A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

70 éves az Adidas

AdidasAz Adidas márka már a kezdetektől kezdve jó úton haladt a siker felé. Az elmúlt 70 évben a márka alapítója mindig arra törekedett, hogy innovatív újdonságokkal folyamatosan a  konkurencia előtt járjon. Az első ilyen nagy meglepetés 1954-ben történt, mikor a német labdarúgó-válogatott megnyerte a svájci Bernben a világbajnokságot. A 3 csíkkal rendelkező márka hirtelen világhírűvé vált. Mi is volt ez a technikai újítás, ami segítette a német válogatottat?

A csavaros stopli, amelyet a német csapat viselt, sokkal jobb volt, mint az akkori nehéz futballcipők. Az Adidas focicipők most is a világ élvonalába tartoznak. Elég megemlíteni az Adidas Predator vagy az Adidas Ace 16.1 vagy a 16.3 focicipőket. Adi Dassler, az alapító folyamatosan arra törekedett, hogy új és innovatív Adidas sportcipővel, sportruházattal a sportolók jobb eredményt érjenek el. Speciálisan párnázott futballcipők, légáteresztő sportruházat, ultrakönnyű futócipők, stb. szegélyezték az elmúlt 70 évet a világsiker felé. Az elmúlt 70 év tapasztalata és azok sikerei nagyszerű inspirációt nyújtanak az Adidas márka tervezőinek.

Adidas felismerte a 80-as évek végén, hogy a sportruházat egy életérzés kifejezésére is szolgál, ezért tudatosan zenészeket (mint pl. RunDMC) illetve színészeket, divattervezőket kezdtek el támogatni, a cég életébe bevonni.

Adidas
 

Ez az együttműködés a napjainkban is tart, jelenleg az Adidas a világ egyik leghíresebb divattervezőjével dolgozik együtt, Stella McCartney-val. Emellett elég csak megemlítenünk az Adidas Pharell modelleket. Sok új Adidas termék gyökere a múltból származik. Az 1990-es világbajnokság csíkjai ihlették a jelenlegi cipőmodelleket, mint például az Adidas Continental 80-at és az Adidas Nite Joggert is.

AdidasNem mehetünk el szó nélkül az Adidas klasszikus cipői mellett sem. A legismertebbek ezek közül a Stan Smith és a Superstar vagy a Supercourt modellek, az elmúlt évtizedekben számos különféle változatban kerültek a cipőboltok polcaira, és ma már olyan kultikus cipők, amelyek nélkül egy igazán komoly cipős szekrény elképzelhetetlen.

Az Adi Dassler innovációs szelleme még mindig körül öleli a márkát és az Adidas-nál mindenki azon dolgozik, hogy ennek az örökségnek amit az alapító hátrahagyott, megfeleljen. Napjaink egyik nagy kihívása a környezetünk védelme, ezt felismerte több világmárka, többek között az Adidas is.

 

Adidas

Több olyan projektet tudunk említeni, amiben a márka úttörő szerepet tölt be. Az egyik ilyen kezdeményezésről már beszámoltunk egy korábbi cikkünkben. A 2015 óta elérhető Parley termékek úttörő jellegűek, hiszen a tengerpartokról és a part menti régiókból begyűjtött műanyag hulladékot lábbelik és ruházati termékek készítésére használják.

Ebben az évben az Adidas 11 millió pár cipőt tervez gyártani újrahasznosított műanyag hulladékok felhasználásával. Emellett meg kell említeni a márka Futurecraft Loop futócipőjét, a világ első futócipője, amely teljesen újrahasznosítható. Ez az újítás előrevetíti, hogy merre halad a márka. Reméljük, hogy még 70 ilyen sikeres évet tudhat maga előtt a márka.

Vissza a blogra!