A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

A sport és a tea kapcsolata napjainkban

sportPedig ha tudnák, hogy az edzéshez nem csak a megfelelő sportruházat szükséges hanem a megfelelő folyadékbevitel. A zöld tea sokkal egészségesebb, sőt ha kihűlt a sport palackban akkor még hűsítő is. A teában lévő koffein még órákon át is érezteti hatását, nem érezzük magunkat fáradtnak, így komolyabb edzés munkát tudunk hosszabb távon elvégezni. 
 
 
A zöld teában található koffein lassan és fokozatosan szívódik fel emésztő rendszerünkben, ezért lehetséges a hosszabb  edzés munka. A zöld tea komoly teljesítmény növelést hozhat, különösen az állóképességi sportokban. A zöld tea növeli a kávéhoz képest nagyobb koffein tartalmával a koncentráció képességünket.
sport Így még nagyobb odafigyeléssel tudunk elvégezni bizonyos feladatokat. Ezért javasoljuk, hogy minden edzés előtt készítsük el kedvenc zöld tea italunkat, lehetőleg mézzel, természetes édesítővel, hogy az edzésünk még eredményesebb legyen.


Hogyan is készíthetjük el zöld tea sportitalunkat?

Azt nem állítjuk, hogy térjünk vissza a régi megoldásokhoz és főzzünk teát mint az oroszok. Évszázados hagyománynak megfelelően az oroszok szamovárokat használtak a teafőzéshez. A megfelelő teakeveréket első lépésként tedd a sport kulacsodba, öntsd rá a forralt vizet és 4-6 percig hagyd állni, amíg a tea kiereszti az ízét.

A teát ezek után ízesítheted. A sportoláshoz készített frissítő italodba, ha Neked úgy ízlik, keverhetsz mint az angolok mézet, tejet. Az angol félszigeten még néha még lekvárt is tesznek a teába. A lengyelek kifejezetten a fekete teát szeretik, amelyet tisztán isznak. Se cukor, se citrom, se semmilyen egyéb hozzávaló, amely elvenné a tea ízét. Ezt nem javasoljuk sportoláshoz, edzéshez, mert ez csak forrón kellemes, hidegen mint hűsítő folyadék már kiadja a tea kesernyés ízét. 
 

Fontos számodra a megjelenés? A zöld tea még jól is mutat kulacsodban, az élénk zöld színe jól megy sportöltözékedhez, ha ki is löttyen egy kicsit nem hagy foltot sem a ruhádon, sem pedig a konditerem padlózatán. De térjünk vissza a zöld tea sportra gyakorolt hatásaihoz. A tea hihetetlenül pozitív hatással van az elménkre és testünkre. Azok a sportolók akik szeretik feszegetni a határaikat zöld tea rajongók, hiszen tudják, hogy milyen hatása van a főzet testünkre, lelkünkre a zöld levélben tárolt antioxidáns anyagok. Azok a sportolók akik versenyre készülnek, sokszor fogyasztanak zöld teát, hiszen a levelekben található katekinek pozitív hatással vannak a vérünkben található triglicerid szintünkre és csökkentik a zsírszövet mennyiségét.
 
Egy kifejezetten eredményes szálkásításhoz mi zöld teát javaslunk. A fitnesz világában, amely napjainkban a hölgyek egyik kedvenc sportágává vált, fontos, hogy a testzsír mennyiségét tudjuk a megfelelő szintre csökkenteni. Ebben is támaszunk lehet a zöld tea.  A kellemes ital a test zsírégetését is ösztönzi, és ezáltal még jobban tudjuk optimalizálni edzésünket.
Nem szabad megfeledkeznünk a zöld teában található vitaminokról, (B2, C, D, K) sem, amelyek jótékony hatásai már régóta ismertek.
Nincs más hátra, mint az edzés kiegészítése egy nagy kulacs zöld teával. 

A teafogyasztás a fej kérdése. A zöld teáról különösen azt mondják, hogy pozitívan befolyásolja az emlékezetet.

Különösen a zöld tea állítólag pozitív hatással van a memóriára. Szakértők szerint a teaivás akár megelőzheti az Alzheimer-kórt és a demenciát is. És ha minden világos lesz a fejedben, akkor természetesen jobban reagálsz a testmozgás során.
 
                                                                                       Vissza a blogra!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: #2020