szakában viselhet. Míg a bokáig magas férfi félcipő vagy mokaszín szezonja tavasszal kezdődik, és késő őszig tudjuk viselni, a félcipő szezonális használata egyéb tényezőktől is függ.

Mennyire mély barázdákkal ellátott a cipő talpának kialakítása? Milyen a cipő színe és anyaga?
 Kombinálhatom a cipőt egy rövid vagy hosszú nadrágdal? Milyen díszítésekkel ellátott a férfi cipő? Milyen alkalomhoz szeretném felvenni? Viselhetek-e a cipőhöz zoknit, vagy a bokám fedetlen marad? Egy dolog biztos: az a  cipő, amely egy robosztus talppal és mély profillal rendelkező kialakítású gumis talpszerkezettel rendelkezik, lehet használni még kedvezőtlen időjárási körülmények között is, mindaddig amíg nem  a hóban és latyakban kell sétálnunk, munkába mennünk, vagy iskolába. Különösen a kiváló minőségű bőrcipőnél nem kell számítanunk arra, hogy fázni fog a lábunk a hideg napszakokban.
 
Ha vászon anyagból vagy pamutból készült a férfi félcipő, a dolog teljesen más, mivel ezen félcipőket a férfiak főleg tavasszal és nyáron viselik, elsősorban zokni nélkül, amely viseléséhez ajánlott a rövidnadrág.
 
A férfiak számára is tartós divatirányzatot jelent az elmúlt években a felhajtott nadrágszár, ez a trend a következő szezonokat is befolyásolni fogja. Nagyszerű stílusérzékre van szüksége a férfinak mikor a félcipőhöz zoknit választ, hiszen egy elegáns fekete vagy sötét színű mokaszínhez egy fehér sportzoknit választ, az a teljes összhatást elrontja. Ezért kétség esetén kérjük ki partnerünk véleményét.Sportcipő vagy más néven sneaker esetén is különleges figyelem szükséges, hiszen egy sportos, színes, a mai trendnek megfelelő márkás sportcipőhöz is előnytelen egy térdig felhúzott fehér sportzokni, de egy színes zokni már maga a divat ellen elkövetett lázadás. A munkahelyen töltött napokban is használható a férfiak számára készült félcipő.
 
A klasszikus üzleti cipő egy elegáns,fekete színű mokaszín,amely anyaga valódi bőr, vagy természetes hatású műbőr. Ez tökéletesen kombinálható mindenféle öltözékekkel, és kötelező, ha nagyobb esemény vagy ünnepségre készül a család.
Férfi félcipő vagy mokaszín választékunkat megtalálja a HLFShoes.com mokaszín kategóriában, hogy a család férfi tagjai is elegánsan divatosak legyenek.

 

Férfi szandál

A  férfi szandál  nagymértékben megosztja a férfiakat, pedig az egyik legrégebbi férfi lábbeli. Gondoljunk csak bele, hogy már az ősi római férfiak is ezt hordták, sőt a görögök is. A napjainkban divatos női gladiátor szandál is ebből a korból származik, amely szintén férfi szandál volt.  

A férfi szandál  kezdetleges változata egy bőr vagy fakéregből készült saru volt, amit szíjakkal erősítettek a lábfejhez. Azóta  a férfi szandál nagy fejlődésen ment keresztül, viszont ez a fejlődés valahol a 60-as években megrekedt és az idősebb korosztályra volt jellemző a szandál viselése.

Ki ne emlékezne, az NDK-ás turistákra, akik a férfi szandált fehér tenisz zoknival viselték.A napjainkban divatos férfi szandálokhoz tilos zoknit viselni.Napjainkban lett újra divat a férfi szandál. Bőr lapos talppal rendelkező szandál, amely vagy bőrből vagy műbőrből készült pántszerű felsőrésszel rendelkező lábbeli. 

Amikor félcipők,sportcipők, mokaszinek  már  melegek ,jöhetnek a szandálok. Egy farmerral, vagy vászon nadrággal nagyon elegáns tud lenni. A  trendet követő igazi férfiak  modern szandált viselnek a városi forgatagban. 

Az ilyen darabok általában finom bőrből készülnek, elegánsak és tökéletesen passzolnak a dögös férfias viselethez. Férfiaknál a fekete vagy barna színű változatok a legkedveltebbek.

Flip-Flop
Flip-flop papucsA cipők manapság nemcsak a lábak védelmét látják el, hanem az öltözékünk, megjelenésünk fontos elemei is. A nyári hõmérséklet az egekbe szökteti a hőmérő mutatóját. Már a májusi-áprilisi időjárás meleg nyári szellőt hoz nekünk. Mindenki jól tudja, hogy a nyári napok tökéletes lábbelije természetesen a flip-flop papucs vagy a szandál, esetleg a hagyományos papucs. A flip-flop strandpapucsokat nem csak a strandon használjuk manapság. Még a 70-es, 80-as években a flip-flopok tipikus tengerparti papucsok voltak. Ma minden lezser, sportos öltözékhez nyugodtan hordhatjuk. Az egyetlen dolog, ami nem változott az évek során az az, hogy természetesen könnyű és kényelmes viselet a flip-flop papucs. Egy egyszerű gumitalp, vagy gyékényből készült talp rész, amelyből egy vékony pánt a nagy lábujjunknál rögzíti a papucs talpát a lábunkhoz. Flip-flopot hordanak mind a nők, mind a férfiak is.
 
A flip-flop szandál tökéletes a nyári kirándulásokhoz is. A Flip-flop papucsot a Havaianas márka tett naggyá. A Havaianas flip flop papucsok, szandálok kialakítása nagyon egyszerű, de pont ebben rejlik a márka titka is. Széles színválasztékból választhatjuk ki a stílusunkhoz legközelebb álló színt, hogy a tengerparton, a medence mellett is tökéletes összeállításban kápráztassuk el a barátainkat. Természetesen napjainkban nem csak színesek a Havaianas papucsok, hanem kellő mintázattal rendelkeznek, hogy kifejezhessük véleményünket a körülöttünk zajló eseményekről. A Havaianas papucs sikerét látva több gyártó is szerette volna lemásolni a papucsok formáját, színét, de mindig is a Havaianas márka marad az eredeti, az Original Flip-Flop, amely utánozhatatlan. A Flip-Flop papucsok, szandálok nagyon kényelmes viselet a nyárias, meleg napokon.
 

Flamenco-Pumps - gyakran nevezik flamenco cipőnek 

De sokan egyszerűen a Peeptoes cipőkkel keverik össze . Ez azonban nem teljesen igaz, mert a lábujjak itt is látszanak,de a Flamenco Pumps-nak csak egy változata az amelyben látszanak a lábújjak. Lényegében a flamenco cipő nem automatikusan Pumps - csak akkor,ha az oldalsó rész zárt.

Bonyolultabb, mint gondolta? Ezért itt egy rövid áttekintés az Ön számára:

Peeptoes: nyitott lábujj rész, akár sarok nélkül

Flamenco cipő: nyitott lábujj, sarok, nyitott oldal.

Flamenco Pumps: nyitott lábujj, sarok, zárt oldal

Peeptoes vagy Flamenco Pumps,az 1940-es években Roger Vivier hozta létre,aki a 40-es évek egyik legnagyobb cipőtervezője volt,őt tartják a Peeptoes feltalálójának - abban az időben, amelyben szorosan együttműködött Dior-ral. Elegáns megjelenése miatt hamar kedvelt lábbelije lett a High Society-nek és elsősorban estélyi ruhához hordták.

Flamenco Pumps -... És, mit viselünk flamenco Pumps-hoz ma?

Még ma is, ezek a cipőket, elegáns öltözékhez viseljük, de már nem csak ünnepségeken. Flamenco Pumps mindig gyönyörű, és a mindennapokban is egy tekintet mágnes. Tudják viselni ruhához vagy szoknyához,de szűk farmerhez is ideális. Flamenco Pumps mindig egy csipetnyi csillogást és a nőiességet kölcsönöz számunkra.  

Carrie Bradshaw imádja őket és egy ideje már mi sem tudjuk elképzelni az életünket nélkülük: Magas sarkúk. A védjegyük, mint azt a nevük is mondja, a magas sarkak. Hogy pontosabbak legyünk, minden 10 cm-nél magasabb sarkú cipő tartozik a magas sarkúak családjába. A „magas sarkú” megnevezés csak a sarok méretétől és nem a sarok vagy a cipő formájától függ. Magas sarkú nem csak klasszikus magas sarkú lehet, hanem szandál vagy csizma is, minden elképzelhető részlettel.

Pedig a magas sarkúk már azelőtt is nagy népszerűségnek örvendtek, mielőtt a Szex és New York-ban a cipőegekbe dicsérték volna őket. Az áttörésüket többek között Marilyn Monroe lábán is ünnepelték az 50-es években. És a „Németország következő topmodellje” óta azt is tudjuk, hogy a magas sarkú a megjelenésünknek különleges jegyet kölcsönöz, ez lehet az oka annak, hogy a szupermodell Heidi Klum soha nem nézett ki jobban, mint magas sarkúban.

 

Foci cipő

Foci cipőRengeteg márkájú labdarúgó cipő,foci cipő, vagy hagyományosan stoplis cipő van a piacon, hogy a labdarúgás szerelmesei akár amatőr-hobbi vagy profi szinten tudják űzni kedvenc sportjukat. A hobbi focirajongóktól kezdve a profi focistákig mindenkinek megvan, hogy milyen foci cipőben szeret játszani. Vannak gumistoplis és fémstoplis cipők, de műfűre specializálódott foci csukák is.
Megkülönböztetünk műbőrből, bőrből készült felső résszel rendelkező focicipőt.

A műanyag anyagból készült  focicipőket sok profi focista nem szereti. Sérülés veszélyesek, mivel nagyon vékonyak. Ezért inkább a valódi bőrből készült foci cipőt javasoljuk. Ezenkívül még a stoplik elhelyezése is nagyon veszélyes lehet egy-egy cipőn. Kétféle stoplist különböztetünk meg, kerek stoplis és hosszú stoplis. A hosszú stoplis cipők 80%-ban okoznak keresztszalag szakadást a szakértők szerint. Túlzottan megkapaszkodnak a talajban és ilyenkor a térd kifordulhat. Tapasztalataink szerint sokan a reklámokban látható sztárok "hívogató szavai"  miatt használnak különböző márkájú és színű focicipőket, de azzal nincsenek tisztában, hogy számukra mi a megfelelő focicipő. Ennél a sportcipő fajtánál, a csukának nagyon pontosan kell illeszkednie a láb formájához, ez nagyon fontos, hiszen egy profi labdarúgó megközelítőleg 10 km-et fut a 90 perc alatt. Ezalatt van, hogy sprintel, becsúszik, felugrik fejelni, stb. a focicipő ezért a legkülönbözőbb terhelésnek kell ellenállnia, támogatva a focistát, hogy ő csakis a labdára tudjon koncentrálni.

Bemutatunk a választékunkból néhány világmárka focicipőjét amik nagyon népszerűek. A legkedveltebb márkák ebben a szegmensben a Nike, Adidas, és Puma, ezen márkák

támogatják a legnagyobb foci klubokat is, és látják el őket felszereléssel. Néhány példa: az Adidas márka egyik kedvenc csapata a FC Bayern München,  Nike mezben, focicipőben láthatjuk az FC Barcelona focistáit, köztük Messit is,  Puma mezében, cipőiben fut ki a zöld gyepre az olasz, svájci, lengyel, de az uruguay-i tizenegy is.
 

Nézzük meg először a Nike legkedveltebb foci cipő modelljeit:
A Nike Tiempo  cipői bőrből készülnek, hagyományos vonalvezetéssel. Többnyire fekete felsőrész jellemzi a sportcipőket.
A Nike T90-esnél a cipő felső része szintetikus anyag, jellemző rá az aszimmetrikus fűzési rendszer. A T90 jelentése: teljes 90 perc a pályán, amely a kényelemre hívja fel a figyelmet. A T90 arca Rooney.
A Mercurial Vapor  a csatárok legkedveltebb cipői. Jellemzői a könnyű súly (a legkönnyebb focicipő 196 gr!) és a szintetikus felsőrész. Mivel tökéletesen illeszkedik a lábra, ezáltal nagyon keskeny. A Mercurial Vapor arca Cristiano Ronaldo.

Adidas focicipők:
Az Adidas F50 Unit és a World Cup a stadion ördögeinek készült. A legkönnyebb Adidas sportcipők tartoznak ide, szintetikus felsőrésszel, főleg csatároknak ajánlva. A talpfajták és a  szegecsek variálhatóak. Az F50 Unit játékosai Messi(FC Barcelona), Robben( FC Bayern München).

Puma focicipők:
A Puma V 08 Tricks gyors játékosoknak készült, a cipő formáját a teljesítmény határozza meg, jól idomul a lábfejre.
A V 08 határozott játékosoknak ajánlott, ultravékony bőr felsőrészével a lábfej formájához igazodik, tökéletes tapadású stoplikkal van ellátva. A V-Konstrukt játékosa Buffon. 

De ne feledkezzünk meg a Puma King foci cipőiről sem. Mikor megtaláltuk a megfelelő focicipőt számunkra, nincs más hátra mint élvezni a játékot.

 

Futócipő

A legelső döntés, amely a futócipő kiválasztása esetén meg kell tenni: mi a futás helyszíne: aszfalt, terep, vagy pálya. A következő döntés: milyen a futó lábfejének alakja, és ha már nem kezdő futóról van szó,milyen a futó stílusa.

Azt javasoljuk, hogy aki először szeretne futócipőt vásárolni, az keressen fel egy szaküzletet, és ott próbáljon fel legalább 4-5 futócipőt, hogy tudja, melyik hogyan illeszkedik a lábára.

A futócipő használhatóságát nem időben, hanem megtett kilométerben mérik. Az általános vélemény, hogy kezdő és túlsúlyos futók 800 km-nél ne fussanak  többet egy cipőben. Amennyiben valamely áruház nagy kedvezményt kínál futócipőre, mindig bizonyosodjunk meg a gyártási időről. 3 évnél idősebb futócipőt semmi esetre sem vásároljunk, mivel az anyagfáradás miatt csak kárt okozunk szervezetünkben.

Többnyire kocogás vagy városi futás céljára vásárolunk futócipőt. A lábforma és szakszóval élve a borintás foka meghatározza, hogy milyen futócipőt vásároljunk.

Ez alapján 3 fajta futócipőt különböztetünk meg: egyenes, standard, görbe.

Szakemberek szerint, akinek befelé dől a lábfeje - egyenes formájú, akinek kifelé dől a lábfeje - görbe,a normál borintású lábfejűeknek pedig standard cipőt kell hordaniuk futás közben. Ezt az úgynevezett  vizes-lúdtalpas teszttel tudjuk megítélni. Fontos szempont még, hogy bokánk laza, merev vagy normális. Ezt úgy tudjuk meghatározni, hogy a megvizsgáljuk lábboltozatunk magasságát.

A normális lábboltozattal rendelkezőknek a legkönnyebb, mivel nem kell sokat keresgélniük a megfelelő futócipőt, hiszen a gyártók többnyire erre a lábformára készítik termékeiket. Amennyiben a másik kettő kategóriába tartozó lábboltozattal rendelkezik, mindenképp szaküzlet felkeresése javasolt.

A futócipő megvásárlásakor figyeljünk arra, hogy a normál cipőméret felettinek kell lennie az optimális méretnek. Túl kicsi futócipőt ne vásároljunk, hogy majd kitágul.

Új futócipő vásárlásakor figyeljünk a sarok kialakítására, a sarok anyagának keménységére illetve a sarok ívének kialakítására. A vásárlás folyamán ne ragaszkodjunk egy bizonyos márkához, és főleg színhez. Mindenkinek jó mozgást.

 

G | Vissza a lap tetejére ↑

Garmont túracipők, túrabakancsok

A Garmont túrabakancs, túracipő a hegyekre, a hegyekben született. A márka kifejezetten minőségi túracipőket gyárt. Kizárólag csak olyan technológiát épít be cipőibe, amely márkák, cégek, fejlesztések már bizonyítottak az elmúlt években. Michelin, Ortholite, Vibram, Gore-Tex, G-DRY. De nézzük is meg tüzetesen, hogy milyen részekből áll össze egy Garmont túrabakancs és azt a részt mely neves gyártó szállítja a márkának. A cipő talpát a Michelintől szerzi be a Garmont. Kitől mástól, hiszen a Michelin már régóta bizonyította, hogy minőségi gumi termékeket gyárt. 

A Michelin® Soles a Garmont számára testreszabott talpakat fejleszt, felhasználva szakértelmét, amelyet más iparágakban szerzett. A Michelin Soles világszerte együttműködik a legfontosabb cipő gyártó márkákkal. A Garmont® a Michelin®-el közösen fejlesztett ki testreszabott talpakat túracipőihez, túrabakancsaihoz, amelyek minden esetben kellő tapadást biztosítanak. A Garmont a talp többi részét a Vibram® márkától szerzi be, amely talp különböző vegyületeket tartalmaz, hogy a rugalmasság minden esetben adott legyen. Haladjunk is tovább a túracipő belseje felé, következzen a talpbetét. Az OrthoLite® a világ vezető cipőmárkáinak vezető talpbetét gyártója és szállítója, amely márka a nyílt cellás hab betét technológiának köszönheti hírnevét. Az OrthoLite®  amerikai vállalatként szerte a világon együttműködik partnereivel egyedi talpbetétek fejlesztésében és gyártásában, amelyek páratlan kényelmet és teljesítményt nyújtanak számunkra. A túrabakancs felső része Gore-Tex anyagból készül, amely világhírű a tartósságáról, a rugalmasságáról, a vízállóságáról. GORE TEX® a legjobb választás ami egy túracipővel történhet. 

Létre is jött a világ egyik legjobb és sokoldalubb légáteresztő és vízálló túracipője. A Garmont. A márka cipőiben a lábad hűvös, száraz marad még magasabb hőmérsékleten is. A kényelem pedig a legmagasabb szinten is tökéletes. Amennyiben szeles időben túrázunk, akkor is számíthatunk Garmont túracipőnkre, Az új G-DRY membrán szélálló akadályt garantál, vízálló védelemmel, miközben a lábunkat szárazon tartja a legnedvesebb napokon is. 

De mitől is olyan tökéletes a Garmont márka túra bakancsa? Hiszen eddig csak arról volt szó, hogy milyen más cég fejlesztését építik be a cipőikbe. A Garmont anatómiailag irányított kialakítása (a.d.d.®) lehetővé teszi a lábunk természetes képességét a biztos haladáshoz, a bokánkra nehezedő teher elnyelésére és a kényelmes kiránduláshoz. A Garmont technológia tökéletesíti a lábak természetes aszimmetrikus alakjának szoros illeszkedését. Miért?  Mert a lábunk egy rendkívül összetett anatómiai szerkezet. Amely 26 csontól, 33 ízületből és több mint 100 izomból épül fel.

A Garmont® túracipőit, bakancsait úgy tervezték, hogy a legjobb hegyi élményeket nyújtsa számunkra. A legfontosabb a láb anatómiájának megértése, a mozgás elemzése, mert csak így lehetséges a legjobb teljesítmény elérése. A Garmontnál ezt felismerték, és ezen tudás alapján fejlesztik cipőiket. 

Geox
 
GrisportA Geox márka női és férfi cipőinek fő jellemzője olyan innovatív és technológiai megoldások használata, amelyek garantálják a cipőink légzés képességét és vízállóságát is egyben. A Geox márka által elért siker ezeknek a technológiai tulajdonságoknak köszönhető, jelenleg 38 ilyen jellegű szabadalom van a márka birtokában.

A GEOX női és férfi cipők javítják a láb és a test kényelmét oly módon, hogy azt mi fogyasztók azonnal érzékeljük. Miből ered ez a kényelem, ami a márka cipőire jellemző?

A Geox innovációja alapvetően a speciális talp kialakításában rejlik: amely a levegő számára áteresztő, de a víz számára át nem eresztő képességgel rendelkezik. Pontosabban megfogalmazva a speciális membránnak köszönhetően a gumi talp képes lélegezni, de viszont a cipőtalp vízálló. Amellett, hogy a GEOX sportcipői, bőrcipői rendkívül kényelmesek, vízállóak, stílusosak is. Nem hiába, hiszen a márka olasz, a divatvilág egyik központjában született. A Geox márka városi, egyedi stílusa azonnal észrevehető.
 
A hölgyek számára készített romantikus, álomszép, kecses vonalakkal rendelkező félcipői rabul ejtik a hölgyeket. A Geox cipők színeire is a visszafogottság jellemző, nem hivalkodóak, engedi a cipő, hogy mi határozzuk meg stílusunkat, a Geox sneakers hang nélkül beleolvad öltözékünkbe. A márka szeretné hangsúlyozni a technológiai fejlődés iránti elkötelezettségét, ezért GEOX Dragon néven csapatot indít a Formula-E bajnokságban. 
Grisport túracipők, túrabakancsok
 
Grisport1977-ben két olasz testvér, Graziano és Mario Grigolato úgy döntöttek, hogy létrehozták a Grisportot. Szerettek túrázni, kirándulni, nem találtak megfelelő túrabakancsot maguknak, és ha már kaland akkor legyen túrázáshoz és szabadidős tevékenységhez bakancsok, kényelmes túracipők gyártása. Grisport egyik legnagyobb előnye a Made in Italy logó, amely szerint ez nem távol-keleti kütyü, halandzsa, hanem igazi túrabakancs. Az évek során a Grisport olyan csúcstechnológiát dolgozott ki, amely révén ezen piacon ma a világ egyik vezető gyártója.
A márkán belül 3 különböző választékot különböztetünk meg: trekking, city és safety névvel ellátott szortimentet.
 
Kezdjük is az elsővel, a trekkinggel: a trekking kollekció azoknak készült akiknek lételemük a túrázás, illetve utazóknak. Azok számára, akik imádják a friss levegőt és a természet részévé szeretnek vállni, még ha csak kis időre is. Annak érdekében készülnek a trekking túrabakancsok, hogy felfedezhessük az újat, fantasztikus, titokzatos élményben legyen részünk. Egy olyan világba csöppenünk amelyben felfedezhetünk ...
 
A második kategória, a safety, amely angolul biztonságot jelent, ebből már sejthetjük, hogy ez a termékkör a munka végzésünk során viselt kényelmes bakancsokat, jelenti, ebben a választékban nagyon széles a választék: Cross safety, bionik, sts, light, flex composite, hard work. A gyár a legújabb kollekcióját a Gore-Tex világcéggel együtt dolgozta ki, amely szintén garancia a tökéletes ergonómiára, minőségre.
 
A harmadik és talán leglátványosabb kollekció: a city: Olasz szépség, a divatkedvelők számára a legfontosabb választék. Alkalmi stílus, elegancia, amely tökéletes minden alkalomra. Ebben a kategóriában is 5 termékkörből válogathatunk. Ez az 5 alkategória : aerata, ergo-flex, active, lifestyle és donna. Az új kollekció létrehozásával a Grisport szeretné a nőies vonalat is erősíteni. Eredetiség és minőség, kombinálva a tiszta és kortárs dizájnnal, hogy olyan termékeket hozzon létre a női vásárlók számára, akik szeretik a kényelmet miközben a város dzsungelében rohannak munkába, gyerekért, bevásárolni, stb.
 
A Grisport egyik legfontosabb küldetése a kényelem, hiszen túrázás, kirándulás közben letérünk a megszokott útról, és irány az ismeretlen. Ez a kényelem minden esetben párosul a Grisport esetében a tökéletes olasz dizájnnal. A dizájn és kényelem mögött viszont hatalmas szakértelem található, hogy mindez minket felhasználókat kényeztessen miközben élvezzük a friss levegőn eltöltött perceket, órákat, magunkba szívjuk a természet illatát, amely egész héten át kitart, míg újra bele nem tudjuk vetni magunkat a természet lágy ölébe.
Kellemes túrázást, ősszel, télen, bármikor.
 
A korszerű gyár, Olaszországban, Montebelluna közelében megújuló energiaforrások segítségével állítja elő a Grisport bakancsokat. Ha már túrázás, kirándulás, természet szeretete, akkor a márka odafigyel arra, hogy a túracipők gyártása során milyen környezetszennyezést okoz. Ezért saját napelemeiből szerzi be a gyártáshoz szükséges elektromos áram 70%-át, ezzel is védi a környezetet, melynek segítségével évente több mint 1 000 tonna CO2-vel kevesebb légszennyezettség kerül a légkörbe.
 

Gumicsizma

A gumicsizmák ma már a divatvilág szerves részei, és nem csak a gyerekek öltözékéhez tartoznak hozzá. Időközben ugyanis a gumicsizmák igazán figyelemfelkeltővé váltak, és nem csak a sztárokat győzték meg. A kifutókon is egyre nagyobb figyelmet kapnak ezek a divatos, praktikus és sokoldalú cipő remekművek.

Harsányan, divatosan és színesen közelednek, egyre nagyobb népszerűségnek örvendve. Az aktuális gumicsizmák a piacon leginkább stílusosak, klasszikusan elegánsak vagy kifinomultak. Már magas sarokkal is beszerezhetőek, mivel a női divatvilág egyszerűen nem tud lemondani róluk. A kényelemre is egyre nagyobb figyelmet fordítanak. Hideg és nedves időben a gumicsizmák gondoskodnak lábaink megfelelő hőmérsékletéről.

Ezenkívül tökéletes társak borús, esős napokon, pláne ha még színben is passzol a szerelésünkhöz. Legyen piros, rózsaszín, sárga vagy kék, esetleg felirattal vagy emblémával ellátott, egy gumicsizma bármilyen öltözéket feldobhat. Keresd a számodra megfelelő gumicsizmát a HLFshoes.com webáruházban.

Gyermek bakancs

width: 170px; height: 170px; float: left; margin: 0px 10px 10px 0px;A gyermek bakancsok olyan cipők, amelyek a legnehezebb körülményeket is képesek elviselni. A felnőtt bakancsok hagyományosan okkersárga nubukbőrből készültek. Sárga bakancs néven is ismertek és többnyire fehér szőrme béléssel vannak ellátva és kellemes puha érzetet ad lábunknak. Az elmúlt években ezen bakancsok már nemcsak a felnőttek számára elérhetőek, hanem gyermekeinknek is.  

Négy soros varratok a sarokvédőkön biztosítják , hogy gyermekeink teljes nyugodtsággal a játékra tudjanak összpontosítani. A gyermek bakancsok legkényesebb része a sarok és az orr rész. A HLFShoes.com gyermek bakancs választéka számos modellt tartalmaz új formákban és színekben.

 

Közülük a lány bakancsoknál a legkedveltebb szín a rózsaszín és a mályva, a fiúknál a legkedveltebb szín a kék, barna,sötétszürke esetleg a fekete. De a színpaletta folyamatosan bővül, a természetes színek a kedveltek. 

Gyermek bakancsok rugalmas anyagból készült talprésszel vannak ellátva, hogy gyermekeinket mozgás közben ne zavarja,és a lábuk egészséges fejlődését se gátolja. A gyermek bakancsok nem csak a mindennapokban nyújtanak biztos védelmet gyermekeink lábainak, hanem mikor túrázik, kirándul a család. Gyermek bakancsaink tökéletesen illeszkednek gyermekeink mindennapi ruhatárához, hiszen bátran kombinálhatóak egy farmerrel, leggings-el.

 

Gyermek balerina cipő
 
A balerina cipő lapos talpú, könnyű lábbelit jelent, amelyek szorosan illeszkednek a női lábakhoz. A balett táncosok használnak formára hasonló cipőt, ezért nevezik ezt a fajta cipőt - balerina cipőnek. A gyermek balerina cipők nagyon kedveltek a lányok körében, mert praktikus és kényelmesen illeszkednek a divathoz és minden ruhához. Még a legfiatalabb hölgyeknek is, pántos balerina cipők  kaphatóak webáruházunkban, amelyek a gyermekek lábfejénél keskeny gumírozott pánttal van rögzítve, így megakadályozzák a nemkívánatos baleseteket. 
 
A könnyű, mégis tartós anyag a mozgás szabadságát biztosítja, és nem korlátozza az érzékeny lábakat, hogy felesleges energiájukat le tudják vezetni. Különösen a meleg nyári hónapokban a lányok gyakran viselnek balerina cipőt, de könnyű házi cipőként is népszerűek, akár az óvodában is. A színek változatossága lehetővé teszi számukra, hogy minden öltözékhez megtalálják a megfelelő lányka balerina cipőt. 
 
A gyermekek számára készült balerinákat könnyű kezelni, még a kisebb gyerekek is egyedül tudják felvenni őket, így minden korosztály számára alkalmasak. A praktikus és kényelmes balerina cipő, minden lány tökéletes választása, amelyek a kicsi hölgyek gardróbjából nem hiányozhatnak, és ruhákkal vagy gyermek szoknyával és gyermek pólókkal kombinálhatóak.
 
 
Gyermek benti cipők, gyermek papucsok

A kis emberek lábát mindig és mindenhol védeni kell, otthon is és az óvodában is. Az óvodában használt gyermek benti cipők nagy igénybevételnek vannak kitéve, és sok elvárásnak kell megfelelniük. A  gyermek papucsok nem csak védelmeznek, hanem gondoskodnak a gyermeke lábának,talpának megfelelő fejlődéséről. Fontos, hogy a gyermekek, különösen az óvodás években, megfelelő lábbelikkel rendelkezzenek, akár otthon ,akár az óvodában. A megfelelő benti cipőnek köszönhetően a gyermekcipők biztosítják a láb megfelelő fejlődését és működését.

Ezenkívül puha felsőrésszel kell rendelkezniük, csúszásgátló talppal és kissé a boka felett kell végződniük, hogy biztosítani tudják a kis lábak stabil járását. Ezen feltételek alapján nem felelnek meg a kisgyermek követelményeinek, ami nem könnyű. Ezért a benti cipőket állatokkal, virágokkal, autós mintákkal, sárkányok és még megannyi gyermekbarát grafikával látták el, hogy minden gyermek boldog és vidám legyen,hiszen minden szülő ezért él és dolgozik.

A gyermek papucsoknak,benti cipőknek érdekes, színes és gazdag formatervezéssel kell rendelkezniük. HLFShoes.com webáruházban található gyermek benti cipők, papucsok magas minőségű lábbelik, amelyek a legszeszélyesebb gyermekeknek is megfelelnek. 

 

Gyermek deszkás cipő

Játszanak, sportolnak, ezen belül az egyik kedvelt időtöltésük a deszkázás, amelyet mára egy külön szubkultúra vesz körül. Öltözködés, zene, deszka, stb... Elképzelhetetlen gyermekeink számára, hogy  nem a megfelelő deszkás cipőben csapassanak az utcán, játszótéren a barátaikkal.

A junior deszkás cipők egyik legfontosabb része is a talp (fiú-lány), szinte minden gördeszkás cipő megegyezik abban, hogy széles, lapos talppal rendelkezik. A nagyobb talpfelület stabilabb állást és nagyobb tapadást biztosít fiú vagy lány gyermekeink számára, hiszen az egyik lábukkal hajtják a deszkát, így csökkenti az esélyt, hogy kiforduljon gyermekeink bokája. A talpnak négy része van: A járófelület, a középső rész, a talp oldalsó külső felülete (fontos az orr-rész), illetve a talpbetét.

A fiú és lány deszkás cipőknél két talptípust különböztetünk meg: a vulkanizált-egyrétegű talppal rendelkező és a többrétegű talppal rendelkező deszkás cipőt. A többrétegű talpakban már van lehetőség beépíteni  rezgéselnyelő párnákat, ezért inkább ezt javasoljuk gyermekeknek.

A neves gyártók meg is tesznek mindent a junior deszkások kényelméért, hogy gyermekeink ebben az éveikben a lázadó tinédzser napjaikra tudjanak koncentrálni. Mivel a deszka hajtása fontos része a deszkázásnak, főleg a gyermekeknél a cipő orr része egy kényes terület, ezért vásárláskor érdemes szem előtt tartani, hogy több bőrréteg van-e egymásra varrva az orr-résznél, illetve, hogy ezekből a rétegekből, mennyi van behúzva teljesen a talp alá. Ezt nem láthatjuk, de érdemes megkérdezni  vásárláskor, hogy a gyártó milyen technológiát alkalmaz a cipő elkészítésekor.

A gyermek deszkás cipő felsőrésze készülhet bőrből, műbőrből, vászonból. Gyermekeink számára elsősorban a bőrből és vászonból készült deszkás cipőket részesítsük előnyben, hiszen ezen anyagok légáteresztése a legjobb. De ez a rész határozza meg legjobban a dizájnt is, ami fiatalkorú gyermekeink számára nagyon fontos. Színben a határ a végtelen, fiú deszkás cipőknél inkább a sötét színek dominálnak, a lány deszkás cipőknél pedig inkább a rikító, többszínű deszkás cipők kerülnek előtérbe.

Az egyik ikonikus gyártó a Vans, amely választéka elsősorban erre a szubkultúrára épül. A másik nagy neves gyártó a Converse, amely jelenleg a Nike tulajdonában van. Neves sztárok is előszeretettel hordják a deszkás cipőiket, legyen az fehér, sárga, pepita, hangsúlyozandó fiatalosságukat, szabadság iránti elkötelezettségüket.

 

Gyermek focicipő

Gyermekkorban a cipőválasztás még nem minden esetben a gyermek döntése. Vannak  szülők, akik megengedik a gyereküknek, hogy ők válasszák ki a nekik tetsző cipőt, de az is gyakori, hogy ebbe nem engedik a gyermek beleszólását! Milyen szempontokat vegyen figyelembe a szülő, vagy a gyermek, esetleg közös döntés alapján:

Milyen a gyermek testalkata:  a 6-9 éves gyermek testalkata még sokat változik az évek során, de a szülők, nagyszülők testalkata  igen meghatározó és mérvadó.  Alapvetően  kétféle alkatot különböztetünk meg: vannak erősebb csontozatú gyerekek, erősebb testalkattal vannak, akik szálasabb,  izomzattal, vékonyabb-nyúlánkabb testalkattal rendelkeznek. 

Hogyan vásároljunk ez alapján focicipőt gyermekünknek:

A vékonyabb-nyúlánkabb gyermekeknek, a gyorsaságának  biztosítása a legfontosabb, lába nyúltabb, hosszabb. A robbanékonyságát, gyorsaságát kell előtérbe helyezni, ezért olyan cipőt kell választanunk, amely segít a képességeiket előhozni. A cipő hosszú első résszel kell rendelkezzen, stoplijai szintén hosszabbak, és ez kiválóan segíti a gyors megindulást, gyors tapadást.

Az erősebb testalkattal rendelkező "leendő  játékosokra" a küzdelem jellemző, sokat szerelnek, ütköznek, és többet is passzolnak, és a labda átadások  belsővel történnek. Ezért ezen az oldalon erősített focicsukát nézzünk a leendő sztárunknak. A test-test elleni párharcok sikeres megnyeréséhez erősebb támaszkodó felület szükséges. Ezért ezen gyermekeknek az erősebb felépítésű, rövidebb lábfejjel rendelkező stoplikat javasoljuk. Inkább a bőrből készült, fém aljzattal rendelkező focicipőket tudjuk ajánlani.

A legfontosabb, hogy ne szín illetve milyen focicipőt használ a kedvenc sztárunk alapján válasszunk gyermekünknek megfelelő focicipőt.

 

Gyermek futócipő

Gyermekeinkben rengeteg energia pezseg, amit le kell vezetniük, erre a sport az egyik legalkalmasabb eszköz. A futás egy sok kitartást, edzést, állóképességet, szabadidőt igénylő szép sport. Ehhez a sporthoz elengedhetetlen a megfelelő sportcipő, futócipő. A felnőtt futócipőknél már kitértünk arra mire kell figyelni a vásárlás folyamatában, ezt szeretnénk kiegészíteni, ami kifejezetten a gyermekekre vonatkozik. Hiszen az ő szervezetük még fejlődésben van.  

A  jó választás meghozatalában a következő szempontokat mindenképp vegyük figyelembe: vastag és ruganyos talppal rendelkezik a futócipő, megkíméli a lábat, tompítja a talajhoz való leérkezést. Lehetőség szerint  jól szellőző, bőrből vagy úgynevezett gyöngyvászonból készült  felsőrésszel rendelkező futócipőt válasszunk.

A műbőrből készült gyermek futócipőket kerüljük. A sarokrész megfelelően stabil legyen, hogy a boka kellően legyen megtámasztva. Sok gyermek lúdtalpas, ezért ebben az esetben a befelé dőlést megakadályozó futócipő a megfelelő döntés.

Amennyiben nem ragaszkodunk a nagy márkák cipőihez (Adidas, Nike, Puma, stb) választhatunk a futócipő-specalista márkák ajánlataiból pl.: Asics kifejezetten befelé dőlő lábra tervezett futócipői közül. Ezek talpa a lúdtalp alá eső részen keményebb anyagból készültek. Így futás közben kevésbé nyomódik össze, mint a talp többi része. Ezáltal lényegében alátámasztja, befelé dőlés ellen biztosítja a lábat.

 

Gyermek kosárlabda cipő

Új vagy az első kosárlabda cipőt szeretnéd megvásárolni gyermekednek? A következő szempontokat vegyük figyelembe, mikor gyermekünknek kosárlabda cipőt kívánunk vásárolni. 

Az egyik legfontosabb, hogy a cipő a megfelelő stabilitást adja gyermekünk lábának és ezáltal gyermekünknek. A stabilitás azért is fontos, mert csak így érhetnek el gyermekeink sok két vagy három pontos dobást.

Nagyon lényeges, hogy jól illeszkedjen a kosárcipő gyermekünk lábára, kényelmes legyen, hiszen a kosárlabda sport a folyamatos elrugaszkodásról és futásról szól. Gyermekünk használhatja a kosárlabda cipőt, teremben és a szabadban is.

A kosárlabda cipők egyik fontos része a talpban található technológia. Ezt minden márka a saját védjegyeivel jelöli meg, hogy jól megkülönböztethetőek legyenek a technológiák. (Nike, Adidas, Under Armour, stb..) A vásárláskor vegyük figyelembe, hogy a gyermekünk számára megvásárolandó kosárcipő milyen tulajdonságokkal rendelkezik a lépések csillapítása és az energia visszanyerő képességek terén.

A vásárláskor felmerül a kérdés: alacsony vagy magas kosaras cipőt válasszunk gyermekünknek? Ezzel a kérdéssel kapcsolatban elmondható, hogy az alacsonyabb szárral rendelkező kosárcipők szabadabb mozgást biztosítanak gyermekünknek,  a magas szárú  kosaras cipők viszont jobban védik a lábat a sérülés ellen.

Az alacsony szárú cipők az alacsonyabb testalkatú, gyors mozgású, főleg irányító poszton játszó játékosoknál figyelhető meg, míg a lassabb, erősebb testalkattal rendelkező leendő játékosok inkább a magas kosárcipőket részesítik előnyben. Lehetőség szerint válasszunk gyermekünknek egy könnyűsúlyú kosárcipőt, Itt a mottó: minél könnyebb, annál jobb.

A kosárlabda cipőnél, is mint a többi sportcipőnél is él az aranyszabály, nem a gyermekünk kedvence, sztárja által viselt cipő a megfelelő választás.

 

Gyermek teremsport cipő

Gyermekeink teremsport cipőt akkor használnak elsősorban, mikor az iskolában tornaórán, épületen belüli edzésen vesznek részt. Legyen az röplabda, kézilabda, teremfoci vagy a kosárlabda. Ezek a legnépszerűbb iskolai teremsportágak. A teremben végzett sporttevékenység során a gyors irányváltoztatások különösen nagy igénybe vételnek teszik ki a gyerek sportcipőket is, ezért fokozottan ajánlott a magas szárú gyerek sportcipő.

Gyermekeink fejlődésben lévő izomzattal rendelkeznek, ezért is fontos a megfelelő teremsportcipő kiválasztása.

Ahogy nőnek gyermekeink az izomzatra, ízületekre nehezedő hatás is nagyobb. Ezáltal a gyermek teremcipőkre is nagyobb terhelés nehezedik, legyen az talp, oldalfal, vagy a cipő belső felépítése.

Gyermek teremsportcipők gumiból készült talppal biztosítják a legtökéletesebb tapadást, ami fontos megelőzni a sérüléséket. Ezért a vásárláskor ügyeljünk, hogy a felsőrész bőrből, vagy légáteresztő anyagból készüljön, a talp pedig jól tapadó nem redőzött felülettel ellátott kaucsuk anyagból.

Neves gyártók, mint pl. az Adidas, Nike, Reebok, Puma, Asics, stb.

Saját talpbetét rendszert fejlesztettek ki, hogy a sportolás a legjobb élményt tudja nyújtani gyermekeinknek.

 

Milyen papucsot vegyünk gyermekünknek?

A papucs elsősorban felnőtteknek és idősebb gyermekeknek ajánlható lábbeli a mindennapi viselethez. Hat éves korig egyáltalán nem javasolt. Amennyiben lehetséges 6 éves korig a gyermekekre adjunk szandált. A papucsok nem tartják a gyermekeink lábát, gyorsan kilépnek belőlük, ezáltal eleshetnek, ami balesetveszélyes.

Nehéz, merev talpú papucsot nyárra se vásároljunk gyermekeinknek. Ügyeljünk, mint minden gyerekcipőnél, hogy a talp rugalmas, könnyen hajlítható legyen, hogy gyermekeink számára a játék igazi öröm legyen, és ebben ne akadályozza őket semmi. Kétféle papucsot különböztetünk meg a belebújós papucsot és az úgynevezett kétujjas papucsot. A gyermek papucsnál a legfontosabb szempont mivel nincs a lábbelinek oldaltartása, hogy a pánt kellően szorosan fogja a gyermek lábát, az esetleges csoszogást is elkerülendő.

A szintetikus anyagból, műanyagból készült papucsokat vízparton, strandon hordják gyermekeink, amit strandpapucsként is ismerünk, ahol egy nagyon praktikus lábbeli. Napjainkban nagyon népszerű az úgynevezett házi papucs, amely mint egy vastag zokni fogja közre lábunkat, amely talpán tapadókorongok biztosítják a csúszásálló képességet. Kellemesen meleg a téli hideg napok során, és elsősorban pamutból készül. Webáruházunkban nagyon sokféle házi papucs közül választhat. Mindegyik meleg, balerina alakú, puha szőrrel borított, valamint az év bármelyik évszakában viselhető, csúszásmentes modelleket talál kínálatunkban.

A változatos dizájn és a színek gazdagsága lehetővé teszi egy olyan modell sikeres kiválasztását, amely megfelel minden elvárásnak.

Gyermek sportcipők
 
Amikor kisiskolások alig várják, hogy délután vége legyen az iskolának, sportolást vagy játszótéren való szabadidő tevékenységet válasszanak, mivel ilyenkor tudják kitombolni magukat minden kötelezettség nélkül. Szülőként, természetesen mindig aggódunk, hogy gyermekeink mindig kényelmesen és az időjárásnak megfelelően legyenek felöltözve. Különösen a lelkes sportolóknál fontos a stabil, tökéletesen illeszkedő gyermek sportcipő.
 
Milyen a jó gyermek sportcipő?
Ezek főként hűvös, színes sportcipők amelyek inspirálják a gyermekeinket. Valójában a gyermekcipők ennél sokkal többet kínálnak: az ergonómikus kialakításuk optimális tartást biztosítanak a kis lábak számára. Az első osztályú párnázás  biztosítja a szükséges kényelmet. Ezen kívül a sportcipők légáteresztő képessége garantálja, hogy a lábak ne legyenek nedvesek és ne keletkezzenek kellemetlen szagok. Megjegyzés: Kis cipő, sok funkció! 
 
Milyen a megfelelő gyermek sportcipő?
Mielőtt gyermekét új sportcipővel meglepné, először is tudnia kell, hogy melyik sport- vagy szabadidős tevékenységre legyen alkalmas. Így a fiatal futballistáknak labdarúgócipőre van szükségük ahhoz, hogy a pályán játszhassanak. A futócipőknek különösen erős párnázottságuk van. A kis "sajtkukacok" , akik az iskola után szeretnek eljutni a játszótérre, az egyszerű kialakítású gyermek sportcipők ideálisak. Ugyanolyan komfortérzetet nyújtanak, tartják a lábat és tökéletesen illeszkednek az iskolai naphoz, és az egyszerű mintáknak köszönhetően minden gyerkőc divatosnak és magabiztosnak érezheti magát!
 
 
Gyermek túracipők

Akár egy rövid sétára indul a család, akár többnapos kirándulásra a túra bakancs vagy túracipő az egyik legfontosabb része felszerelésünknek. De ebben az esetben a család minden tagjának a legmegfelelőbb túracipővel kell rendelkeznie, hogy kirándulásunk zavartalan lehessen. Ez vonatkozik a gyerek túracipőre is.

Védenünk kell gyermekeink lábát, ezért egy jó gyermek túracipő kiválasztásához szinte ugyanolyan szempontokat kell figyelembe venni, mint a felnőtt túra bakancsok vásárlásakor.

Megfelelő talp kialakítás, pamut cipőfűző, lehetőleg szövet-bőr felsőrész, lehetőleg varrott legyen a felsőrész rögzítése a talprészhez, légáteresztő képesség-páraáteresztő membránok, megfelelően puha, kényelmes bélések.

A megfelelő méret kiválasztása fontos szempont a gyermek túra bakancs vásárlásakor. Szülők hajlamosak egy vagy kettő számmal nagyobb túracipőt vásárolni, hiszen úgyis nő a gyermek lába. A túra bakancsoknál nem lötyöghet a gyermek lába a cipőben, de nem is lehet szoros. Amennyiben a próbált modell egyik mérete sem megfelelő, próbáljon fel gyermekünk egy másik szabású modellt vagy egy másik gyártó hasonló formájú túracipőjét.

Ha a megfelelő méretet már kiválasztottuk gyermekünknek, próbálgassuk otthon, a ház körül, kisebb séták alkalmával a lábbelit.

A szövet és hasított bőr kombinációjával készült gyermek túra cipők a legnépszerűbbek hazánkban, ez teljesen független attól, hogy fiú vagy lány túracipőt vásárolunk. Ezen termékeknek jó a légáteresztő képességük, kiválóan alkalmasak kirándulásokhoz, túrázáshoz a kora tavasztól késő őszig tartó időszakban. Viszont a szövet betét miatt a télies időszakokban való túrázáshoz nem javasoljuk. Kényelmesek, könnyebbek, mint a tiszta bőrbakancsok.

A csak bőrből készült felsőrésszel rendelkező gyermek túracipők, bakancsok tartósabbak, mint a szövet és bőrből készült gyermek túrabakancsok, valamivel nehezebbek is és nyáron melegebbek, előfordulhat, hogy belefülled a túracipőbe gyermekünk lába. Mutassuk meg gyermekünknek, hogyan kell megfelelően ápolni túracipőnket és a túracipő vízhatlanítására is fordítsunk időt.

H | Vissza a lap tetejére ↑

 

Havaianas

HavaianasHavaianas sikertörténete 1962-ben kezdődött Brazíliában. A Havaianas papucsok formáját a tradicionális japán Zori papucsok ihlették. Ma is találunk a Havaianas papucsok, szandálok talprészén rizs szemekre hasonlító mintázatot. Az alapítók Brazíliában japán tradíció mintájára a homokos, napsütötte strandra alkalmas szandál és papucs  brand-et hoztak létre. A Havaianas strandpapucsokban járva érzed a latin szamba forró ritmusát. Amint a Havaianas papucsok megjelentek az árusoknál, hatalmas siker lett.

A Havaianas papucsok, szandálok kialakítása nagyon egyszerű, de pont ebben rejlik a márka titka is. Széles színválasztékból választhatjuk ki a stílusunkhoz legközelebb álló színt, hogy a tengerparton, a medence mellett is tökéletes összeállításban kápráztassuk el a barátainkat. Természetesen napjainkban nem csak színesek a Havaianas papucsok, hanem kellő mintázattal rendelkeznek, hogy kifejezhessük véleményünket a világban zajló eseményekről. A Havaianas sokat tesz a környezetvédelemért, a gyerekekért.

A Havaianas papucs sikerét látva több gyártó is szerette volna lemásolni a papucsok formáját, színét, de mindig is a Havaianas márka marad az eredeti, utánozhatatlan. Havaianas márka találta ki és védette le a Flip-Flop papucsokat is, amely szintén egy nagyon kényelmes viselet a nyárias, meleg napokon is.

 

Helly Hansen 

Norvégiából indult hódító útjára a  Helly Hansen márka, amelyet a hajózás, a zord időjárás inspirált. A márka a napjainkig a vitorlázás szerelmeseinek kedvenc szabadidő ruházata. Legyen szó vízálló dzsekiről, vagy kényelmes sneakersről vagy divatos vászon cipőről. A Helly Hansen márka megalkotta azt a túracipőt, bakancsot amelyet az emberek zord körülmények között is önfeledten tudnak viselni. Mindez 1877-ben kezdődött, amikor Helly Juell Hansen kapitány jobb megoldást talált arra, hogy megvédje magát és legénységét a kemény norvég időjárási viszonyoktól. Nem sokkal később Hansen kapitány és felesége, Margrethe megalapított egy olyan vállalatot, amely vízálló kabátot és nadrágot és egyéb ruhadarabokat készített durva, olajjal átitatott vászonból. Ekkor született a híres Helly Hansen márka. Helly Hansen ruházatot és cipőket gyárt mind profi síelőknek, vitorlásoknak.

A Helly Hansen kínálatában a lekes amatőrök is megtalálják a megfelelő ruházatot és lábbeliket maguk számára. A márka egyedülálló megjelenésű, sportos sneakerseket készít, amelyek oldalán a kettő H-betű büszkén hirdeti a cipő hovatartozását. A márka lábbelijeire jellemző, hogy kiváló minőségű vízálló bőrből készülnek.

A Helly Hansen bakancsok ismérve a sportos megjelenés, vízállóság, a felső részen varrással lezárt prémium bőr használata, párnázott réteg kialakítása a bokánk részénél, EVA középtalp, Ortholite technológia használata, HellyGrip technológia alkalmazása a megfelelő tapadás érdekében, HellyWear technológia alkalmazása. Ezekután nincs más hátra, mint a megfelelő síterep kiválasztása télen, nyáron pedig egy hűsítő vitorlázás a tenger lágy ölén. 

 

Hegymászó bakancs

A hegymászó bakancs a hegyekben történő túrázáshoz ajánlott. A magashegyi bakancs ellenáll minden időjárási viszontagságoknak, tökéletes választás mikor sziklás, köves terepen túrázunk. Ne feledjük, hogy a merev talpú bakancs jó tartást nyújt bokánknak a nehéz terepen. A magas szárú túra bakancsokat is, túracsizmákat könnyű és légáteresztő tulajdonságaik jellemzik, melyek ideálisak a nyári, téli, őszi és tavaszi időszakban való túrázáshoz. Mindenhol szép, de legszebb a szabadban elv az ami motivál mindenkit aki egy hegymászó bakancsot húz a lábára.

Miről is ismerjük fel a hegymászó bakancsokat? A robusztus talp, amely szinte teljesen merev, de enyhén ívelt, hogy azért a járást tudja biztosítani számunkra, a bokánk felett megfelelő távolságban végződő párnázott felsőrész, amely minden esetben strapabíró, vízzáró anyagból készül. A vízálló képesség érdekében a bakancs orra és sarokrészen valamint oldalt gumírozott részt találunk. A cipő belső része különleges béléssel van ellátva, hogy lábunk hőmérséklete mindig a megfelelő tartományban mozogjon. Se túl hideg és ne is izzadjon bele lábunk a bakancsba, mert az is sérülést okozhat. 

Amennyiben magashegyi bakancsot választunk magunknak ügyeljünk a talp kategórizálására. Amely lehet C talp kategória vagy D talp kategória. Mi a különbség a kettő között?  A súlya, a talp merevsége illetve az anyagfelhasználás. A C talppal rendelkező hegymászó bakancs sokkal könnyebb, anyagfelhasználásban még találkozhatunk a szintetikus anyaggal, talpa nem különösen merev, még hajlítható. Ebben a fajta bakancsban könyedebb terepen tudunk túrázni, természetesen a 2000 méter magasságban található könnyedebb terepről van szó. A D-merevséggel rendelkező bakancsok már 3-5000 méteres magasságba ajánlott. Ne feledd megfelelő bakancs nélkül neki se vágj a túrának. A D kategóriás bakancsok elejére többször rögzítünk hágóvasat, ami meglátszik a bakancsod első és hátsó gumis részén, ezért válassz olyan hegymászó bakancsot, amely megfelelő keménységű műanyag bevonattal rendelkezik. 

A hosszú túraútvonalak magas stabilitást és robusztusságot követelnek, embertől és felszereléstől egyaránt.Hegymászó bakancsaink a magas szár kialakításának köszönhetően a többnapos hegyi levegőzés kellemes élményt nyújt bármilyen időjárási körülmények között. A robusztus kialakításnak köszönhetően magashegyi bakancsunk a legmegbízhatóbb alapanyagból készülnek: bőrből, Gore-Tex anyagból, impregnált anyagokból, hogy víz ne jusson be a cipő belterébe, és minden láb száraz maradjon. A bakancsok optimális hőszigetelést nyújtanak a lábaknak, hiszen felfázni alulról lehet a leggyakrabban. Hegymászó bakancsok külső talp része, amely találkozik a talajjal, úgy lett kialakítva, hogy a kavicsos, sziklás, köves hegyi utakon a legjobb tapadást tudják biztosítani viselőjének, és a sáros latyakos időben is csúszásmentes járást biztosítsanak.

 

Hótaposó vagy más néven hócsizma.

Angolul : snowboots, nagyon vastag hócsizma, amelyek víztaszítóak és zárható felsőrésszel rendelkeznek. A forma hasonlít azon cipőkre, amelyeket 1969-ben viseltek a holdon az első leszálláskor, így nem ritka a Moonboots név is, amely magyarul holdcsizmát jelent. 

Vastag gumitalppal rendelkeznek a hótaposó csizmák, és elsősorban műszőrme béléssel, de létezik olyan változat amely valódi szőrméből készült béléssel rendelkezik. Ezen hótaposókkal főleg a sarkvidéki területeken találkozhatunk, ahol európai ember ritkán fordul meg.

 
Elsősorban gyermekeknek szoktunk hótaposó csizmát vásárolni, hogy nyugodtan ki tudják élvezni a tél, hó adta szépségeket. A HLFShoes .com webáruházban széles választékot talál hótaposó csizmákból.
 
 
 

Hunter

HunterAnglia, szemerkélő eső, borult égbolt. Ezért szükséged van egy tökéletes gumicsizmára, meleg esőkabátra, hogy minden körülmény között száraz tudj maradni Akkor az 1856-ban alapított Hunter márka termékei között megtalálod a számodra megfelelő gumicsizmát. A Hunter egy brit márka, amely híres arról, hogy ragaszkodik a tradícióhoz.

A Hunter márka gazdag múlttal rendelkezik, és továbbra is olyan csizmákat, gumicsizmákat készít és fog készíteni, amelyek megóvnak Bennünket a zord időjárástól. A Hunter brand olyan kollekcióval jelentkezik minden évben, amelyet kültéri viselethez terveztek mind vidéki, mind városi környezetben. A Hunter gumicsizmára jellemző a meleg bélés, a részletes kidolgozottság, a hagyományos vonalak és formák. A Hunter csizmákat készít azok számára, akik minden időjárási körülmény között szeretnék élvezni a táj szépségét.

 
 
Jodhpur csizma

Jodhpur A Jodhpur csizma egy elegáns férfi magas szárú lábbeli amely kellően alkalmi megjelenést kölcsönöz számunkra. Az elegáns férfi magasszárú Jodhpur csizmát kombinálhatjuk elegáns , alkalmi megjelenéshez, de akár utcai öltözetünkhöz is tökéletesen megfelelő. Bármelyik mellett is döntünk aznap reggel vagy este, tökéletes alapot nyújt a kifinomult megjelenésünkhöz. Milyen is egy Jodhpur csizma? A csizma boka felett végződő kerek orrú lovaglócsizma volt. Napjainkban divatos, kedvelt fazon. A Jodhpur  férfi csizma, bokacsizma felső részén csatos pánt található, amely összetartja a csizma felső részét lábunk szárán.

A Jodhpur csizma "rokona" a Chelsea csizma, hiszen a Chelsea csizma  felső részén a csatos rész helyett gumírozott betét található. A csizmák formája szinte megegyezik egymással. A férfi elegáns rövid szárú csizma ideális megoldás, mert megteremtette a tradició és az innováció közötti egyensúlyt. Azok a férfiak, akik követik a divatot, tudatos vásárlóknak vallják magukat, akiknek megfelelő az érettsége egy elegáns férfi magasszárú cipő viselésére, biztosan örömüket lelik egy Jodhpur férfi bokacsizmában.

K | Vissza a lap tetejére ↑

 

Kappa

A Kappa márka az ötvenes években született Olaszországban Torinoban, s a Maglificio Calzificio Torinese nevű harisnya- és fehérneműgyártó cég egyik márkája volt, létrehozását az cég eladásainak visszaesése miatti újítási szándék tette szükségessé. A cég felismerte, hogy a fiatalok igényei megváltoztak, és inkább a sportos, lezser, fiatalos termékek iránt nőtt meg a kereslet.

Maga a logó 1969-ben született, amikor a cég egy másik márkájának, a Beatrix fürdőruhának a katalógusfotózásán a marketingszakemberek az egyik fényképben többet láttak, mint egy hétköznapi reklámfotó. A kép ellenfényben ábrázolta egy fiú és egy lány sziluettjét, akik meztelenül, háttal egymásnak támaszkodva ülnek. Ettől kezdve a fiatal pár fényképének vonalai váltak a cég logójává. 

Napjainkban a Kappa sportruházat a következő sport rajongóinak gyárt elsősorban ruházatot. Foci, kosárlabda, jéghoki, gyephoki, box, golf, rögbi, sí, röplabda.

Mivel olasz cégről van szó, és az olaszok nagy foci rajongók, így a cég is több olasz első osztályú csapatot támogat: Napoli,Torino, Sassuolo,de angol csapatot is ellát a cég a ruházatával: Leeds United, és a német bajnokságban pedig a Wolfsburg együttesét.

 

Keen

KeenIsmerd meg a Keen hatást. Mi is az a Keen hatás, ha cipőkről van szó? A KEEN Innovation Lab-ban dolgozó tervezők, dizájnerek szeretik feszegetni a határokat és új koncepciókkal, technológiával kísérletezni. Ettől is olyan különleges a Keen túracipő. Kreativitás, rengeteg tesztelés, modern technológia alkalmazása valamint hosszú, kitartó munka révén jutnak el oda, hogy remek cipőket hozzanak létre, amelyek testet öltenek mind a női, férfi és gyermek túrabakancsokban.

A Keen központ Oregonban, Portland városában készíti a túracipőket, amelyekhez a világ minden tájáról szerzi be a tökéletes alapanyagot. Swan Island-ban található  gyár kevesebb, mint öt percre található a KEEN központjától, amely a belváros központjában van. Innen származnak a Rialto modellek és az American Built kollekció nagy része, a világ legfinomabb anyagait, tökéletesre fejlesztett innovatív technológiát felhasználva.

A Keen márka is sokat tesz a környezetvédelemért, ezért nagyban megválogatják, hogy mely bőrt, szövetet, stb, használják fel a cipők összeállításakor. A márka azon dolgozik, hogy jobbá tegye a világot, a környezetünket, ezért jelentős számú társadalmi, környezetvédelmi projektben vesz részt.

Kosárlabda cipő

A kosárlabda napjaink egyik legnépszerűbb labdajátéka. Ahhoz, hogy ezt a játékot megfelelő ügyességgel tudjuk játszani, szükségünk van megfelelő sportcipőre. Választhatunk magunknak kosárlabda cipőt több világmárka kínálatából. Például Nike kosárlabda cipő vagy Air Jordan kosaras cipő, Converse is gyártott kosárlabda cipőt, de nem szabad megfeledkezni az Adidasról, vagy a feltörekvő Under Armour márkáról sem. Ezek a nagy márkák évente mutatnak be új kollekciókat, hogy a legújabb innovációval ellátott kosaras cipőben tudjuk kergetni a labdát. A kosárlabda cipőket, sneakersként is viseljük utcai sportcipő gyanánt. Vannak akik komoly gyűjtők és a nagy világmárkák limitált szériás kosárlabda cipőit gyűjtik. Michael Jordan volt az egyik leghíresebb kosárlabda játékos és ő az Air Jordan márka  "Jumpman" lógó megtestesítője.  A Jordan kosárlabdacipő piacra való bevezetése óta az Air Jordan napjainkban nagyon széles választékot kínál a szabadidő sport kedvelők számára. Az Air Jordan márka aktív NBA játékosokat is támogat, nem felejtve el a gyökereit, honnan is indult a márka, köztük Jimmy Butlert, Russell Westbrookot és Carmelo Anthonyt. Azért érdemes a kosárlabda cipők esetén kifejezetten a Jordan kosárlabda cipőkkel foglalkozni, mert ez a márka csak kosárlabda cipőkkel foglalkozott indulásakor. A márka mottója: Love the Game. A kosárlabda cipők  többnyire bőrből készülnek, jó formatartó képességgel rendelkeznek, az légpárnás technológiának köszönhetően a sportcipő középtalpa csúcstechnika, a talp pedig gumiból készül, a tökéletes tapadás érdekében. A megfelelő kosárlabda cipő visszajuttatja azt az energiát a lábaidba, amelyre szükséged van ahhoz, hogy amikor számít Te ugorj a legmagasabbra. Elegáns és kényelmes külső mindig is fontos volt egy kosárlabda cipő megalkotásakor, hiszen színes, trendi külseje mindenkit lenyűgöz. A játékosoknak mindig is fontos volt a fenntarthatóság, a környezetvédelem. A kosarasok mindig egy kicsit többet szeretnének kihozni a játékukból, miközben kicsit kevesebbet vesznek el a bolygótól. 

Körömcipő

Azt a cipőt nevezzük körömcipőnek, amely ki van vágva, elől és hátul viszont zárt, nincs cipzárja és minimum 3 cm-es sarka van. Ma a körömcipők a női cipők klasszikusainak számítanak, de ez nem mindig volt így. A 17. és 18. században ugyanis csak a férfi udvaroncok hordták. Csak a 19. század végén vált mindkét nem tánc cipőjévé. A 20. században, mikor az utcák állapota javult, magasabb sarokkal rendelkező cipőket is lehetett hordani a hétköznapokon. A körömcipő elterjedt és az egyik legfontosabb kiegészítője lett a divatvilágnak.

Körömcipőnként váltakozik a sarokméret, az orr hegyessége és az anyag is. Így létezik körömcipő elegáns, vékonyabb sarokkal és vastagabbal is, amik stabilabb tartást biztosítanak. 10 centiméternél magasabb sarokkal rendelkező körömcipő magas sarkúnak számít. A cipő formája is különböző lehet. 2014-ben a hegyes orrban végződő, úgynevezett "Pointy Pumps"-ok a legdivatosabbak. Az olyan körömcipőt, aminek az elején kis rés van, ahol minimum az egyik lábujj kilátszik, "Peeptoes"-nak nevezzük.

Mindegy, hogy munkában, hétköznapokon vagy egy bulin viseljük, a körömcipő a nők körében nagyon nagy népszerűségnek örvend, mivel majdnem minden évszakhoz, minden ruhadarabhoz és minden alkalomhoz (a sport kivételével) remekül passzol. Ezenkívül optikailag meghosszabbítják a lábakat, csodás tartást és szexi járást biztosítanak. Különösen jól lehet őket ceruzaszoknyával, nadrágkosztümmel, farmerral és természetesen egy csinos ruhával kombinálni. Így minden hétköznapi viseletnek nőies jelleget kölcsönöznek. A lényeg persze hogy az ember jól érezze magát bennük.

Kubai sarok

A kubai sarkú női cipők kis és közepes sarok magassággal rendelkeznek. Jellemzően félcipőkön, bokacsizmákon, Oxfordokon, Loafereken, tánccipőkön és más zárt női cipőkön található ez a sarok kialakítás. A sarok kialakítása miatt a női cipő megjelenése határozott megjelenésű, már-már férfias külsőt kölcsönöz számunkra. Felülről lefelé enyhén kúpos kialakítású is lehet, de többnyire rövid tömb alakú sarok forma az ami jellemzi a kubai sarkot. Miért hívják ezt a sarok fajtát kubai saroknak? A latin táncművészet egyik fellegvára Kuba. A szamba, a rumba, a cha-cha-cha, amelyet magassarkúban csak a bemutatón lehet eltáncolni, a gyakorláshoz szükség van egy stabil oldaltartással, biztos sarokkal kialakított tánccipőre. Ez a kubai sarkú női félcipő. 
 

K-Swiss teniszcipők és utcai sportcipők

KswissA K-Swiss márkát 1966-ban alapították Kalifornában. A márka sikere azóta is töretlen. Az alapító svájci testvérpár Kaliforniába költözött, hogy teniszezéshez egy sportcipő márkát hozzon létre. Aktív síelőként és teniszezőként a testvérek olyan sportcipőt szerettek volna létrehozni amely megfelelő tartást biztosít számukra teniszezés közben. Az inspirációt a sícipő adta a fiataloknak. Az 1966-ban bevezetett K-Swiss Classic volt az első bőrből készült teniszcipő, amelyet a világ legjobb teniszezői is viseltek és győzelmeket is arattak vele. A K-Swiss Classic gyorsan elnyerte világszerte a profi és amatőr teniszezők elismerését. A K-Swiss teniszcipő egy fogalom lett a teniszpályákon. A K-Swiss minden bevonatú teniszpályára kínál jelenleg is teniszcipőt. Több mint 50 évvel később, a K-Swiss márka igazodva a modern fiatalok sportcipő és snaeakers-ekkel szembeni elvárásaihoz, elkötelezett a márka, hogy a sneakers világában is valami egyedit, különlegeset tudjon nyújtani.

A K-Swiss elindította a Generation-K kampányt, amelyben a fiatal sneakers rajongókat helyezi a középpontba. A K-Swiss Classic 2000 X Breaking Bad sneakers pedig ennek az egyik gyümölcse, egy különleges sneakers, amelyben az utcai sportcipő egy extra burkolatot kapott, mintha egy cipzárral zárható csomagolásban lenne a sportcipő. Nagyon különleges. A K-Swiss több különleges együttműködés réven egyedi sneakersekkel jelent meg a piacon. Pl. Boyz N Hood modellek.


A K-Swiss sportcipők bőr felsőrésze tartósságot nyújt, a modern dombornyomott pajzs logó elegáns megjelenést kölcsönöz a letisztult felső résznek. A K-Swiss márka másik ikonikus egyedi ismertető jele az 5 csík növeli a megjelenés eleganciáját, és mutatják, hogy a sportcipő milyen tradíciókkal rendelkezik. A K-Swiss teniszcipők és sneakers-ek kedvező ár/érték aránnyal rendelkeznek, hiszen a nagy márkák alatti áron vásárolhatóak meg a valódi bőrből készült sportcipők.

 

 

L | Vissza a lap tetejére ↑

 

Lacoste

René Lacoste 1933-ban alapította a La Chemise Lacoste céget André Gillierrel, a legnagyobb francia kötöttárugyártó cég tulajdonosával. René Lacoste teniszező volt, akinek a beceneve : "the Crocodile".Innen a márka logója. Kezdetekben forradalmi teniszcipőket gyártottak, amelyet Lacoste tervezett és viselt a teniszpályákon,később ruházatot is gyártottak, a mellkason hímzett krokodil logóval. 

A közelmúltban Lacoste népszerűsége megnövekedett a francia tervező Christophe Lemaire munkájának köszönhetően, amely korszerűbb, előkelőbb megjelenést eredményezett. 2005-ben közel 50 millió Lacoste termék került értékesítésre több mint 110 országban. A márka népszerűsége nőtt számos fiatal teniszező között is, jelenleg az amerikai teniszcsillag, Andy Roddick és John Isner,a francia veterán Richard Gasquet és a svájci olimpiai aranyérmes Stanislas Wawrinka játszik a márka ruházatában. A Lacoste többek között a golf világában folytatja terjeszkedését, ahol a kétszeres Masters sorozat bajnoka José María Olazábal és a skót golfozó Colin Montgomerie láthatóak sportos Lacoste ingekben  a versenyeken.

2016 márciusában a cég új üzletet nyitott a Fashion Streeten, Budapesten. 2017-ben Novak Djokovic teniszezőt Lacoste nagykövetnek nevezték ki,hogy népszerűsítse a márka termékeit. Djokovic jelenleg a világ egyik legjobb játékosa.

 

Lapostalpú

Lapos, laposabb. Ez a mottó-ide tartozik az összes cipő, aminek ultra lapos talpa van. És mikor azt írjuk, hogy ultra lapos, azt úgyis értjük, mivel a lapos talpúaknak maximum 2 cm-es sarkuk van. Még az igazi magas sarkú rajongók is felfedezték 2015-ben a lapos talpú cipők előnyeit. Kate Moss például bátran kombinálja kedvenc fekete balerinacipőjét. Jessica Alba lezseren mászkál az utcán nyitott orrú balerinájában. És a tervezők is aktuális kollekciójukban egész laposra tervezik a cipőket, mint például Dolce&Gabbana, aki az ultra lapos, hegyes balerinára esküszik.

Ha a kényelmesség már nem elég, ott van még a kimeríthetetlen sok variáció, amely miatt megéri lapos talpút vásárolnunk. Minden ízléshez és mindenekelőtt minden időjáráshoz találunk egyet: A már ismert balerinától kezdve a mokaszinon és a papucscipőn át, amely lehet sportos vagy elegáns. Vannak kerek, hegyes vagy nyitott orrúak, számtalan részlettel, mint például csillogó, lakk, farmer anyag vagy feltűnő minták. 

M | Vissza a lap tetejére ↑

 

Levi's

 

A Levi's márka és a farmer, amely  ikonikus ruhadarabbá lett az elmúlt években. Amellyel átélheted a szabadságot, napjainkban már a trendiség feledhetetlen érzését nyújtja számunkra. A denim, az  úgynevezett "kék farmer", amelyet Jacob W. Davis talált fel 1871-ben, és Jacob W. Davis és a Levi's szabadalmaztatott 1873. május 20-án. A Levi Strauss szabadalmaztatott nadrágját megelőzően a "kék farmer" kifejezés régóta használatos volt a kék színű anyagból készült különféle ruhadarabokra.

Napjainkban a márka már nemcsak ruházati termékeket kínál, hanem nagyon trendi cipőket, utcai casual stílusú cipőket, sneakers-eket, bakancsokat.  Napjainkban az eredeti Levi's farmer, cipő, dzseki, amely után mindenki megfordul, már a divat, trendiség, lazaság jelképe. A Levi's márka az egyik legkedveltebb márka, amely már nemcsak farmert jelent, hanem egy stílust, egy életérzést. Éld át Te is ezt az élményt, amit a Levi's nyújt számodra. Biztos emlékszel még Shaggy zene számára : Mr. Bombastic, na ezt hallgasd meg akkor amikor felhúzod prémium minőségű lazán elegáns Levi's utcai sportcipődet.

  A Levi's cipők szintén innovatív technológiával készülnek, amelyek biztosítják számunkra a lehető legjobb illeszkedést lábunkhoz, lábfejünkhöz. Ebben az a nagyszerű, hogy egy helyen beszerezheted a teljes ruhatárad, tetőtől-talpig. De a Levi's® ennél is több: egy tökös, trendi és hiteles önkifejezési forma. Válaszd bármelyik Levi's vászoncipőt, nem fogod megbánni, szeretni fogod, a kalandjaid emlékeit is magán fogja viselni.

 

 

Loafer jellegű cipő

LoaferA Loafer jellegű cipő egy slip-on cipő, ami annyit tesz, hogy belebújós női vagy férfi cipőről beszélünk. Többnyire alacsony sarokkal rendelkezik a Loafer és túlzott díszítés nélküli. Valódi bőrből készült Loaferek nagyon elegáns benyomást keltenek, de találkozhatunk egzotikus bőrből készült változatokkal is. Sokszor találkozhatunk olyan Loafer cipőkkel aminek az elején egy vagy kettő bolyt vagy fémcsat található. A köznyelv nálunk a bolytal rendelkező Loafer belebújós cipőt hívta/hívja makkos cipőnek. A Loefer egy elegáns női vagy férfi belebújós, valódi bőrből készült cipő. Az első Loafer cipők Londonban a Wildsmith Shoes vállalatnál látták meg a napvilágot, Wildsmith Loafer néven. Alkalmi cipő ként kezdték el pályafutásukat a Loafer cipők, népszerűségük hamar emelkedett, olyannyira, hogy Amerikában öltönyt viselnek a Loafer cipőkkel.  Európában a Loafer cipőket irodába és szabadidős tevékenységhez is viselik nők és férfiak egyaránt. Több gyártót is megihletett ez a cipő fajta, többek között a Gucci luxusmárka is készített nagyon elegáns Loafert. A nyolcvanas évektől az utcai stílushoz viselt Loafert nem hordják zoknival, csak ha alkalmi viselethez vesszük lábunkra.

Bár eredetileg a Loafer férfi cipő, de a cipő elegáns változatát nők is viselik. A nők a Loafert rövidnadrággal, farmerrel, ruhával és a szoknyával egyaránt viselik. A női Loafer cipők nem emelik a hölgyeket a magasba, mint a magassarkúak, mégis nagyon nőies cipők és a kényelem szintje páratlan. A magassarkúval ellentétben a női Loafer cipőket egész nap viselhetjük.

 

A női Loafer kifejezi nőisségünket, de egyben kifinomultságot, egyediséget kölcsönöznek számunkra. Ezt a szuper könnyű kényelmes cipőt lehetetlen nem szeretni.

 

Merrell cipő
 
Merell

Randy Merrell az ipari cipőgyártástól szeretett volna a kézműves cipőgyártás felé fordulni. Végül úgy döntött, hogy megpróbálkozik a túracipő készítésével. 1981-ben Randy két korábbi vállalati vezetővel közösen úgy döntött, Clark Matis-sal és John Schweizer-rel, hogy közösen cipőgyártásba fognak. Az együttműködés elején már körvonalazódtak a feladatok, és a Merrell márka alapítói érezték, hogy kellőképpen ki fogják tudni egymást egészíteni. Randy szakértelme, Clarknak és Johnnak a gyártás és marketing terén szerzett tapasztalata tökéletes kombinációnak bizonyult.

 

Együtt kezdték megtervezni a csúcsteljesítményű túracipők első prototípusait. Az eredeti Merrell túracipő ötletek Randy-től származtak,de a Merrell márkát együttesen hozták létre. A legelső egyedi gyártású túracipőtől a legújabb termékinnovációval rendelkező túracipőig négy alapvető alapértéket találunk minden Merrell cipőben. A kényelmet, a tartósságot, a formatervezést és a sokoldalúságot. A lényeg, hogy bárhol is legyünk Merrell cipőben mindig jól érezzük magunkat. Minden Merrell túracipőben megtaláljuk a kényelmet, amelyek tökéletesen illeszkedik egyéniségünkhöz, életstílusunkhoz.


A Merrell márka cipői jól néznek ki, kényelmesek, a forma és funkcionalitás tökéletes ötvözete fogja közre lábujjaink. A Merrell túrabakancsok, túracipők tartós, a legjobb  minőségű alapanyagokból készülnek. A Merrell csizmákat, cipőket gyalogláshoz, futáshoz, túrázáshoz, a hegyekben való hegymászáshoz készítették. A Merrell márka cipői a sportot, kényelmet, természetet szerető ember számára készülnek, viseld a legkülönbözőbb kalandokhoz. 

Mizuno

mizunoRihachi Mizuno és fivére, Rizo, 1906-ban alapították a MIZUNO Brothers Ltd.-t  Oszakában. Ezzel kezdődött a Mizuno márka máig tartó szárnyalása. Elég csak a márka logójára gondolni.. A MIZUNO olyan márka, amely a szenvedélyes sportra ösztönöz. A Mizuno olyan sportcipőket készít, amelyek motiválnak, támogatnak Bennünket abban, hogy a sport a mindennapjaink része legyen. A Mizuno egyik mottója : Semmi jó nem jár egyszerűen!  A Mizuno márka saját magát és bennünket is arra ösztönöz, hogy toljuk ki korlátainkat, és tapasztaljuk meg a sportban rejlő sebességet és erőt. Támogassuk testünket sportruházattal, sportcipővel abban, hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni és mindig új célokat tudjunk kitűzni magunknak.

Mizuno szereti a sportot. Hatalmas múltra, szakmai tapasztalatra támaszkodik a márka, hiszen az elmúlt 100 évben felhalmozott technológiát és szakértelmet, sportkutatásban eltöltött éveket arra fordítják, hogy nekünk egyre kényelmesebb, párnázottabb, stabilabb legyen. A Mizuno tervezői, fejlesztői japán precizitással tervezik meg sportcipőiket, sportruházatukat, hogy semmi se korlátozzon Bennünket sportolás közben. Ami lehet futás, foci, röplabda, kézilabda, tenisz, rögbi, stb.. Mizuno rengeteg olyan technológiával rendelkezik, amely jobbá teszi napjainkat.
 
3D SolidA teljesség igénye nélkül: 3D-Solid, amely egyedi felsőrészt biztosít a márka számára, amely kellő lágyságot és tartósságot nyújt számunkra, miközben megtartja légáteresztő képességét.
 
AIRmeshAirmesh: minden Mizuno futócipő számára biztosítja a légáteresztő képességet. AP +, ami a sportcipőnk talpában keresendő, és a párnázottságért felel.
 
biogearBiogear: cipőnk biztosítja számunkra sportolás közben az egyensúlyt, ezáltal növeli a teljesítményünket, az izmaink fáradékonyságát pedig csökkenti.
 
BlindstichBlindstich: a kényelmünk növelésében nagy szerepe ennek a technológiának. Mizuno CoolTouch, amely puha érzést nyújt lábunknak, és rendkívül gyors száradást eredményez.
 
EL8EL8: amely arról gondoskodik a Mizuno sportcipőnk könnyű középső talprészében, hogy a magas szintű párnázottság biztosítva legyen az energia hatékony futáshoz.
 
De a felsorolást még órákig végezhetnénk. Mizuno szereti a sportot, ezáltal a tökéletességre törekszik, 1906 óta.
 

Milyen a jó férfi cipő?

A férfi nagyon szerencsés ember. Sokszor csak megszületni nehéz egy férfiúnak. A férfi a teremtés koronája, gondolják sokan. Van egy mondás, mi szerint nem csak annak kell lenni, annak is kell látszani. Ezt sok férfi elfelejti.

Visszagondolva a történelem órákra láthatjuk, hogy a férfi öltözködés és ezen belül a férficipő, avagy a klasszikus férficipők trendje sokat nem változott az elmúlt pár évszázad alatt. Sőt sokkal lassabban változott, mint a női cipők divatja. Vannak férficipő modellek, amelyek az időtlen klasszikusok csoportjába tartoznak, amelyek nem mennek ki a divatból, még akkor sem, ha új trendek, divatirányzatok jönnek. Ez elsősorban azért van, mert a klasszikus férficipők vásárlását gyakran befektetésnek tekintik az urak. Egy igazi férficipő bőrből készül, bőrtalppal rendelkezik, és a felső része varrott részekkel van ellátva, nem pedig ragasztott részekkel és kézzel készül.

A legelegánsabb  férficipők kategóriájába a Budapest vagy az Oxford cipők tartoznak, de idesorolhatjuk a Chelsea csizmákat is. Ezen cipőket a tiszta vonalvezetés, könnyedség jellemzi. Akár magas szárú változatban is. Így a legalkalmasabbak, hogy a teremtés koronái, esküvőkön, bálokon viseljék. Milyen színben? Természetesen csak és kizárólag sötét szín jöhet szóba: fekete, vagy esetleg sötét barna.

A hétköznapokon a férfiak kényelmes cipőt szeretnek viselni. Mokaszint, esetleg sportos utcai cipőt, belebújós férficipőt, esetleg csónak cipőt. Akik még jobban szeretnének kitűnni, azok természetesen a macsók. Ők, akik még a legforróbb nyári napokon is csizmát viselnek, dacolva az amúgy sem ismeretlen lábszaggal. A kellemetlen szagokat csak egy kellően jól kialakított légáteresztő cipő tudja megakadályozni. (vagy az sem). Motoros csizma, cowboy csizma. Ugye, hogy ismerős.

A férfiak kedvenc időtöltése a sport, vagy sok esetben a sporttévé. Az elsőhöz elengedhetetlen a megfelelő sportcipő, focicipő, teniszcipő, teremsport cipő. A másodikhoz pedig elengedhetetlen a sör és a haverok. Akik a sportot választják, tudják, hogy a 21. században milyen fontos a jó megjelenés, az első benyomás. Sok esetben mit nézünk meg egy férfin másodszor: a cipőjét. Ápolt, trendi, az öltözékhez illő. Egy jól megválasztott sportos utca cipő napközben az irodában, esetleg egy randin egy könnyed zakóval kellően jó benyomást tud ránk tenni. Borostával vagy anélkül. Ki mit szeret?

Ezért meg kell említeni azokat a férfiakat, akik igenis foglalkoznak külsejükkel. Ők tudják, hogy az igazi férfi öltözékéhez hozzátartozik a divatos, trendi férfi szandál, vagy férfi papucs, amelyet a kellően lezseren lehet viselni a forró nyári városi rengetegben. Egy hosszú szárú, bő nadrággal és egy Polóval. Milyen stílusos is tud lenni. Kérjük a fehér tenisz zokni mellőzését.


Motoros csizma

A motoros csizma, ahogy már a nevéből is következtethetünk rá, eredetileg motorosoknak készült. A durva felület, a robosztus szár (ami a kipufogógáztól védte a lábat), és a kicsi, de széles tömbsarka tökéletesek voltak a masina megülésére. A hagyományos motoros csizma talpa olajálló és durva bőrből készült. Ma a motoros csizma lényegesen stílusosabb és kényelmesebb. Nem csak a női, hanem a férfi divatvilágban is kedvelt kiegészítővé vált. Karakteres megjelenése mellett tipikus motoros csatjai miatt is kiemelkedik. Nagyon népszerű manapság a motoros csizma és egy lenge nyári ruha kombinációja. 

 

 

 

 

 

Monk Shoe

Monk ShoesMonk shoe avagy Monk Strap férfi cipő fordítása szerzetes cipő. A szerzetesek hordtak ilyen jellegű férfi cipőket. Napjainkban nagyon kedveltek utcai viselethez a Monk strap elegáns férfi cipők. A monk strap férfi cipő felső részén állítható fémcsatokat találunk, amely összefogja a cipő két oldalát. Többnyire rejtett gumírozott betéttel látják el az ilyen fajta cipőt és az elegánsabb megjelenés érdekében a cipő orrán bőr rátét található vagy esetleg lyuggasztott díszítés. A monk shoes esetén a sarok elválik a talptól, a sarok max. 2,5 cm magas. A monk strap lehet elegáns férfi félcipő, de készítenek bokacsizma kivitelben is monk cipőt.
 
A cipő felső részének két oldalát nem füzőszakasz hanem csat fogja össze, így ezt a férfi cipőt nem kell megkötni. Aki szereti ezt a zárhatósági megoldást, az soha nem fog más férfi cipőt hordani. Megkülönböztetünk egy vagy kettő csatos változatot. Amennyiben kettő csat található férfi cipőnkön Double Monk strap elnevezés a helyes. Bármelyiket is válasszuk elegáns férfi félcipő reflektorfénybe helyezi férfias megjelenésünket.   
 

 

 

 

Mule cipő, papucs

MuleA mule cipő vagy papucs olyan stílusú lábbeli, amelynek nincs hátsó része vagyis teljesen nyitott a lábunk sarok részén, viszont a cipő eleje zárt. Ezért is az angol elnevezés: Mule, amit ha leforditunk akkor öszvér a magyar megfelelője. Teljesen találó a megnevezés, mivel tényleg a cipő és a papucs keveréke ez a stílusos lábbeli. A Mule papucs története az ókori Rómában kezdődött, már a 16. századi Európában is kedvelt lábbeliként viselték őket, de nem nyilvános eseményeken. Az évszázadok során a Mule cipő stílusa és célja megváltozott, már nem csupán hálószoba cipőként funkcionált, hanem bármikor, bármilyen alkalomra hordható nagyon kényelmes cipőként. Főleg a föld azon területein terjedt el és lett nagyon népszerű cipő a Mule, ahol a napi középhőmérséklet magas volt, mint például Törökországban és Egyiptomban.

Ezekben az országokban a Mule cipők megjelennek a kultúrában, a híres festményeken is láthatjuk őket. A huszadik században a Mule papucs ismét divatos lett. Különösen népszerűek az 1990-es évek végén lettek, mikor a luxus márkák divattervezõi ihletet merítettek különböző exotikus divat irányzatokból. Mule papucs lehet lapos talpú, de lehet magas sarkú is. A mule papucs egy igen jó példája a klumpa, de mondhatjuk, hogy a klasszikus Crocs papucs is mule jellegű lábbeli. 

Műfüves focicipő

Napjainkban egyre elterjedtebb a műfüves focipálya, amelyet elsősorban edzésre, edzőmeccsekre használnak a fociklubok, fociakadémiák. Olyan focicipővel kell játszani ezen a bevonatú pályán, amely alkalmas szintetikus gyepre, amivel elkerüljük a sérülésveszélyt. A műfüves futballcipő talpán rövidebb stoplik találhatók mint a hagyományos gyepre kifejlesztett focicipőn. Műfűre használható focicipőt a nagyobb biztonság és játékos hatékonyabb teljesítményének leadásáért viselnek a játékosok. A focicipőn talpán található kisebb stoplik és azok megfelelő elhelyezkedése együttesen biztosítja az erő és a tapadás optimális eloszlását. Ezt száraz és nedves talajon is tudják használni a foci kedvelők. A műfüves stoplis további előnye a nagyobb manőverezhetőség és kisebb a kockázata annak, hogy a lábad letapad az irányváltáskor. 

N | Vissza a lap tetejére ↑

Nebula™ a Geox forradalmi technológia

NebulaA  Nebula™ a Geox forradalmi technológiáját foglalja magában. Ez a technológia kiváló teljesítményt nyújt a kényelem, a stabilitás, a párnázottság, a rugalmasság és a légáteresztő képesség szempontjából. Ikonos, csúcstechnika amelyet a Geox mind a női sportcipőiben illetve férfi cipőibe is beépít. A Nebula amelynek jelentése angolul köd, ultra lélegző, pihe könnyű és rugalmas kialakítást tesz lehetővé a Geoxnak. Ez a könnyedség kiemelkedő tapadással párosul. A Nebula technológia cipőnk talpát teszi tökéletesen légáteresztővé. Amely révén cipőnkbe nem fülled be lábunk, nem keletkeznek kellemetlen szagok sem.


A Geox Nebula ™ úttörő technológiával rendelkező cipőjében a modern formatervezés, a prémium minőség és a csúcstechnika találkozik. A valódi bőrből készült Geox sneakersek, rengeteg színárnyalatban kaphatóak, így nem csak kényelmesek, de minden ruhadarabunkhoz a megfelelő színű Nebula ™ sportcipőt választhatjuk. A Geox sportcipői ideálisak a városi ügyintézéshez vagy a szabadidőközpontban viselt sportruházathoz egyaránt.

Széles a sportcipő első részének kialakítása, amely révén lábujjaink rendkívül kényelmesen tudnak elhelyezkedni, nem szorít, nem nyom. A kényelem és a technológia nyerő kombinációjaként a Geox Nebula ™ háromdimenziós gumi betétekkel ellátott talp felülettel rendelkezik, amely kiemelkedő tapadást és tartósságot nyújt.

New Balance

1906-ban William J. Riley, brit emigráns alapította a New Balance Arch Support Company-t. Első termékét, egy rugalmas, ívelt talppal tervezte, hogy nagyobb egyensúlyt és kényelmet biztosítson a cipőnek. Elmondta az ügyfeleknek, hogy a csirke háromágú lábfeje tökéletes egyensúlyt eredményez,és ezt szeretné a cipőinél is megvalósítani. Innen a márkanév: "új egyensúly" .

Az 1960-as években megtervezték és elkezdték gyártani a "Trackster" -t, a világ első futócipőjét, melyet egy fodrozódó talppal készítettek. Ez volt az első futócipő is,amely talpa különböző szélességű volt.. A "Trackster" hamar nagy népszerűségre tett szert. A Massachusetts Institute of Technology (MIT), a Tufts Egyetem és a bostoni egyetem a New Balance Trackstart vásárolták meg futócipőnek csapataiknak, amelyeket hamarosan más egyetemek és középiskolák követnek. Jelenleg az amerikai hadsereg is New Balance termékeket használ a kiképzések, edzések alatt.

A bostoni térség az 1970-es években az Egyesült Államokban fellépő futás iránti szenvedély középpontjává vált. Ez nagyban segítette a termék további ismertségének növelését. Termékeik száma rohamosan nőtt, és az értékesítés gyorsan növekedett. A vállalat virágzott, és hamar arra az elhatározásra jutottak, hogy kibővítik az "új egyensúlyt"- New Balance-t egy globális céggé. Ezen fejlődés a napjainkban is tart.

2015 februárjában a vállalat bejelentette, hogy belép a hagyományos (nem amerikai foci) foci termékek piacára. A New Balance 2012-ben  egy 40 millió dolláros éves szponzori szerződés kötött Liverpool focicsapatával, akik azóta is a márka ruházatában szerzik a gólokat. Jelenleg a vállalat széles választékkal és tökéletes minőséggel várja a sport rajongókat.

 

Nike

A Nike a világ egyik legnagyobb sportcipő, sportruházat és sportszergyártója lett az elmúlt évtizedekben. A Nike márkához tartozik több neves márka is, mint pl. a Converse. Az amerikai vállalatot Nikéről, a győzelem görög istennőjéről nevezték el az alapítók. Termékeit a márka, Cortez, Nike Golf, Nike Pro, Air Jordan név alatt is forgalmazza.

Az alapítók: Phil Knight és edzője Bill Bowerman. A legenda szerint az alapítók a konyhájukban, egy gofrisütő segítségével készítették el az első prototípusokat. Rájöttek arra, hogy ha könnyebb a sportcipő talpa, akkor a futók jobb teljesítményt tudnak elérni.

A Nike szellemisége nem a termékkel foglalkozik, hanem a sport jellegével illetve azzal, hogy kik is hordják a termékeiket valójában, és ezáltal milyen életérzést tudnak közvetíteni.A sportcipők és egyéb termékek fejlesztésébe diákokat, sportolókat is bevonnak, ezáltal tudnak olyan kosárlabda cipőket,futócipőket, fitness cipőket, stb előállítani, amelyek teljes mértékben megfelelnek a vásárlók igényeinek

A cég egyik első alkalmazottja ajánlotta a leendő márkanevet a gyorsan fejlődő cég vezetőinek. Phillip Knight, a cég társalapítója a Dimension 6 nevet javasolta, de a vezetőség körében a Nike név ötlete győzött. Az egyik alapító 1971-ben megkérte egyik volt felfedezettjét, Carolyne Davidsont, hogy tervezze meg a cég logóját, ami a futócipők oldalán is elhelyezhető, hiszen ebben az időben a Nike nem rendelkezett széles szortimenttel.

Mivel az alapítók atlétikával foglalkoztak, ezért a futócipőkre koncentráltak a kezdetekkor. 1971-től szerepel a termékeken és a cég logójaként a Nike „pipa”, ami Niké görög istennő szárnyát szimbolizálja. Az alapító 35 dollárt fizetett a tervekért. Tizenkét év múlva a Nike cég egy gyémántgyűrűt ajándékozott Carolyne Davidsonnak, a gyűrűn az általa tervezett "pipával", megköszönve a múltban adott segítséget, hiszen egy ikonikus logó született, amelynek értéke jelenleg több millió dollár.

Just do it, szól a Nike szlogenje, ami annyit tesz, csak tedd meg, ez is a lazaságot, fiatalságot, könnyedséget jelenti, amelyet a Nike is képvisel.

 

A Nike Air technológia

Nike Air maxAz Air technológiát a Nike vezette be a cipők világába. A Nike Air technológiája, ahogy a neve is mutatja levegőt zárnak egy kemény, de rugalmas "kapszulába". Ez a sportcipő talpába épített talpbetét nagyobb rugalmasságot biztosít lábunk számára anélkül, hogy ez a speciális szerkezet veszélyeztetné testünk épségét. Az Air talpbetét kiválóan megőrzi formáját, rugalmasságát, hatékonyan nyeli el a lábunkra nehezedő energiát. A Nike Air technológia párnázása révén minden lépésünk alkalmával elnyeli az "ütéseket" és azonnal visszanyeri eredeti formáját. A Nike Air Max technológia, mint innováció lehetővé teszi, hogy minden sportoló keményebben teljesítsen, miközben tökéletes kényelmet biztosít.

A Nike Air talpbetét párnázása lehetővé teszi a gyártó számára, hogy könnyed sportcipőt gyártson számunkra, miközben a teljesítményünk tovább növelhető. Minél könnyebb a sportcipőnk, annál kevesebb energiát fogyasztunk a teljesítményünk során. A biztonságos sportoláshoz szükségünk van párnázott sportcipőre amely tartósan biztosítja számunkra ezt a kényelmet. A Nike az Air technológiát tovább fejlesztette, amelyet a legmodernebb sportcipőibe épit be, amely nevet : Zoom Air. Egy technológia amely forradalmasította a sportcipő ipart, Nike Air, Nike Air Max.

 

Nike Flyleather

Nike FlyleatherA Nike az Air Max technológia mellett sok izgalmas a kényelmet elősegítő technológiát dolgozott ki. A Nike Flyleather technológia egy új szuper anyag, amely legalább 50%-ban újrahasznosított természetes bőr rostból készül. A Nike sokat tesz a környezetünk megóvása érdekében, hiszen a bőrgyártás nemcsak sok energiát és vegyi anyagot igényel, hanem nagy mennyiségű hulladék is keletkezik. Az innováció lényege nemcsak a valódi bőr egy hatékonyabb változatának feltalálása volt, hanem a gyártási folyamat fenntarthatóbbá tétele is.

A Nike Flyleather azért született, hogy a bőrt mint a sportcipő felsőrészének anyagát egy modernebb anyaggal váltsa ki a gyártó. Ezt a természetes bőrt amit a Nike a sneakers-ek és sportcipők felsőrészéhez használ egy teljesítmény orientált anyaggá alakítják, így nincs akadálya a komoly igénybevételnek.

A Nike folyamatosan fejleszt olyan fejlett teljesítményű anyagokat, mint a mesterséges hálós, légáteresztő anyag vagy a Flyknit. A Nike ügyelt arra, hogy miközben megőrizte azokat a tulajdonságokat, amelyeket az emberek szeretnek a bőrből készült cipőkben, mint a megjelenést, tapintás és a bőr utánozhatatlan illatát, egy olyan anyagot hozzon létre, amely nem szakad, nem repedezik.

A Nike a következő modelleknél már használja a gyártás folyamán az új anyagot: Nike Air Force 1, Nike Air Max 90, Nike Cortez, Jordan 1.
Ezért is tartottuk fontosnak bemutatni, hogy a Nike mérnökei, tervezői miért hozták létre a Nike legkisebb széndioxid-kibocsátású bőrét.

Női cipő

A női cipő egy örök szerelem a hölgyek számára, nem véletlen cégünk mottója, hiszen dobozban érkezik a szerelem: a női cipő. Előfordul, hogy a női gardrób, cipős szekrény kicsi lesz, minden alkalomra mindig más színű és más fajta cipőt kell viselnünk. De hány cipővel is kell rendelkeznie egy hölgynek? A hétköznapokra, munkába, estékre, sportolásra, kirándulásra, otthonra, kertbe, strandra, stb.. Az a legfontosabb, hogy kényelmes legyen és összhangban legyen öltözékünkkel. Valahol hallottam, hogy ahol a ruhák végződnek ott kezdődik a csoda, a cipő, amely megkoronázza öltözékünket, hiszen a női cipőn keresztül kiteljesedik ruházatunk szépsége. 

A női cipők nemcsak színükben, hanem funkcionalitásukban is különböznek. Sok férfi nem érti, hogy mi a különbség magassarkú és magassarkú között, ha az egyiknek tűsarka van, a másiknak pedig vastag sarka van. Nem értik a férfiak azt sem, miért nem veszünk fel platformos női cipőt egy estélyre, mikor abban a munkahelyünkön vagyunk. De azt sem értik, miért kell magassarkú csizma és lapos talpú csizma is. A női cipő vásárlást a mindennapi igényeinkhez kell igazítani. Ebbe nem szólhatnak bele a férfiak! Ők azt várják el tőlünk, hogy csinosak legyünk, dekoratívak. Ezt sajnos egy pár női cipővel lehetetlen elérni. 

Ahhoz, hogy dekoratívak tudjunk maradni, mozgásra van szükségünk. Sportolni tudunk sok helyen és sokféle képen. De női sportcipő nélkül nem tudunk aktívan eltölteni egy hétvégét a családdal. A sportcipők széles skálája vár bennünket és a modellek lehetővé teszik, hogy a fizikai erőnlétünket megtartva megőrizzük saját stílusunkat. A társadalmunk nagyra értékeli azokat a dinamikus nőket, akik rohamtempóban élnek és értékelik a ruhák könnyedségét. Könnyedek, fiatalosak. Ebben segít nekik a női szandál vagy balerina cipő. 

A női cipők nemcsak öltözékünket egészítik ki, hanem a hangulatunkat is javítják. Milyen jól esik, az az érzés mikor kolléganőnk irigy tekintettel pillant legújabb magas sarkú szerzeményünkre, arról már nem is szólva, hogy a tűsarkúban még hosszabbnak látszó, eddig is gyönyörű lábunkat hány férfi szem bámulja meg. A klasszikus színű női cipők és ruhák hangsúlyozzák az önbizalmat és a szakértelmet.

Ha már női cipő, akkor hagyjuk magunkat kényeztetni. Legújabb trend a jó meleg házi papucs. Télen nem csak a lakásban élvezhetjük ezt a kényelmet, hanem hótaposóinkban, eszkimó  csizmáinkban, amelyek melegséget, kényelmet és elegáns megjelenést biztosítanak.

Női félcipő

Divatos, klasszikus, sportos vagy kényelmes? Kevés típusú cipőt lehet mind a négy kategóriába besorolni egyszerre, de a női félcipő minden esetben ezekbe a kategóriákba tartozik. Amennyiben félcipőt szeretnénk választani,több lehetőség is a rendelkezésünkre áll, belebújós más néven slip-on félcipő, vagy cipőfűzővel (lapos, kerek vagy színes cipőfűzővel) zárható félcipő is. Ritka esetben bőrpántokkal és fonott díszítéssel kiegészített félcipőt is tudunk választani.
 
A csipkés félcipők, a kővekkel díszített női félcipők, az alacsony sarkú női félcipő, a platformos női félcipő, a lapos talpú félcipő,stb., ezen felsorolás Gombóc Artúrt juttatja eszembe, aki bármilyen csokoládét szeretett,és felsorolás végeláthatatlan volt.Ide sorolhatjuk még a sportos női félcipőket, amelyeket akár tépőzárral is zárhatunk,amely előnye, hogy a magas lábfejjel rendelkező hölgyek is kényelmes megoldást találnak bármely évszakban. Az elmúlt években hatalmas divat lett az oxford női félcipő, amelyet irodai öltözékünk kiegészítőjeként tudunk viselni.
 
Női szandál

Női szandálMagas vagy lapos sarkú női szandált válasszunk magunknak?
A döntés nem könnyű, mindkettőnek van előnye és hátránya. Szerintem sokszor ez a döntés nagyon szubjektív. Nem könnyű a magas sarkú cipőben, szandálban járni, így ha nem rendelkezünk kellő készséggel, ne döntsünk azonnal az ultra magas sarok mellett. A női szandál ergonomikus, vékony vagy vastagabb talprésszel és kecses pántokkal, csatokkal ellátott lábbeli, most nagyon divatos. Napjainkban a női szandál vékony pántját előszeretettel díszítik szegecsekkel, kövekkel, hogy mint egy ékkő lábunkat ezzel is szebbé varázsoljuk.
 
 Az elmúlt években nagyon divatosak az elegáns női szandálok amelyek harmonizálnak a bőr színével. Minden bézs, krémszín vagy világos rózsaszín szandál ebbe a csoportba tartozik. Nagyszerűnek tűnnek a lábon, mert szinte láthatatlanok, jól illeszkednek lábunkhoz, ami igazi karcsúsító hatást eredményez. Érdekes választás a velúr női szandál, matt textúrája miatt, véleményem szerint nem annyira elegáns. Nagy előnyük, hogy a semleges színnek köszönhetően szinte minden ruhához fel tudjuk venni. Nagyszerű választás egy könnyed nyári estéhez,  egy esküvőhöz a tengerparton, egy klubba vagy egy elegánsabb buliba. Ha merészebbek vagyunk, válasszunk virágmintás női szandált, kicsit kötöttebb a ruhaválasztás miatt, de aki szereti a romantikus életérzést, annak tudom ajánlani.
O | Vissza a lap tetejére ↑

 

Onitsuka Tiger

1949-ben kezdődött gyártás óta az Onitsuka Tigernél sokféle cipő jött létre, a labdarúgás, a futás, a harcművészet, a kosárlabda, a röplabda, a birkózás, a golf, a krikett, és a tenisz sport számára. Az Onitsuka Tiger márka leghíresebb cipője a csíkos Mexico 66 Line.

Az ASICS az Onitsuka Tiger cipők múltja ,jelene és jövője szorossan összefonódik.

Az 1970-es években Onitsuka Tiger bemutatta a FABRE-t, amely modellt a  kosárlabda sport számára készítették. A japán csapat a FABRE-t viselte az 1972-es nyári olimpián Münchenben, ahol a 14. helyen végzett a csapat. 1972-ben három cég köztük az Onitsuka egyesítették pénzügyi és piaci pozícióikat, ami az ASICS márkával való 1977-es egyesüléshez vezetett.

1976-ban a finn Lasse Virén nyerte az 1976-os nyári olimpiát mind az 5.000, mind a 10.000 méteren. Edzőcipőjük vastag talppal és fehér bőr felsőrésszel volt ellátva, amely neve "Cortez" volt. Különleges sportcipőt kedvelők számára egy igen kedvelt márka.

 

OrthoLite®  talpbetét

OrtholiteAz OrthoLite® talpbetétek előtt a hagyományos talpbetét egy olyan alapvető töltőanyag volt cipőnkben, amely nem lélegzett, gyorsan ellapult, és az izzadtság és a szagok hamar eluralkodtak cipőnkben. A márka olyan megoldást kínál a cipő, sportcipő gyártók részére, amelyet mi vásárlók kitörő örömmel fogadtunk. Az OrthoLite márkát minden cipőt szerető tökéletes kényelmi megoldásként üdvözölt. A legnépszerűbb lábbeli márkák az OrthoLite talpbetét márkát választják.

A teljesség igénye nélkül felsorolunk világmárkákat akik az Ortholite talpbetétet építik be cipőjükbe, bakancsaikba: Timberland, Puma, Asics, Clarsk, New Balance, Salomon, stb., jelenleg több mint 350 márka választja a kategória vezető talpbetét rendszert. Az Ortholite Originals talpbetéten kívül rengeteg innováció áll rendelkezésünkre, az Ortholite ECO, Ortholite Hybrid vagy az Ortholite Recycled. Tapasztald meg talpbetétünket és azonnal érezni fogod a különbséget. Az Ortholite nagy teljesítményű komfort talpbetétek megőrzik hosszan formájukat, így lábunk sokáig élvezi a modern talpbetét nyújtotta kényeztetést. Az Ortholite talpbetéttel felszerelt cipőnket minden félelem nélkül lemerjük venni, hiszen nincsenek kellemetlen szagok.  

Az OrthoLite® habból készült, szabadalmaztatott nyílt cellás talpbetét könnyed párnázottságot, magas összenyomás ellenálló képességet, alacsony nedvességtartalmat, magas légáteresztést, moshatóságot és megfelelő szag szabályozást biztosít számunkra.

 

Overknees - Az Overknees csizma története

Tulajdonképpen a térd feletti csizma egykor férficipő volt. Igen, helyesen olvassa- a 15. században, és sokkal később csak  férfiak viselték ezt a csizmát. Katonák és lovasok viselték, a térd védelmét szolgálta. A kalózok iderejtették  a zsákmányt, a széles lábszárba. 1890-ben a svéd király a katonai parádé során is ilyen csizmát viselt, lovaglócsizmát.

A 20. század elején eltűnt a térd feletti csizma mint férfi cipő, de ha arra gondolt, hogy a nők ekkor vették át a csizmát mint cipőt, az téved. Amíg az 1960-as divat-forradalomig a nők nem viselhettek szexi ruhadarabot - titokban tudták csak az overknees csizmák  erotikus hatását kihasználni. De amikor a nők  szerepe  társadalmunkban megváltozott, elfoglalta a térd feletti csizma a kifutók világát.

Korábban az overknees csizma hírneve egybefolyt a piros lámpás negyed hírnevével,  - Julia Roberts viselt ilyen csizmát például a "Pretty Woman"című filmben. Overknees csizmát  tökéletesen kiegészíti egy kopott farmer,de illik hozzá egy szoknya vagy nadrág is.

De egy dolog világos: térd feletti csizma a bátraknak készült. Velük mindig vonzza a nő a férfi tekinteteket.

 

 

Oxford cipő

OxfordMiről ismerünk fel egy Oxford cipőt? Három dolog határozza meg azt, hogy Oxford cipővel van dolgunk. A boka alatt végződik a cipő, magyarul félcipő, alacsony sarkú, amely nem nagyobb mint 2-2,5 cm, és ami a legfontosabb, hogy a fűzőrendszer alján össze van varrva (a lábujjhoz legközelebb). Azt lehet mondani, hogy T alakban záródik a fűzőrendszer. De miért nevezik ezt a fajta cipőt, Oxford cipőnek? Az 1800-as években az Oxfordi Egyetemen népszerűvé vált cipőt nevezték el Oxford cipőnek. Az Oxford stílusú cipő eredetileg kényelmesebb alternatívája volt a magassarkú csizmának, amelyet az akkori férfiak viseltek.

A legfontosabb különbség az Oxford cipő és a Derby cipő között, hogy a Derby cipők nyithatóak mind a fűzőszakasz tetején, mind az alján. Az Oxford cipő többnyire minta, díszítés nélküli cipő, amely klasszikus, elegáns megjelenést biztosít számunkra. Amennyiben Oxford cipőt szeretnénk vásárolni magunknak, párunknak, sok fajta Oxford cipő közül választhatunk:

Egyszerű orr kialakítású Oxford cipő ( Plain-Toe Oxford shoe) Kétségkívül az Oxford cipők közül a letisztultabb formával rendelkező változat. Ez a férfi cipő az egyszerű kialakításának köszönhetően a formális események cipője. A következő Oxford férficipő amelyet szeretnénk bemutatni az az úgynevezett  "sapkával rendelkező orr kialakítású Oxford cipő. (Cap-Toe Oxford shoe) A cipő orránál keresztbe egy varrás található, mintha egy sapkát húztunk volna Oxford cipőnk elejére, amely teljes mértékben igaz is, hiszen egy további bőrdarabot varrnak a cipő elejére. Az Oxford cipők közül az egyik legkedveltebb változat. Az üzleti élet egyik kedvelt férficipője.

További változata az Oxford cipőknek a Balmoral Oxford férfcipő. Az előző változathoz képest annyi a különbség, hogy a rávarrt bőrdarab nem egy sapkát képez cipőnk orrán, hanem egy M- betűt, csak íves formában. Ezt a fajta Oxford cipőt olyan férfiaknak ajánljuk, akik szeretik a változatosságot, az íveket. Nemcsak a minimalista stílus létezik számukra.

Manapság az Oxford cipő számos változatban kapható, de mindegyik elegáns, formális és kényelmes.

 

P | Vissza a lap tetejére ↑

 

Palladium

palladiumA Palladium márka több mint 70 éve készít a cipőt, sneakerst, vászon bakancsot mindenkinek aki imádja felfedezni az ismeretlent. Ahogy a sportolók gyorsabbak, ügyesebbek szeretnének lenni, a művészek nagyobb álmokon merengenek, és a bátor polgárok az egész világon harcolnak az igazságosságért és a szabad világért, a Palladium pedig mindig szebb, kényelmesebb, dögösebb, strapabíróbb cipőt szeretne gyártani. A Palladium első vászon bakancsainak elkészítése óta az akció, a fegyver ropogás középpontjában állt, és bátor személyeket szolgált, a katonákat. Nem is akármilyen katonákat. A második világháború után a világ minden tájáról érkező katonák egyesítették erőiket a francia idegen légióban. Mottójuk: "Legio patria nostra" ami magyarul annyit jelent : "A légió a mi országunk". A cipőjük? : A Palladium.

1947-ben létrehozták a Palladium Pampa vászon bakancsot. Kényelmesek voltak, ellenálltak a trópusi időjárási viszontagságoknak. A légiósok menetelés közben, mászáshoz, futáshoz és hegymászáshoz éjjel-nappal ezt a cipőt viselték. A légióskodás nem csak a harcról, hanem a túlélésről szól a világ leginkább ellenséges környezetében. Ehhez pedig a Palladium vászon csizma a legalkalmasabb.
 
A Palladium csizmák erősek, de könnyűek is egyben, vízállóak, de a leggyorsabban is száradnak meg. Válaszd Te is az új Palladium Pampa High  Original-t és érezd, amit a légiósok éreztek miközben a harcmezőre mentek. 70 év elteltével nem sok változott, ami a Palladium tulajdonságait illeti. A mai felfedezők ugyanazt a kényelmet tapasztalhatják meg, amikor a városban, az erdőn, mezőn túráznak, mint a légiósok. A változás a Paradrop talpbetét technológia, hogy a Palladium még kényelmesebb legyen. A Palladium 1947-ben született és még ma is a legjobb formáját mutatja. A Palladium Pampa OG halhatatlan.
 
Papucs
PapucsA legrégebbi papucsokat a régészek a 2.- 8. századból származó sírokban találták meg. Bizáncon keresztül kerültek a klasszikus papucsok Olaszországba, és a 15. század óta ismerik ezt a lábbelit egész Európában. Milyen papucsot is ismerünk jelenleg: utcai papucs, strandpapucs, házi papucs, flip-flop, ami más néven kétujjas papucs. Természetesen ezen papucsokból, mindegyikből létezik női papucs és férfi papucs is. A cipők manapság nemcsak a lábak védelmét látják el, hanem az öltözékünk fontos elemei is, így van ez a papucsokkal is. A nyári hőmérséklet már májusban az egekbe szökteti a hőmérő mutatóját. Mindenki jól tudja, hogy a nyári napok tökéletes lábbelije természetesen a papucs vagy a szandál, esetleg a klumpa. Milyen fajta cipő is a papucs. A papucs eleje nyitott, egy pánt fogja közre lábunkat, és a sarkunk is teljesen szabad.
 
Flip-flop papucs
A fiatalok körében az egyik legkedveltebb papucs fajta a flip-flop papucs. Nos, Japánban ezeket a cipőket hagyományos lábbeliknek tartották, tartják jelenleg is, akik kimonót viselnek. De térjünk vissza Európába. A szüleim idejében a flip-flopok tipikus tengerparti papucsok voltak, de hívhatjuk őket strandpapucsnak is. Ma minden lezser, sportos öltözékhez alkalmasak, nemcsak a vízpartra. Mit jelent ez? A flip-flop papucsok alkalmasak arra, hogy a vízparton, vagy a termálban kényelmesen közlekedjünk bennük, de manapság már az is elfogadott, hogy esténként egy farmer és ing kíséretében beüljünk egy lezser vacsorára barátainkkal. Természetesen különböző modellek kaphatóak webáruházunkban, a sportostól az elegánsig. Flip-flopot hordanak mind a nők, mind a férfiak is. A flip-flop szandál tökéletes a nyári kirándulásokhoz, amely annyiban különbözik a flip-flop papucstól vagy strandpapucstól, hogy hátul egy pánt rögzíti a szandált bokánk körül.
 
De mi a különbség a flip-flop papucs és a strandpapucs között, hiszen minden flip-flop papucs strandpapucs is, Kivéve , ha a pánt része bőrből vagy műbőrből készült, mert akkor utcai papucs, de nem minden strandpapucs flip-flop. A megoldás az, hogy a flip-flop papucsokat hívják kétujjas papucsnak is, mivel a nagy lábujjunkat elválasztja egy pánt a többi ujjunktól, miközben a klasszikus strandpapucs pedig átfogja a lábfejünket egy pánttal.
A strandpapucsok többnyire valamilyen szintetikus anyagból készülnek, amelyek könnyen tisztíthatóak, és kellően tartósak és rugalmasak is. A flip-flop papucsok készülhetnek valamilyen nővényi eredetű anyagból, amely viselet kellemes azok számára is, akik nem szeretik a szintetikus anyagok érzetét. 
 
Házi papucs
A házi papucs, az a lábbeli amelyet a hideg, téli napokon biztosan nem akarsz levenni.  Különösen télen lábaink meleg kényeztetést igényelnek, és nem csak a hóban és a hidegben, hanem bent a jó meleg lakásban is. A házi papucsnak legalább annyi stílusa van, mint akár egy sportcipőnek, sőt ahogy azt az új modellek bizonyítják, egy házi papucs igen is tud nagyon nőies és szexi lenni. Mint a cipőnek ennek a papucs fajtának is  tökéletesen kell illeszkedni lábunkra. A meleg, puha felső rész, csúszásmentes talp és a kiváló minőségű szövetek kényeztetik a lábunkat, és hideg napokon melegséget és kellemes hangulatot kölcsönöznek nekik. Természetes anyagok, mint például a gyapjú és a bőr a papucsok hosszú élettartamát biztosítja. A házi papucsnak ebben a formában csak női változata van, hiszen a férfiak a klasszikus házi papucsot helyezik előtérbe, amely felsőrésze készülhet szövetből, bőrből, bársonyból is. A férfi házi papucsnak a talprésze többnyire rugalmas anyagból készül.
A komfortos és praktikus a házi papucs, legyen az férfi vagy női. A házi papucsokkal otthon csodálatosan érezzük magunkat egy könyv és egy pohár bor kíséretében.
 
Utcai papucs
Az utcai  papucs manapság tökéletes lábbeli a városban való esti sétákhoz, de ez az 50-es években még elképzelhetetlen volt. Ne feledjük, hogy kiváló minőségű anyagból készült papucsot válasszunk. Ez természetesen a mozgás stabilitásával és precizitásával függ össze. Az utcai papucsnak mindenek felett kényelmesnek kell lennie, amelynek tökéletesen kell illeszkedni a lábunkra, hiszen egy pánt tartja összesen a lábunkon a papucsot. Többnyire ez a pánt a férfi utcai papucsok esetén bőrből, vagy műbőrből készül és egyszínű. A nők esetében ez már akár szegecsekkel, kövekkel díszített is lehet. A női utcai papucs pántjának színe általában harmonizál a talp anyagának színével, amely a szivárvány bármely színében tud pompázni. A legkedveltebbek a púder rózsaszín, a bézs vagy esetleg a piros színű női papucs.
 
Melyek a mai trendek? 
Jelenleg a szőrmével ellátott színes papucsok nagyon divatosak. Sokszor a " minél színesebb, annál jobb" elv érvényesül. A különböző színek lehetővé teszik, hogy az ilyen típusú lábbeliket bármely ruhához viseljünk. Az utcai papucs nem csak szoknyákhoz és ruhákhoz megfelelő, hanem nadrághoz is ... legyen az bármilyen szabású. 
 

Peeptoes- Nyitott orrú cipő

Angolból lefordítva a „peeptoes” annyit tesz, hogy „szabad lábujjak”, ezeknél a cipőknél ugyanis legalább az egyik lábujj „kikandikál”. A klasszikus nyitott orrú cipők magassarkúk, amelyeknél csak a nagylábujj látszik ki, de időközben ennek a cipőnek is rengeteg változata megjelent, például a nyitott orrú balerina cipő vagy csizma.

Sok cipőfajtával ellentétben a nyitott orrú cipők nem régóta léteznek, pedig sokakból nosztalgikus érzéseket váltanak ki.

Csak a 40-es évek elején jelent meg a divatvilágban, és akkoriban csak harisnyával lehetett hordani, mivel a hétköznapokon nem illett meztelen lábfejjel mutatkozni.

Még ma is láthatunk divat magazinokban nyitott orrú cipő és harisnya/zokni kombinációkat, de leginkább csak a „ne tedd” rovatban, mivel ezek a cipők egyszerűen csak mezítláb néznek ki jól. Kötelező azonban nyitott orrú cipőknél az ápolt lábfej és a lehetőleg a cipő színével megegyező színben kilakkozott lábkörmök.

Nagyon megnőtt a népszerűségük az 50-es, 60-as években, mikor alsószoknyás ruhákkal kombinálták őket.Pronáló futócipő

Poronáló futócipőA futók talajfogási stílusa alapján megkülönböztetünk pronáló, szupináló és semleges stílust. Ebben a bejegyzésben a pronáló futócipőkkel foglalkozunk. A legkönnyebben úgy tudjuk megállapítani, hogy milyen futócipőre van szükségünk, ha vizes lábbal egy papírlapra lépünk. Amennyiben vastag középső részt tapasztalunk talpunk vonalánál, a hüvelykujjpárnáink a sarokrész és a belső talprész vastagon látszik, abban az esetben alacsony a lábboltozatunk, aki lúdtalpas ebbe a kategóriába tartozik. Ez azt jelenti, hogy lábfejünk lapos és bokánk íve befelé dől. Milyen futócipőt válasszunk magunknak, hogy az megfelelően tartsa lábunkat? 

A legtöbb ilyen futócipő, mint például az Asics Gel Kayano, egyenes formájú, amely határozottan tartja a lábfejünket, hiszen az nem dölhet se balra, se jobbra. A futócipő kiválasztásánál figyeljünk arra, hogy a középtalprész inkább kemény, mint puha legyen. A pronáló lábra való futócipők a túlpronálás ellen,  a túlzott befelé dőlés ellen védenek. Már említettük, hogy a pronáló lábnak alacsony a boltozati íve, a sarokrésze a futócipőnek pedig stabil, hogy csökkentse lábfejünk mozgását.

A pronáló futócipők feladata, hogy határozottan stabilizálják lábfejünket, ezáltal sarkuk merevebb, és erősebb kialakítású boltozati kialakításuk van, ezzel akadályozzák meg a befelé dőlést. A pronáló lábú futónak nem jó a túlzott párnázottság, hiszen az bizonytalanná teszi a mozgást, elősegíti a bokánk befelé dőlését, ami megterheli a bokát és a térdszalagjainkat. A rosszul kiválasztott futócipő  sérülésekhez vezethet, főleg a boka és a térdszalagjaink túlzott terhelése esetén. 

 

Puma

A PUMA márka, európai multinacionális cég, amely sportos és alkalmi lábbelit, sportruházatot és kiegészítőket tervez és gyárt. Herzogenaurachban,Németországban. A PUMA a világ harmadik legnagyobb sportruházati gyártója. A céget 1948-ban alapította Rudolf Dassler. 1924-ben Rudolf és testvére, Adolf Dassler közösen alapították a Gebrüder Dassler Schuhfabrik (Dassler Brothers Shoe Factory) társaságot,későbbi nevén - Adidas. A két testvér közötti kapcsolat megromlott, aminek szakítás lett a vége. Adolf az Adidas, Rudolf  a PUMA vállalatot irányította. Mindkét vállalat központja jelenleg Herzogenaurachban, Németországban található.

Rudolf Dassler az öccsétől való elszakadást követően eredetileg az újonnan alapított céget Ruda néven jegyezte be, de később megváltoztatta a nevét PUMA-ra. A PUMA legkorábbi emblémája egy négyzetből és egy D-betűből állt, amelyet 1948-ban regisztráltak a cég nevével együtt. A PUMA jelenlegi logóját 1958-ban vezették be.

A PUMA napjainkban ruházatot, cipőket gyárt a labdarúgáshoz, futáshoz, edzéshez, fitneszhez, golfhoz, motorsporthoz,stb. A múltban számos legendás sportolót támogatott, köztük van: Pelé, Eusébio, Johan Cruyff, Diego Maradona, Clyde Frazier, Lothar Matthäus, Hristo Stoitchkov, Rudi Völler, Boris Becker, Martina Navratilova, Linford Christie és Michael Schumacher is, a teljesség igénye nélkül, természetesen.

Jelenlegi futballisták közül PUMA cipőt viselnek: Cesc Fàbregas, Sergio Agüero, Yaya Touré, Gianluigi Buffon, Mario Balotelli.

A labdarúgó klubok tekintetében a PUMA támogatja az Arsenal FC-t és a Borussia Dortmund-ot.Nemzeti labdarugó csapatok tekintetében PUMA mezben képviselik országukat a labdarugók Olaszországban, Svájcban, Ausztriában, Kamerunban, Elefántcsontparton, Ghánában, Szenegálban és Uruguayban. A  PUMA szponzorálja a jamaicai, kubai és barbadosi atlétikai csapatokat. Emellett a világ leggyorsabb embere, Usain Bolt is szerződésben áll a céggel. A cég szponzorálja az indiai krikett játékost, Virat Kohli-t, az indiai válogatott kapitányát, valamint a korábbi Black Caps kapitányt, Brendon McCullumot.

PUMA sokat tett az elmúlt időben , hogy ne csak mint sportruházatként gondoljanak rá a vásárlók,hanem mint divatcikkek gyártójára,ezért a PUMA támogatja a divat ikonokat: Rihannát és Kylie Jennert. 2014 decemberében a Rihanna-t kreatív igazgatónak is kinevezték, aki saját nevén kollekciót is létrehozott. 2015-ben Puma a koreai fiúcsapatot, a BTS-t is kinevezte a vállalat nagyköveteinek.

Mára a PUMA egy nagyon széles palettával rendelkező ,modern , fiatalos divatcikkeket gyártó cég lett.

 
R | Vissza a lap tetejére ↑

Reebok

A Reebok sportszergyártó tervez, gyárt, forgalmaz és értékesít fitness, futó és CrossFit sportruházatot, beleértve a ruházatot és a lábbelit.Összeállítottuk a márka nevéhez fűződő  jelentős mérdföldkőveket:

A cég számos figyelemre méltó stílust dobott a piacra, köztük a nők számára gyártott és forgalmazott Reebok Freestyle 1982-es bevezetését.1984-ben a cipő a Reebok értékesítésének több mint felét tette ki. Az 1980-as évektől kezdve az 1990-es évekig tartó aerobik trend után a Reebok 1989-től kezdte meg a Reebok Step nevű edzésprogramot. Ezután a  márka bemutatta az akkori egyik legjelentősebb cipőjüket, a Reebok Pump-ot. De ne feledkezzünk meg a  Reebok Ventilator sportcipőről sem, egy könnyű sportos cipőről, amely légtelenített oldallapokkal készült, 1990-ben vezették be a piacra. 1996-ban a Reebok 50 millió dolláros támogatási megállapodást írt alá Allen Iversonnal, amikor aláírta a szerződését a  Philadelphia kosárlabda csapatával. Iverson együttműködött a Reebok-al, hogy létrehozza a világ egyik legjobb kosaras cipőjét.

2010-ben a márka megjelentette a Reebok Zig-et, amelyet a sportos lábbeli technológia fémjelzett, beleértve a híres habszivacsokat is, amelynek célja az atléták mozgásának hatékony elősegítése volt.  A Reebok Nano 2011-ben jelent meg, amely az első hivatalos CrossFit cipő. A Reebok bemutatta a Z-sorozatú talpbetétet, amely a sűrű középtalp és a külső talp kombinációját jelentette, így a hab párnázott, de nem redőzött. Az újítás a ZQuick TR modellben került bemutatásra a Reebok új delta logójával együtt, 2014-ben.

2017-ben a Reebok bejelentette, hogy egy új kollekciót indít a Fight Night Collection néven, amely tartalmazza a Reebok márkanevű ruhák frissített verzióját is.

 

S | Vissza a lap tetejére ↑

Salomon túracipő

A Salomon márkát 1947-ben alapították a francia Alpokban, egy kisvárosban, Annecy-ben. A  márka a szabadtéri sportok, az új technológiák elkötelezett híve. A szenvedélyük arra ösztönzi őket , hogy progresszív szabadidő sportfelszerelést létrehozva, a vásárlóik szabadon élvezhessék a természetet. Folyamatosan a következő generációs sporteszközök, felszerelések fejlesztésén dolgoznak annak érdekében, hogy mi felhasználók, emberek élvezhessük a sport (ok) örömét ahogyan azt mi szeretnénk. Egy olyan társadalomban, ahol a rohanás és a stressz átveszi az uralmat az emberek felett, kevesebb időt játszanak és kapcsolódnak ki a természetben, ezért is fontos, hogy tudjon egy márka irányt mutatni. 

A márka múltja, jelene és jövője összefonódott a sí sporttal, terepfutással, túrázással. 1979-ben a Salomon sí bakancsok a szezon slágerei lettek az újításoknak köszönhetően. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően a márka hamar kinőtte korábbi központját, és így 1985-ben elköltöztek a Metz Tessy-be , ahol is egy szép, új központban tudták folytatni a dolgozók a már elkezdett munkájukat. A Salomon márkánál fontosnak tartották a folyamatos innovációt, így 1990-ben megjelentek a piacon az S9000 sítalp modell-el. A Salomon fejlesztői időben vették észre a piac változásait, hogy sokan nem kettő, hanem egy deszkán szeretnek a havon siklani, igen a snowboard. 1997-ben már komplett ajánlattal jelentkezett a piacon a márka, hogy a snowboard szerelmesei teljes mértékben a kedvenc sportjukra tudjanak koncentrálni.
 
2001-ben megjelentek a piacon az XA kódnevű sportcipővel, amely Softshell technológiával rendelkezett, hogy a sportolás közben, csak a sportra kelljen koncentrálnunk. Hatalmas siker lett.
2008-ban ezen technológiát tovább fejlesztve a Custom Fit rendszer nagyon sikeres lett a piacon. A márka számára hatalmas győzelem volt 2013-ban, hogy az egyik sportolójuk Emelie Forsberg, aki 1986-ben született megnyerte a a terepfutó világbajnokságot.  Partnere Kilian Jornet, aki szintén a márka egyik elkötelezett híve, terepfutó. Ebben az évben a márka még megújítja a logóját is, hogy ezzel is jelezze a folyamatos megújulást. Ezt az érzést Custom Fit 3D modellel is erősítették. A márka fejlődése azóta is töretlen. 
 

Saucony

Saucony

A Saucony sportcipőt  futáshoz, sétához, kocogáshoz tudjuk ajánlani. Amennyiben a tökéletes futócipőt keresed akkor a Saucony a Te márkád. Ez az ösvény elvisz Téged a tökéletes futócipőhöz,  GORE-TEX® membránnal rendelkezik, amely biztosítja a sportcipőd felső részének a lélegző, vízálló védelmet. Tehát amíg az eső esik, a lábad száraz marad, a lelkedet pedig a boldogság járja át garantáltan.

A Saucony bemutatta a PWRRUN + talppárnát, amely 28%-kal könnyebb, mint a korábban alkalmazott  talpbetét, hogy még kényelmesebb, rugalmasabb, erősebb legyen a sportcipőnk. Amennyiben megtapasztaltad a különbséget, más sportcipőt már nem szeretnél. De nézzük a márka futócipőinek további előnyeit: az adaptív párnázás, amely használata révén olyan érzésed lesz, mintha rugó lenne a lábadban.

Vízálló, mégis lélegzik, ennek a technológiának köszönhetően a Trail-cipőnk talpa sose ázik át. A Saucony futócipő masszív talpának köszönhetően a terepen biztosan fogsz állni a lábadon, mondhatni sziklaszilárd lábakon. Lehetséges hogy a maratoni futásra készülsz vagy csak stressz levezetésként kocogsz esténként, kondicionáló edzésnek tartod a futást, a legfontosabb, hogy olyan sportruházatban tedd mindezt, amelyben évezed azt amit teszel. Saucony - Run for Good.

 

 

Salewa

Salewa

Salewa, egy túracipőket gyártó márka amit a Dolomit hegység ihletett. A helyek nem az emberekhez tartoznak, de az ember helyhez kötődik, ahol felnőtt, ahol iskolába járt, ahol először lett szerelmes, ahol munkába jár. A Salewa márka amely a Dolomitok között született, ott nőtt fel, ott tesztelik jelenleg is a túrabakancsokat, kabátokat, pulcsikat. A Salewa márka főleg hegymászóknak készít túracipőket, túraöltözetet, ezért mindig új utakat keres, hiszen aki a természetet szereti ritkán használja a kitaposott ösvényt. A Salewa márka a tökelets hegymászó bakancs iránti vágy miatt kezdett el saját maga túrafelszerelést, túraöltözetet, túracipőt készíteni. Az idők folyamatosan változnak és ezzel a túrázók, hegymászók igényei is. De szenvedélyük ami a Salewa márka szenvedélye is, ugyanaz maradt: A Dolomit hegység.

Hiszen a hegymászó a hegyekben találhatja meg valódi énjét. Ehhez viszont tökéletes felszerelésre van szükség. A Salewa ötvözi a Dolomitokban szerzett tapasztalatokat a találékonysággal és a hagyományt az innovációval, hogy olyan kényelmes túrabakancsot, hegymászó bakancsot fejlesszenek ki, amelyek tökéletesek az "új", az ismeretlen felfedezéséhez. A Dolomitok, a Salewa jövőjének záloga, hiszen a hegy mindig megmutatja mire van szükség. Csak meg kell látni, tapasztalni az igényeket, ezért is hisz a SALEWA a hegyi sport jövőjében. A Salewa brand logójában egy sas szerepel, amely madár a szabadság szimbóluma is. Salewa hegymászó bakancsban nincsenek korlátok, csak mi és a természet.

 

Skechers 

A kaliforniai Manhattan Beach-i székhelyű Skechers márka vezető szerepet tölt be a világ cipő iparában. A Skechers a világ második legnagyobb cipő gyártó óriás vállalata, amely sportcipőket, sneakers-t, focicipőt, futócipőt, edzőcipőt, stb. gyárt. A Skechers márka tervez, fejleszt és értékesít több mint 3000 különböző férfi, női és gyermek modellt. A Skechers sikere a kiváló minőségű és rettentően kényelmes cipőknek köszönhető. A márka 1992-ben indult világhódító útjára és sikere azóta is töretlen. A Skechers kényelmes utcai cipői 170 országban kaphatóak. A márka szereti támogatni azokat akik számára fontos a megfelelő cipő, sportcipő viselése, mint például a maraton futók.

Így nem meglepő, hogy a Skechers családot erősíti és népszerüsíti a márka sportcipőit a maratoni bajnok és a Boston Marathon győztes Meb Keflezighi. A Skechers utcai cipői, sportcipői innovatív fejlesztésekkel kényeztetnek bennünket, hogy a mindennapok rohanásában se fáradjon el lábunk. A mindig trendi márka szabadidő cipői segítenek nekünk abban, hogy stílusosan és kényelmesen élvezhessük a munka utáni pillanatokat. A márka sikerét nem csak a vásárlók ismerik el, hanem a divatszakma jeles képviselői is.

A több mint 100 díjat elnyert Skechers Performance kollekció az élsportolóknak és rajongóknak egyaránt a legújabb technológiát kínálja futáshoz, edzéshez, gyalogláshoz vagy akár golfozáshoz. A Skechers gondol a gyermekekre is. Ezért a Skechers világitós, fényes és merész színekkel ellátott  gyermek sneakersekkel, utcai cipőkkel, félcipőkkel kápráztatja el a fiúkat és lányokat egyaránt. Az első bakancs legyártásától kezdve a legújabb Flex vagy Energy sneakersig a Skechers márka minden korosztálynak és tevékenységnek kínál kényelmes és divatos női, férfi vagy gyermek cipőt..

 

 

Sky Heels

A Sky Heels-ek olyan cipők, amelyeknek- már az angol nevéből is lehet következtetni- nagyon magas sarkuk van. 14 cm-es sarokmagasságtól beszélhetünk Sky Heels-ről vagy nevezik még őket Skyscrapernek („felhőkarcoló”) is. Normál esetben a magas toronyházakat különböző nagyvárosokban, mint New York hívják így. Szóval, ha egy cipőt Sky Heels-nek vagy Skyscrapernek neveznek, akkor az átvitt értelemben azt jelenti, hogy a sarkuk olyan magas, hogy még a felhőket is megérintheti bennük az ember.

A magas házakkal ellentétben Sky Heels-eket nem gyakran látunk az utcán. Leginkább a szórakoztatóiparban vagy divatbemutatókon hordják őket, ahol kötelező a feltűnés. De egyre többen vannak, akik egy sikkes partin is így jelennek meg.

Ez a fajta hihetetlenül magas cipő tulajdonképpen a fétis jelenetekből származik. A lakk és latex csizma több mint 20 cm-es sarokkal ott nem számít ritkaságnak. Gyakran a sarok természetellenes módon le van törve, így olyan, mintha az ember lábujjhegyen állna. Ez a fajta cipő azonban a hétköznapokon teljesen viselhetetlen. Miután a popénekesnő Lady Gagának 2008-ban sikerült elérnie Sky Heels-ek áttörését, őrült megjelenésével és felfoghatatlanul magas cipőivel folyton feltűnést keltett. Biztosak vagyunk benne, hogy ezek a cipők Lady Gaga nélkül eltűntek volna a divat süllyesztőjében.

Az énekesnő szívesen hord cipőket, melyeknek sarok mérete lazán átlépi a 15 cm-t, és így a Skyscraperek először az ő lábán kerültek reflektorfénybe. 2010-ben az égig érő cipők végérvényesen bekerültek a divatba, mikor Jorge Gonzales utasítására a „Németország következő topmodellje” című műsorban a lányoknak Skyscraperekben kellett különböző versenyeken részt venniük. A korábban ismeretlen fogalom így Jorge Gonzales-nek köszönhetően vált ismertté. 

 

Slingback - A bokapántos cipő

Ez egy olyan cipőt jelent, amely kivágott, a bokarésze hiányzik és a legkarakteresebb jellemzője a bokapánt. A köznyelvben Slingpumps-nak is hívták őket, pedig szigorúan véve nem ugyanaz a kettő. Az utóbbinál a cipő elején is található pánt, míg a klasszikus bokapántos cipőnél csak hátul. Ezenkívül nem kell feltétlenül zártnak lenniük, mint egy magas sarkú cipőnek, az elejük lehet nyitott, mint egy szandálnak. És a sarok is modellenként változik, tűsarok, holdjáró és a manapság olyan népszerű lapos talpú cipők is lehetnek bokapántosok. A 30-as években már sok befolyásos filmdíva hordta őket, és napjainkban már minden magabiztos nő, aki ad a nőiességre. Mert a bokapántos cipők klasszikusan nőiesek és karcsúbbnak mutatják a lábfejet. A bokapánt állítható, és annak ellenére, hogy a bokát szabadon hagyja, nagyon biztosan tartja a lábat járás közben. Sok sztár, például Sarah Jessica Parker, Miranda Kerr, Sienna Miller és Jenny McCarthy is odavannak a bokacipőkért és viselik őket nem csak hétköznapokon, hanem vörös szőnyeges eseményeken is. Különösen kedveltek a divatimádók körében szerte a világon a piros talpáról híres Christian Louboutin és a hegyes szegecsberakásos Valentino bokacipők.

Hála nőies és nagyon elegáns kinézetüknek a bokacipőknek megvan az a csodálatos tulajdonságuk, hogy hasonlóan a klasszikus magassarkúkhoz, nagyon sokszínűen kombinálhatóak. Minden öltözéknek nőiességet és eleganciát kölcsönöznek, de mindig szexinek hatnak! Fontos viszont, hogy legfontosabb jellemzőjüket, a bokapántot ne takard el, tehát a túl hosszú nadrágok vagy szoknyák tabuk. 

Sneakers-t az igazi divat őrülteknek
 
SneakersA sneakers-t az igazi divat őrülteknek találták ki, vagy azoknak akik szeretik a sportos életmódot, vagy esetleg azoknak akik egyszerűen kedvelik a kényelmes sportcipőt. Mutasd meg, hogy van stílusod, érzed a ritmust amit a modern világ diktál. Legyél bárhol a világban, New Yorkban, Párizsban vagy Milánóban, egy magas szárú sneakers mindig jól fog jönni. Mi a közös a következő helyekben?  Sohoban kávézni, Brooklynban beülni egy klubba vagy Harlemben kosárlabdázni? Erre egyetlen szó a megfelelő válasz: sneakers.
 
Hiszen stílusosan csak sneakersben lehet kávézni, kosarazni, bulizni. A világon csak úgy tudod a legjobban követni a trendeket, divatirányzatokat, ha magad is részt veszel benne. Itt a nagyvárosi rengetegben senki sem hord sportcipőt, hogy eljussanak egyik helyből a másikba. A sneakers megmutatja hovatartozásunkat. Ránézel egy sneakersre és tudod, milyen sportot szeret, milyen zenét hallgat, mit gondol a világról. Ez egy önkifejezési mód, kik is vagyunk valójában. Keresd a klasszikus sneakerseket webáruházunkban, ahol megtalálod a legújabb modelleket is. Jordan, Under Armour, Nike vagy Adidas márka függő vagy? Mindegyik márka rendelkezik ikonikus sneakers modellekkel. Pl. Adidas Superstar, Nike Air Force 1 vagy Jordan 1.
 
Hogy kezdődött  mindez? A zene segített az áttörésben.Ki emlékszik a 60-as 70-es évek merev felső osztályára? Kedvenc sportjuk a tenisz volt. A hetvenes évek vége felé  megjelent egy teljesen más divat és zeneirányzat ,amely több volt mint egy életmód. Ebbe beletartozott a sport és a stílus. Olyan együttesek kezdtek el zenélni mint a Run D.M.C. vagy a Beasty Boys. Fehér magasszárú Adidas sneakersben cipőfűző nélkül. Hirtelen mindenki olyat szeretett volna vásárolni a klipp megjelenése után. De a kilencvenes években tovább terjedt a sneaker sikere.
 
A cipő először meghódította a punk rockot és más zeneirányzatokat. Ezután a sneakerst gyártók elkezdtek sportcsillagokkal ,sztárokkal együttműködni, és a rajongók követték ikonjaikat. Gondoljunk csak bele mekkora siker lett a Jordan márka. Napjainkban egy ruhásszekrény elképzelhetetlen sneakers nélkül, amely valójában egy sportcipő, de már nem sportolásra született, hanem a hétköznapokban viseljük, egy farmerrel, pólóval, kapucnis pulcsival. Minél színesebb annál jobb, természetesen vannak kivételek. A merev ötvenes években elképzelhetetlen volt zakóhoz, öltönyhöz sportcipőt, tornacipőt, vagy sneakerst felvenni, manapság pedig egy vagány, divatot követő fiatal nem is tud mást elképzelni. A fehér klasszikus sneakers  viselhető irodában, szoknyával, nadrággal egyaránt. Miért is szeretjük? Hiszen kényelmes, párnázott, puha, légáteresztő, nem utolsó sorban vagány, trendi és divatos.

 

Slip-on

Férficipő vagy női cipő, téli vagy nyári cipő? Nehéz megválaszolni, mivel egy nagyon összetett, de egyben egy nagyon egyszerű stílusú cipőről beszélünk. A női balerina is egy slip-on? Vagy a férfi mokaszín is egy slip-on? Elméletileg igen, hiszen a slip-on magyarra fordítva belebújos cipőt jelent. Slip-on jellegű cipőket főleg a tavaszi - nyári időszakban viseljük, mind nők, mind a férfiak.

Aranyos cipő, kényelmes cipő, elegáns cipő, hiszen nem kell bajlódnunk cipőfűzővel vagy tépőzárral. Csak beleugrunk, és már indulhatunk is. Akik komoly súlyfelesleggel küzdenek, előszeretettel használják a belebújos vagy más néven slipon cipőket. Az egyik ikonikus gyártó is készített egy slipont.

A Vans márkára gondolok, a pepita mintával ellátott sneaker slip-on az, amit ki kellett emelni a többi ilyen fajta lábbeli közül. Olyan egyszerű, de mégis mennyi variációban létezik. Hordhatjuk akár zokni nélkül is a melegebb napokon. Minden nevesebb tervezőt megihletett már a slip-on cipő - szegecsekkel, díszített részletekkel, magasított talppal nem csak a hétköznapokra ajánlják.

Napjainkban a  stílusok eléggé elmosódottak már ahhoz, hogy konkrét ruhát tudjunk a belebújós cipőhöz javasolni. Szinte bármilyen öltözékkel viselhető.

Hány belebújós cipő is van a szekrényben? Nem is a szám a fontos, hanem, hogy élvezze az életet és vásároljon A HLFShoes.com webáruházban, ahol cipős dobozban érkezik az örök szerelem.

Sorel

A SOREL márka olyan különleges cipőket készít, amelyekben soha nem fog fázni a lábad. A márkát az tette olyan népszerűvé, hogy az alapítók hittek abban, hogy a bennük rejlő elszántság a megállíthatatlan erőt jelenti. Ezt az erőt fogod érezni, minden egyes lépésed során amit a Sorel női bakancsodban teszel. A Sorel hótaposóiban mindig mozgásban leszel, hiszen nincs olyan akadály ami megállít Téged. A SOREL alkotói olyan különleges női és férfi cipőket hoztak létre, amelyek feszegetik a divat határait
A SOREL női bakancsai azért lettek olyan tökéletesek, mert a tervezők soha nem voltak elégedettek, így mindig tökéletesítették csizmáikat, szandáljaikat, meleg, bélelt papucsaikat. A fejlődés iránti szenvedélyük által törtek a csúcsra. A Sorel bélelt női csizmái a céltudatos, határozott nők kedvenc lábbelije. A márkát 1962-ben alapították azzal a céllal, hogy olyan brandet hozzanak létre alapítói, ahol a funkcionalitás és a dizájn találkozik. Valljuk meg őszintén, ez sikerült is nekik.

Fontos a márka számára hogy minden évszakban használható lábbeliket dobjon a piacra. A  prémium csizmákkal olyat alkotott a márka, amely viselésekor jöhet akár eső, hó, latyak, repkedő mínuszok, megjelenésünk mindig tökéletes lesz. Ha nincs kedvünk magassarkút hordani, akkor a Sorel bokacsizma a tökéletes választás. A kényelmes és mégis szexi Sorel bokacsizma remekül párosítható lezser, laza ruhatárunkkal. 

 

Spadrilles - ez a kifejezés nem spanyolul van?

Nem is rossz elgondolás, mert espadrilles vagy a spanyol espadrillos a spanyol" espartogras" szóból ered ami -  déleurópai-pusztafű. Ahol a régi időkben, a cipő talpa,ebből a természetes anyagból készült. A könnyű nyári cipő jellemzője a természetes, egyedüli talp, amely ma csomózott növényi rostokból, mint a len vagy a kender,készül.A cipő felsőrésze pedig vászon anyagból készül, vagy esetleg pamutból. Mivel espadrilles jellegű cipőknek nincs lezárása,ezért a papucs kategóriába soroljuk. A legtöbb példány uniszex és boldogan viseli őket a férfi és a nő is egyaránt.

Mivel az alapanyaga nagyon olcsó volt, amely eredetileg nyáron a spanyol és francia vidéki szegényemberek  lábbelijének szolgált. Különösen elterjedt voltak a Mallorca szigetén, ahol  mind a helyiek és a turisták lábain is(ha szerencséd van, zokni nélkül) meg lehet csodálni még ma is. Az espadrilles nem csak stílusával hívta fel magára a figyelmet, hanem az a tény, hogy rendkívül légáteresztő és így a tökéletes nyári cipő. Azonban az anyaga  rendkívül nedvszívó  - ezért az espadrilles az esős és a hideg időszakban abszolút elképzelhetetlen. Alkalmas a tengerparton,a hosszú séták alkalmával,laza nyári öltözéket ajánlunk hozzá,Egyet kérünk,hogy a hawai-i mintás ingeket kerüljük.De rövidnadrág,könnyű női ruha esetleg vászon ing tökéletes választás ehhez a papucshoz

Csillagok,sztárok, mint Sophia Loren, Grace Kelly és Elizabeth Taylor is szerette ezt az alkalmi papucsot,amelyből csak úgy áradt a Côte d'Azur varázsa. Az espadrilles a 80-as években újult meg - amikor a férfi divat része lett, mint a "Miami Vice"  Crockett és Tubbs nyomozó ruhatárának kiegészítője, akik viselték ezt a papucsot előszeretettel. 2013 évében a  Chanel-divatház  ismét a reflektorfénybe állította eme lábbelit, a vászon papucs luxus változatával.

Sportcipő

SportcipőSzámos ember sporttevékenysége jelentősen megváltozott az elmúlt években, és az egészséges test tudatossága minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kapott. Sportoláshoz, túrázáshoz,kiránduláshoz, hegymászáshoz, korcsolyázáshoz vagy egyszerűen csak sétáláshoz stb.

A megfelelő lábbelik fontos szerepet játszanak a sport gyakorlásába, különösen igaz ez a női lábakra,amelyek törékenyek és igazi kényeztetésre vágynak.Hiszen a nap túlnyomó részét magassarkú cipőkben töltik.Bármennyire is legyen pontos a sport, a tökéletesen illeszkedő cipő a legfontosabb. Minden sportnak különleges követelményei vannak, ezért speciális esetben forduljunk  szakkereskedőhöz, hogy megtalálja az Ön számára a megfelelő sportcipőt.

Amikor az első 1868-ban gumitalpas sportcipők megérkeztek a piacra, ezek a cipőmodellek igazi luxus tárgyak voltak, amelyeket csak a jómódú sportolók engedhettek meg maguknak. Ma sok sportcipőt találunk a HLFShoes.com webáruházban kedvező áron, legkülönbözőbb színekben(fehértől a klasszikus fekete színű sportcipőkig), mintákban. Ezek lehetnek terepminták,vagy flitteres kiegészítők.Legyen az Adidas , Nike, Converse, vagy más neves márka. Akár futball cipő, teniszcipő, golfcipő, futócipő, kosárlabda cipő vagy normál cipők: a sportcipők bősége nagy és kiterjedt. Mielőtt megtalálná a megfelelő cipőt, nézzen körbe webáruházunkban, ahol női sport- cipők, férfi sportcipők és gyermek sportcipők széles választékával találkozik.

Mi kell még a szabadban, friss levegőn, családi hangulatban eltöltött szórakozáshoz?Jó kedv és vidámság.
 
 
Stiletto avagy a tűsarkú cipő, ami minden nő álma!
A definíció szerint a tűsarkú cipő sarka 12 cm magas, bár a 8-10 cm magas sarok is sok esetben kihívást jelent számunkra nőknek. A tűsarkú cipőt viselő nő nagy önuralomról tanúskodik, hiszen a szépségért meg kell küzdeni, mondja a mondás. A tűsarkú női cipőt  stiletto-nak is nevezik. A tűsarkú vagy magassarkú cipő nem csak elegáns és nőies, hanem karakteres is. A nők imádják a tűsarkú cipőt, hiszen gyönyörű lábunk lesz benne, karcsú és hosszú lábak, amire minden nő vágyik. Akár még a fájdalom és egészségügyi kockázat árán is. A magas sarok a talpizmok elgyengülését vonja maga után. A tűsarkú cipő hosszabb idejű viselése megváltoztatja a nők testsúlyának elhelyezkedését. Normál esetben sarokra vagy a láb középső részére esik a testsúly kétharmada. A tűsarkú cipő viselése esetén viszont a láb elülső részére, ami viszont nem képes ekkora súlyt, terhelést elviselni. Az itt elhelyezkedő szalagok, izmok meggyengülnek és megnyúlnak. A szépség vagyis a szépideálnak való megfelelés azonban mindig győz az egészségügyi szempontok felett. A tűsarkú cipők napjainkban főleg műbőrből készülnek, a szivárvány minden színében. De nem ritka a bőrből készült tűsarkú cipő sem. Az imádott stiletto cipőnk belső része nélkülöz szinte minden párnázottságot, így azt kell mondani, hogy nagyon szép, nagyon elegáns, de rendkívül kényelmetlen is egyben. 
 
 
 
 
T | Vissza a lap tetejére ↑

Taktikai bakancs

A taktikai bakancs vízálló,és egyben légáteresztő felső résszel rendelkezik, amely bakancs szárazon tartja lábadat a legkeményebb helyzetekben is. Természetes bőrből készül a felső rész, amely vízálló felületi kezelést kapott amely nem csak szárazon tartja lábadat, hanem kényelmes is. A SWAT által használt, katonai avagy taktikai bakancsok a varrásnál sem áznak be. Több márka is gyárt hasonló stílusú militari bakancsot. Ebből az egyik legismertebb az Adidas GSG modell. Az Adidas az ADITUFF ™ technológiát építette be a magasszárú cipőbe a legjobb kopásállóság érdekében a lábujj területén. Az OrthoLite® cipő talpbetétet találjuk a sportcipő belsejében, amelyet különleges anyaggal kezelnek annak érdekében, hogy korlátozza a szag képződését. A GSG taktikai bakancs teljesíti az olaj és benzin ellenálló normát a DIN EN ISO 20345, 20346, 20347 szerint valamint teljesíti a DIN EN 344-1 és a 4.3.4 antisztatikus normát. Amennyiben másik márka katonai bakancsát szeretnéd választani, erre a részletre mindenképp érdemes figyelni. Mivel az Adidas a GSG modellt kifejezetten a katonai és terep feladatok ellátására fejlesztette a bakancsot, ezért fontos, hogy kellő sarok kialakítás legyen a cipőben, amelyet az ADIPRENE® technológia biztosít a nagyobb ütéscsillapítás érdekében A GSG modell külső talpa TRAXION ™ technológiával van felszerelve a tökéletes tapadás érdekében. Szélsőséges körülmények között is megfelelő kényelmet biztosít a taktikai bakancs, mind nőknek, mind férfiaknak egyaránt. Katonák, biztonsági szakemberek, hadászati szakértők, vadászok kedvenc terepcipője a taktikai bakancs. 

Tanga papucs

Annak  köszönheti a nevét ahogy a formája is mutatja, hogy egy vékony pánt választja el a lábujjakat. Így megfelelően kényelmes és praktikus papucs a nyári időszakban, amelynek segítségével gyorsan fel és le lehet venni ezt a papucsot.. Ez teljesen nyitott lábbeli, és így lehetővé teszi, hogy a lábunk kellően szellőzőn a meleg, forró nyári napokon.
 
Tanga papucs az egyik legrégibb típusú cipők egyike, mert ilyen papucsokat hordtak  az ókori Egyiptomban mintegy 5000 évvel ezelőtt. Abban az időben egy praktikus és egészséges találmány volt, hogy megvédje a lábat a forró sivatagi homoktól. A tanga papucsot tartják a szandál elődjének, kezdetben a szegényebb emberek viselték, mert mind Egyiptomban, később „Zori” néven Japánban „egyszerű” munkások és parasztok hordták a földeken.
 
Az 1920-as években terjedt el igazán a tanga papucs, mivel ebben az időszakban a strandokon viselték elődeink, elsősorban a lábgombától való félelem miatt.
 
Azóta sok fajta tanga papucs és szandál került a cipőboltok polcaira, különböző anyagokból, illetve a szivárvány minden színében. Elegáns változatoktól kezdve az állatmintásig, bőrből vagy műbőrből ,esetleg gyöngyökkel, strasszokkal díszitett tanga papucsokkal is találkozhatunk. 2010 évektől pedig futurisztikus, műanyagból készült tanga papucsokat is tudunk vásárolni. Narancssárgától a fluoreszkáló színekig, ezen strandpapucsok szintén kitűnően alkalmasak a nyári hónapokban, mert vízállóak és teljesen rugalmasak.Tanga papucsok avagy más néven strandpapucsok nem kell, hogy szükségszerűen lapos sarokkal rendelkezzenek, így még jobban tudjuk kihangsúlyozni a szép nőies lábak vonalait, amely nélkül elképzelhetetlen a medence parti. Tanga papucs egy igazi uniszex termék, hiszen hordják nők és férfiak, a nap végén egy farmerral és pólóval a tengerpart szélén vacsorázni igazi felüdülés.
 
Teremsportcipő

Teremsport cipőt akkor használunk elsősorban,mikor ingatlanon belül, zárt térben sportolunk. Legyen az röplabda, kézilabda, teremfoci, squash vagy a kosárlabda. A teremben végzett sporttevékenység során a gyors irányváltoztatások különösen nagy tartást igényelnek sportcipőinktől, itt ajánlott akár a magasszárú terem sportcipő. Sportcipő gumiból készült talpa biztosítja a tökéletes tapadást. Fontos figyelni, hogy a teremsport cipő talpa ne legyen redőzött, hanem sima felülettel rendelkezik. A terem sportcipők vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy a talprésze színtelen legyen, hiszen egy fekete talpú terem sportcipő fekete szennyeződést hagy a parkettán, műanyag terem padlóbevonaton. Sok esetben ez akár a pálya elhagyására is indok lehet. Ügyeljünk, hogy a női vagy férfi terem sportcipő légbetéttel legyen ellátva, hogy biztosítani tudják a jó talajfogást, tompítani tudják ugrások közben a térdünkre és bokánkra nehezedő hirtelen terhelést. Mozgás szabadságunkban viszont ne korlátozzon bennünket semmi. Milyen felsőrészből készült terem sportcipőt, kosárlabda cipőt, kézilabda cipőt, teremfoci cipőt válasszunk?

Itt a választás alapvetően egyszerű, mert három lehetőség közül választhatunk. Az első a valódi bőrből készült beltéri sportcipő. Előnyük kétségtelenül a tartósság. A bőrből készült terem sportcipő  alkalmazkodik a láb alakjához. De egyben ez is lehet a hátránya, mivel a bőrből készült sportcipő legjellemzőbb tulajdonsága a deformáció. A bőrből készült sportcipők vásárlásakor azt a méretet kell választanunk, amely tökéletesen illeszkedik lábunkra, már-már enyhén nyom, mert a cipő használatakor a bőr kissé megnyúlik és ezáltal kissé növeli a méretét, alkalmazkodik a lábunkhoz.
A második választás a szintetikus anyagból, műbőrből készült terem sportcipő. Vékonyabb, ennélfogva könnyebb. Viszont légáteresztő képessége jóval alacsonyabb, mint a bőrből készült terem sportcipő. A műbőrből készült terem sportcipő hatalmas előnye, hogy jóval kedvezőbb az ára, mint a bőrből készült terem sportcipő.
A sportboltokban, webáruházakban találhatunk még textilből készült terem sportcipőt. Az ára ezen sportcipőknek nem túl magas. A láb védelme az ilyen felső anyagból készült sportcipőknek a játék során nagyon alacsony szintű.

Terep futócipő

Terep futó cipőA terep futócipőt erdőben, hegyeken szoktunk viselni, ahol a talaj homokos, murvás, kavicsos, köves, sziklás is lehet vagy esetleg ezek kombinációja. A sáros, csúszós, göröngyös, egyenetlen talajon olyan sportcipőre van szükségünk, amely kellő tapadást biztosít számunkra, amely révén a teljesítményünk növelhető a megfelelő biztonság megtartása mellett. A gyártók, a terep futócipőket ezért bordás kialakítású talppal látják el, amely megakadályozza azt, hogy ezen a talajon megcsúszunk. A talp kialakítása egyenes, szinte nincs sarokrészük ezeknek a cipőknek, így lejtőn, dombon lefelé is biztonságosan tudunk közlekedni, futni, versenyezni. 

A terepfutó cipők felsőrészének kialakításakor nem a könnyedség a legfontosabb szempont amelyet a gyártók szem előtt tartanak, hanem a vízhatlanság és a tartósság. A terepfutó cipők súlya ezáltal jóval nagyobb mint egy hagyományos mezei futócipő. Amennyiben a terep ahol túrázni, kirándulni, futni szeretnénk, kifejezetten sziklás, akkor a terep futócipőknél még merevebb túracipőt kell választanunk.
 
A terep futócipők nem alkalmasak arra, hogy a városban kényelmesen sétálgassunk bennük, mivel nem a könnyed korzózásra fejlesztették őket, hanem arra, hogy lábunkat, bokánkat megfelelően, erősen tartsák. A terepre alkalmas terepfutó cipőink talpa, sokkal puhább anyagból készülnek, a megfelelő tapadás érdekében, ezen csúszásgátló bütykök idő előtt elkopnak. Amennyiben terepcipőt keresünk javasoljuk, a Grisport, Dynafit, Salewa, Salomon gyártók kínálatának áttekintését. 

Térd feletti csizma- Pontosan milyen a térd feletti csizma?

Az angol kifejezés, ami overknees boots egész pontosan, azt jelenti szó szerinti fordításban, hogy csizma-harisnya, amely a térd felett végződik. Gyakran magas sarokkal látják el ezt a fajta csizmát, hogy nőiességünket még jobban tudjuk hangsúlyozni, így a magassarkú cipő kategóriájába is tartozik ez a lábbeli. Azonban egyre gyakrabban inkább a térd feletti csizma lapos változata az elterjedtebb, hiszen a hölgyek nem annyira szeretnek magas sarkú cipőben vezetni. Akik nem  rajongói a magassarkúnak, nem kell feladniuk azt az igényt,hogy szexi női csizmát viseljenek. Ezenkívül vannak olyan modellek, amelyeknek széles vagy keskeny a lábfej kialakítása, így széles vásárlóközönségnek megfelelő. Az overknees csizma különböző változataival találkozhatunk napjainkban cipősboltokban és cipő webáruházakban, amelyek alapanyaga bőr, műbőr és latex is lehet. Vásárláskor arra ügyeljünk, hogy a csizma felvétele könnyed és problémamentes legyen. A térd feletti csizmánkat vagy cipzárral tudjuk zárni vagy pedig egy rugalmas felsőrésszel rendelkezik a csizma, amely könnyedén felveszi lábunk alakját. Amennyiben a cipzárral ellátott térd feletti csizmát választjuk, győződjünk meg róla, hogy csizmánk cipzárja megfelelően strapabíró. A térd feletti csizma kiemeli lábunk hosszát, ezért olyan szoknyát javaslunk csizmánkhoz, amely stílusban illeszkedik hozzá.

 

Timberland

Nagy rajongója vagyok a Timberland klasszikus sárga bakancsának. Ez egy ikonikus, praktikus és férfias bakancs. De ahhoz, hogy a városban sétáljak a családommal valami könnyebbre és kényelmesebbre volt szükségem, hogy egész nap jól érezzem magam. A Timberland kijött a Radford 6 "Boot-tal, tudtam , hogy most erre van szükségem. A Radford nagyban hasonlít a klasszikus sárga bakancsra, de a Timberland SensorFlex technológiájának, rugalmas és könnyű felső résznek köszönhetően sokkal kényelmesebb a városban való haladáshoz.

A Timberland kezdetekben egy amerikai, cipő gyártással foglalkozó vállalat, amely napjainkra egy igazi divat impériummá nőtte ki magát, mivel már az órától kezdve a dzsekiig sok fajta ruházati termék kapható a márka logójával. A Timberland bakancsait a szabadtéri sportok szerelmeseinek készítik.

A Timberland vállalati központja Strathamben, New Hampshire-ben található.

1928-ban Timberland alapítója Nathan Swartz ,aki Odesszában született, Ukrajnában kezdte Bostonban cipőkészítő karrierjét Massachusetts-ben, mint egy tanuló.
1952-ben Nathan Swartz érdekeltséget vásárolt az "Abington Shoe Company" -ban  Bostonban,ahol a kezdetekben főként más gyártók számára bérmunkával foglalkozott.
1965-ben a Swartz család vezette be az innovatív fröccsöntési technológiát a cipőgyártásba. Ez lehetővé tette a gyakorlatilag vízálló csizmák,bakancsok gyártását ,és született meg a Timberland márka technológiai alapja,amely márka sikere a napjainkban is töretlen.

Tökéletes minőség a márka fő ismérve.

 

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger márka jellemzője a klasszikus divattervezés, fiatal ötletekkel vegyítve. Tommy Hilfiger brand a kortárs divat egyik jeles képviselője. A márka 1985-ben alakult, mikor az alapító Tommy Hilfiger megalapította saját neve alatt férfi ruházati kollekcióját. A Tommy Hilfiger márka a tiszta vonalak és az egyszerű ámde elegáns formatervezést képviseli, nem hiába Lewis Hamilton jelenleg a márka egyik reklám arca.

A kollekciókban nem találunk felesleges virágokat, de jól átgondolt és megtervezett formákat annál inkább, hiszen a márka egy igazi életstílus márka. A kezdeti sikereken felbuzdulva a márka hamarosan már gyerekruházatot, órákat, napszemüvegeket, női ruházatot, parfümöket, cipőket is értékesít. A Tommy Hilfiger cipők és táskák mindig is extravagáns stílusról voltak nevezetesek.

A Tommy Hilfiger sneakers-szek nagyon könnyen felismerhetőek, hiszen a márka logója mindig ott ragyog a cipők oldalán. A Tommy Hilfiger cipők mindig új ötletekkel, anyag használattal lepik meg rajongóikat. Tudjuk, hogy a márka számára mindig is a minőség volt az első, így aki Tommy Hilfiger sportcipőt szeretne az soha nem köt kompromisszumot. A Tommy Hilfiger női, férfi cipők nem követik, hanem diktálják a divatot. A klasszikus formatervezést ötvözi a márka a fiatalos részletekkel, így a Tommy Hilfiger sportos utcai cipők mind a fiatal mind az idősebb generáció számára is alternatívát kínál.  Tommy, ahogy sokan becézik maguk között a márkát, a cipői a világ minden polgárát képes megszólítani, hiszen ha egy Tommy sportcipőt viselsz akkor tudatod a külvilággal, hogy kozmopolita vagy, mint az alapító Tommy Hilfiger maga.

Túracipő

A nehéz terepen és a hegyekben történő túrázáshoz ajánlott a túracipő, amely ellenálló, robosztus, valamint jó tartást nyújt bokánknak a nehéz terepen. A félmagas túra cipőket is, túracsizmákat könnyű és légáteresztő tulajdonságaik jellemzik, melyek ideálisak a nyári, téli, őszi és tavaszi időszakban való túrázáshoz. Mindenhol szép, de legszebb a szabadban.
 
A hosszú túraútvonalak magas stabilitást és robusztusságot követelnek, embertől és felszereléstől egyaránt, túracipőink köszönhetően a magas szárnak, így a többnapos hegység kellemes élményt nyújt bármilyen időjárási körülmények között. A robusztus kialakításnak köszönhetően túracipőink a legmegbízhatóbb alapanyagból készülnek: bőrből, Gore-Tex anyagból, impregnált anyagokból, hogy víz ne jusson be a cipő belterébe, és minden láb száraz maradjon. Túracipőink optimális hőszigetelést nyújtanak a lábaknak, hiszen felfázni alulról lehet a leggyakrabban.
 
Túracipőink talpa úgy lett kialakítva, hogy a kavicsos, hegyi utakon a legjobb tapadást tudják biztosítani viselőjének, és a sáros latyakos időben is csúszásmentes járást biztosítsanak.Emellett még a lágy ,bélés ami elengedhetetlen, hiszen ,ha túracipőnk feltörte lábunkat, akkor a szabadidő program egy kínszenvedés. De egy hölgy számára a megjelenés is fontos, ezért a nőies túracipők széles választékával találkozhat a HLFShoes.com webáruház virtuális polcain.
 
T-strap szandál
A T-Strap szandál régóta a nyári időszak egyik kedvenc női lábbelije. Nem csak szandálként hanem női cipő változatában is nagyon népszerű. A nagyon nőies megjelenése és az optikailag nyújtó képessége miatt népszerű ez a női cipő a hölgyek körében. De miért is nevezik T-pántos női cipőnek ezt a fajta női cipőt? A cipő vagy szandál bokánk körüli pántját köti össze egy bőrdarab a lábujjainkat fedő cipő résszel. Innen a T-alak, amely a nyitott cipő lábfej részénél helyezkedik el. Aki sokoldalúan szeret öltözködni, szereti a könnyed, de mégis elegáns megjelenést, annak kötelező egy T-strap szandál beszerzése. Fentről lefelé nézve egy jellegzetes T alakú körvonal látható, amely irányt is mutat számunkra. Hölgyeim, határozottan előre. Mivel remek párosítás jelent ez a női szandál különféle ruhákkal, könnyű kihasználni az együttes összképben rejlő nőiességet. A T pántos szandálok gyönyörű színekben és díszítésekkel kaphatóak a nagy világmárkák kínálatában. Egy igazán stílusos női cipőt ismerhettünk meg a T pánttal ellátott női cipő szerepében. 
 
U | Vissza a lap tetejére ↑

 

 Under Armour

Az Under Armour márka 1996-ban alakult, Kevin Plank alapította, a Maryland Egyetem amerikai labdarúgó-válogatott akkori 23 éves egykori csapatkapitánya. Plank kezdetben az üzletet a nagymamája pincéjéből irányította Washingtonból. A keleti parton értékesítette kezdetben a márka termékeit. A kezdeti sikerek után a nagymama pincéjéből Plank Baltimore-ba költözött.

A Maryland-i Egyetemen foci közben Plank azt tapasztalta, hogy ki kell cserélnie a meze alatt viselt izzadt pólókat, miközben a kompressziós nadrágjai szárazak maradtak. Ez arra ösztönözte őt, hogy pólót készítsen nedvességet áteresztő szintetikus anyagból. A Maryland-i Egyetemen elvégzett diplomát követően Plank kifejlesztette a póló első prototípusát, amit Maryland csapattársainak és barátai számára adott el, akik az NFL-ben játszottak.

A márka 1999-ben megkapta az első nagy kitörési lehetőséget, amikor is a Warner Brothers filmstúdió kapcsolatba lépett az Armour-al, hogy két játékfilmjéhez a sportruházatot szállítsa. Willie Beamen (Jamie Foxx játszotta) Under Armor márkát visel.
A következő évben az Under Armour lett az új NFL labdarúgó-bajnokság hivatalos felszerelése, és egyre több figyelmet kapott a befektetők részéről is. Azóta a márka fejlődése töretlen.

 

Under Armour Speedform technológia

SpeedformAz Under Armour megvizsgálta a sportcipők kialakítását, arra az elhatározásra jutott, hogy a konstrukció alapjain szeretne változtatni.  Ehhez szükség volt megismerni a lábunk mozgásának minden mozzanatát. Ezért a gyártó mindegyik UA SpeedForm® felsőrésszel készült sportcipő megalkotásakor a pontosság megteremtésére helyezte a hangsúlyt.

Az Under Armour Performance megalkotta a legelső öntött, varrás nélküli sarok kialakítással ellátott sportcipő belső talpkialakítást. Az Under Armour Speedform sportcipő bokánkat puha könnyedséggel öleli körbe, köszönhető ez a sima, varrás nélküli anyaghasználatnak. Úgy fogjuk érezni, mintha a lábunk meghosszabodott volna, hiszen eggyé olvad a cipő a lábunkkal. A sarok részen a sportcipő külső oldalán található TPU Heel Counter, amely révén bokánk egy különleges bánásmódban részesül, lábunk, bokánk nagyobb stabilitást és rögzített támogatást kapjon.

Az Under Armour Speedform tökéletes formájú sarok kialakításától a felhasznált textíliákig, amely bevonja lábunkat, azonnal megtapasztalhatja, hogy milyen kényelmes, könnyed az Under Armour sportcipőkben a testmozgás. Az Under Armour SpeedForm® pontossága, majdnem űrtechnológiai pontossága hatékonyan alkalmazható a sportcipők világában is.

 

UNDER ARMOUR CLUTCHFIT®

Under armourUNDER ARMOUR CLUTCHFIT® anyag a taktikai bakancsok boka részén található. Under Armour taktikai bakancsai a Valsetz nevet viselik. A homokóra alakú minta kitágul és összehúzódik, hogy lábunk, bokánk kontúrjaira simulva mozgás közben folyamatosan kellő tartást biztosítson lábunknak.

Ez azt jelenti, hogy használat közben a boka körül található anyag rugalmasan alkalmazkodik a mozgáshoz. Ezek a taktikai bakancsok, amelyek kellő tartósságot, strapabíró képességet garantálnak, amire szüksége van a rendvédelmi, biztonságtechnikai feladatok elvégzéséhez, mindezt a futócipő kényelmével kombinálják.

Ezek a taktikai bakancsok, amelyekben a férfiak és a nők az egész világon munkájukat végzik, könnyűek, tartós műbőrből készülnek és korszerű textil felső anyaggal rendelkeznek.


Az UA ClutchFit ™ bokarendszerének köszönhetően a lábunk kellő támogatást kap, ahol leginkább szüksége van a megfelelő tartásra.


UNDER ARMOUR MICRO G®
Under armour micro GUNDER ARMOUR MICRO G® technológia révén az edzőcipőnk, sportcipőnk a hagyományos haboknál könnyebb és karcsúbb alapanyagot használ. Under Armour ezt a technológiát már alkalmazza a TriBase, Curry 7, Valsetz, HOVR Velociti modellekben. Az UA Micro G® párnázás rendkívül érzékeny, ezért jobb teljesítményt tudunk a talajra vinni, a természetes stabilitás és kényelem mellett.

Az Under Armour folyamatosan fejleszt, dolgozik azon, hogy számunkra minél kényelmesebb, könnyebb sportcipőket tudjon nyújtani. Az egy darabból álló középtalp a párnázott lépéseinket robbanás szerű ugrásokká változtatja. Mintha mi lennénk a "rugóláb nyuszik". Ezt a technológiát az Under Armour sportcipőiben, futócipőiben (semleges talp stílus) taktikai bakancsaiban alkalmazza, ahol szükséges, hogy gyorsan és határozottan tudjunk indulni. 

 

 

UNDER ARMOUR CHARGED CUSHIONING® 
Under armourUnder Armour CHARGED CUSHIONING® technológia révén a sportcipőnk
, futócipőnk elnyeli a lábunkra ható ütéseket és átalakítja azt olyan kényelmi szintre, amelyet még soha nem éreztél. A lábunkra ható erő a futó legnagyobb ellensége volt, eddig. Az ütéselnyelő Charged Cushioning® technológiával rendelkező UNDER ARMOUR futócipőket úgy állítottuk be, hogy erősebb, keményebb legyen a cipő sarkában, és lágyabb legyen a középső talprészen, hogy minden lépésnél határozottan tartsa lábunkat és mindeközben pihe-puha legyen, a tartás és a kényelem érdekében.

Ezt a futócipőt a teljesítés maximalizálásához készítette az Under Armour. A kerékpárosok által használt cipő ihlette a bokarész kialakítását, amely révén bokánk remekül érzi magát ebben a sportcipőben. Az Under Armour mindig is nagy hangsúlyt fektetett a fokozott légáteresztő képességre, hiszen a sport közben jelentkező gőznek távoznia kell cipőnkből.

A Charged technológiával ellátott Under Armour futócipők könnyűek, hálós anyagból készült felsőrész biztosítja a megfelelő szellőzést. A Charged Cushioning® technológia révén a futásunk csendes, szinte hangtalan, miközben a semleges futócipőnk elnyeli az ütéseket, hogy megvédje lábunkat.

 

 

 

UGG hótaposó

UGG hótaposóA dél-kaliforniai tengerparton 1978-ban született meg az UGG Classic márka, amely fiatalos lendületének köszönhetően gyorsan ikonná vált a divat világában. A jelenlegi kollekcióban már cipőt, hótaposót, papucsot, félcipőt, stb. találunk minden alkalomra és időjárási körülményre. A márka büszke arra, hogy prémium anyagokból készült női és férfi cipőik, hótaposóik meghódították az egész világot. Nagyon keresett a Twinface modell, amely báránybőrből készül.

Az UGG Classic csizmákat, alkalmi cipőket, sneakerseket, papucsot és divatcsizmát, modern trendeknek megfelelő színben és formában tervezik meg a márka alapítói. 2009-ben az UGG felrázta "csipkerózsika álmából" a divatvilágot és Jimmy Chooval létrehoztak egy közös kollekciót. Nagyot szólt, az biztos. 2013  szeptemberében volt az UGG márka Egyesült Államokba érkezésének 35. évfordulója, amely esemény alkalmából, hatalmas bulit csaptak. Természetesen UGG hótaposóban, cipőben. Manapság már a világ minden pontján találkozhatunk a UGG csizmával, hótaposóval.  2014 őszén az UGG elindította az új márka kampányát, amely : "THIS IS UGG" névre halgatott és hatalmas sikere volt. Ezzel a kampánnyal a márkának az volt a célja, rámutasson az UGG arra, hogy találjuk meg az életben a nagy pillanatokat. 

A  THIS IS UGG kampány olyan történetek gyűjteménye, amelyek felölelik az életünk apró, de jelentős pillanatait. Azokat a pillanatokat, amiket megosztunk másokkal, hiszen fontos számunkra. Válaszd az UGG márkát és találd meg az apró szépségeket is az életben.

 

V | Vissza a lap tetejére ↑

 

Vans

1944-ben, Paul Van Doren tizennégy éves korában rájött, hogy nem szereti az iskolát. Sokan vagyunk ezzel így, ebben a korban. Nem is fejezte be a nyolcadik osztályt. Mivel imádta a lovakat,lóversenyekre járt inkább.Ott szerezte becenevét: Dutch the Clutch. Paul anyja, Rena, nem volt túl boldog, hogy Paul nem járt iskolába, de nem is dolgozott, ezért ragaszkodott ahhoz, hogy munkát szerezzen. Egy cipőgyárban helyezkedett el, ahol végigjárva a ranglétrát az egyik legnagyobb cipőgyár tulajdonosa lett. Van Doren gyors Massachusetts-i sikere miatt úgy döntött, hogy további gyárakat vásárol fel, hogy megkezdje a saját márkájának a létrehozását.

1966 március 16-án, a 704 East Broadway-n Anaheim-ban, Kalifornia, Paul Van Doren testvérek  megnyitották az első Vans áruházat a Van Doren Rubber Company néven. A cég gyártotta a cipőt és eladta őket közvetlenül a vásárlók számára. Ezen az első reggel tizenkét vásárló vásárolta meg a Vans "Authentic" cipőt. A cég háromféle cipőt mutatott be, amelyek ára 2,49 dollár és 4,99 dollár között mozgott, de a nyitónapon a cég csak bemutató modelleket állított elő, a dobozok valójában üresek voltak.

A Vans gördeszka logójának eredeti változatát a 70-es években a kaliforniai Costa Mesa-ben Paul unokaöccse készítette azt: Mark Van Doren 13 éves volt akkor. Az akkori elnök és társtulajdonos James Van Doren fia, Mark megtervezte a logót, amelyet egy egyszerű papírlapra megrajzolt és kiszínezte.

A márka sikere azóta is töretlen a deszkások, szörfösök, hódeszkások, BMX-esek, motokrossz rajongók körében, ezen sport kiemelkedő alakjait a jelenlegi gyár szponzoráció keretén belül támogatja is.

Vastag talpú csizma

 

Az elmúlt években nagyon trendi viselet lett a vastag talpú csizma. Az őszi, téli hideg napokon, esőben, fagyban optimális tapadást biztosítanak a vastag talpú csizmák. A vastag műanyag talp nem csúszik a városban közlekedve. Ezek a női csizmák ötvözik a kényelmet, praktikusságot. Mivel a talp megközelítőleg 3 cm-ert emel viselőjének megjelenésén ezért sok hölgy előszeretettel viseli ezeket a női csizmákat, legyen az bokacsizma, csizma vagy térd feletti csizma. Elsősorban azonban bokacsizmaként találkozhatunk a vastag talpú csizmákkal. Fekete színű vastag talpú csizma a legnépszerűbb, mivel több stílusú öltözetet tudunk hozzá párosítani és az utcai stílust egy magasabb szintre emeli. Párosítsd ezeket a magas talpú csizmákat szűk szárú farmerral, bő pulcsival hogy eredendően laza, mégis trendi megjelenéssel kápráztasd el környezeted. Az olyan anyagok, mint a bőr, műbőr és a gumi puha érintése kellemes viseletet biztosít számunkra az egyébként kemény megjelenés mellett. A különböző sarok magasságokban és formákban kapható vastag talpú csizma egy igazán nőies lábbeli. 

Vászoncipő - Canvas Coolness alias vászoncipő

A szellős szabadidő cipő jellemzői: Mi teszi a vászoncipőt felismerhetővé: elsősorban  az alapanyaga. A  Canvas-kifejezés az  angol nyelvterületről származik, és úgy fordítják, hogy vászon vagy vászonanyag. A vászonból vagy pamut anyagból készült cipő alapanyaga, különösen sűrű szövésű vászon anyag. Míg a múltban elsősorban hajósok, matrózok, a közelmúltban pedig modellek és vitorlások hordják a stabil szerkezete, a tartóssága és a könnyűsége miatt. Vászoncipő megközelítőleg száz éve teszi teljessé ruhatárunkat.

 

 

 

 

Vices cipő márka: csak Neked! 

Ősszel, tavasszal és télen,nyáron a Vices márka divatos és trendi női cipő megoldásokat kínál a hölgyeknek. Csizmák egy stabil sarokkal, női szőrmés papucs, rózsaszín magassarkú, lakkozott balerina, bársonyból készült bokacsizma, a felsorolás végeláthatatlan.

A Vices márka széles választékkal várja a hölgyeket, hogy a női cipő iránti olthatatlan vágyukat csillapítani tudják. Női bakancs, klasszikus női cipők, sportcipők, piros tűsarkú az esti randikhoz - mindezek és más csodálatos Vices lábbelik várják a hölgyeket webáruházunkban. Minden hölgy, legyen fiatal vagy kicsit idősebb,de még a legigényesebbek is, találnak megfelelő, kényelmes női cipőt saját stílusában a Vices márka kínálatából.

A Vices márka Lengyelországból indult és jelenleg is az egyik legkedveltebb márka hazájában. Már sok európai országban is nagy népszerűségnek örvend a hölgyek körében a nőies, elegáns választékkal.

W | Vissza a lap tetejére ↑

Feltöltés alatt.

X | Vissza a lap tetejére ↑

Zoknicsizma

Milyen cipő is a zoknicsizma vagy más néven a harisnyacsizma? A csizma felső része egy nagyon rugalmas anyagból készül, amelynek megjelenése olyan hatást kelt mintha zokni, vagy vastag harisnya lenne lábunkon, hiszen ez a fajta felső rész teljesen körülveszi lábunk szárát. Az elasztikus szárú zokni csizmák nagyon kényelmesek és kellő melegséget biztosítanak számunkra a hideg, téli napokon. 

Tisztítani viszont nem könnyű, mivel a csizma bokánk alatti része bőrből, műbőrből, velúrból készül. Boka felett viszont pamut fonalból készült felső résszel rendelkezik a csizmánk. A kötött anyagból készült boka feletti rész puhán öleli körbe lábunk, miközben elegáns megjelenést biztosít számunkra. Az elasztikus szárú csizmák kaphatóak bokacsizma, de térd feletti csizma kivitelben is. 

Feltöltés alatt.

Y | Vissza a lap tetejére ↑

 

Yellow Boots

Yellow bootsNagyon sok szeretik ezt a fajta bakancsot, csizmát. A Yellow boots szó szerinti fordítása sárga bakancs, ami teljesen megfelel a valóságnak. A "sárga bakancs" egy strapabíró bakancs, amely felsőrésze 400 gramm súlyú bőrből, vagy PrimaLoft vízálló anyagból készült felsőrészből áll. A bakancs bokánk felett végződik. A bokánkat párnázott rész veszi körbe, amely sötétbarna színben pompázik. A Yellow boots talpa tartós anyagból, többnyire gumiból készült talp, amely bármilyen terepre alkalmas. A női vagy férfi bakancsunkat bármilyen casual stílusú öltözethez felvehetjük. Nemcsak hozzáadják a "sárgás" életérzést szinte bármilyen megjelenésünkhöz, hanem hihetetlenül tartósak is. Egy klasszikus yellow boots bakancs megfelelő kopással olyan mint a régi jó bor. A nubuk bőrből készült yellow boots nagyon stílusos, kényelmes. A legismertebb, az eredeti, a Timberland bakancs.

A Timberland márka gazdag kézműves öröksége révén ikonikus bakancsot hoztak létre. A '90 -es években a hip-hop zenészek elkezdték viselni a Timberland cipőket, és azóta ez a bakancs egy igazi ikon lett. Amennyiben nem ragaszkodunk a Timberland márkához akkor strapabíró yellow boots cipőt találunk a CAT márka kínálatában. Választhatunk UGG bakancsot is. A klasszikus ausztrál juhbőr cipő az, megfelelő választás a hideg téli napokon. A csizma nemcsak a stílusos, hanem télen is melegen tartja lábujjainkat. Manapság az UGG egy jó választás, amennyiben klasszikus báránybőrből, juhbőrből készült téli hótaposót, csizmát keresünk, amely az eredeti ötlet irányába mutat.

 

Z | Vissza a lap tetejére ↑

Feltöltés alatt.